Villapaidat, sadetakit ja uikkarit pakattuna – valmiina lomareissuun!

14.5.16

Lapsi oli kertonut päiväkodissa, että me lähdetään matkalle satumaahan, jossa asuu hevosia sekä peikkoja ja jossa voi uida pipo päässä kivenkolossa. Eikä hän laskenut luikuria, sillä sellaiseen maahan me perheenä lähdetään. Yksi haaveeni toteutuu huomenna, kun matkataan Islantiin – tuonne tulivuorien, jään ja lämpimien luonnonlähteiden saarelle. Ja kyllä, mikäli paikallisia on uskominen, siellä voi islanninhevosten lisäksi nähdä myös peikkoja!

Matkaa varten me raotettiin säästölippaan kantta, mutta sain meille onneksi myös sponsoreita. Voin onnekseni yhdistää työn ja loman, ja luvassa on useamman tarinan verran lapsiperheen Islantia myös tänne blogiin. Iso kiitos etenkin Icelandairin Pekalle, että reissu on ylipäätään mahdollinen!

Nyt on paksut villapaidat, kurahousut ja Frozen-uikkarit pakattuna. Satun kirjoittama Mondon Islanti-opaskirja on hiirenkorvilla, ja islantilaisuuden ytimeen sekä oikeanlaiseen tunnelmaan päästäkseni luin uudestaan pikaluentana niin ikään Satun kirjoittaman mainion Islantilainen voittaa aina -kirjan.

Meinasin silti joutua vallan lomastressin kouriin, kun erinäisistä eriteteknisistä syistä johtuen reissusuunnitelmien loppuviilaukset jäivät ihan viime tinkaan. Mutta vihdoin puhelimen karttapalveluun on merkitty läjäpäin mielenkiintoisia paikkoja ja tekemisiä. Pienten lasten kanssa reissatessa ollaan jätetty päiviin paljon väljyyttä ja aikaa rennolle luuhailulle sekä spontaaneille seikkailuille.

Siksi olisikin kiva kuulla muilta Islannin-matkaajilta vinkkejä vaikka siihen, missä uimalassa on paras polskia iho ryppyiseksi, minkä kadunkulman kahvilasta saa parhaat sumpit Reykjavikissa ja mistä nyppylältä aukeaa sellaiset näkymät, että kovinkin tarinaniskijä jää sanattomaksi.

Jos menninkäisten, saagojen ja valaiden saarelle matkaaminen ei olisi jo tarpeeksi epätodellisen kutkuttavaa, villapaidat päällä alkaa myös virallisesti meidän kesä. Esikoinen jäi lomalle päiväkodista, ja seuraavan kerran sinne mennäänkin sitten syksyllä, kun kuopuskin aloittaa päiväkodin ja mies palaa hoitovapaalta töihin. Sitä ennen luvassa on ikimuistoinen seikkailujen perhekesä!

Lue myös nämä

22 kommenttia

 1. No nyt kyllä osui ja upposi! Mä oon jo tovin yrittänyt puhua matkakassan vartijaa ympäri, jotta päästäis Islantiin. Sen mielestä 3-&4-vuotiaat (vaik alle!!! puolen vuoden sisään ne on 4 ja 5) on vielä liian pieniä sellaiselle reissulle. Mä luotan, että sun reissupostaukset vakuuttaa matkan onnistumisen olevan mahdollista myös tenavien kanssa! Ei paineita 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Tuli tuplana.

   Hyvää matkaa!

   Poista
  2. Haha, ei paineita juu :D Tietty ihan kaikkia juttuja ei voi tehdä lasten kanssa (esimerkiksi jäätikkökävelylle on 12 vuoden ikäraja), mutta Islanti on niin mieletön maa, ettei yhdellä kerralla kuitenkaan voisi kaikki asioita ahmia. Nyt seikkailaan yhdessä perheenä, ja voi pojat, melkoisia juttuja ollaan saatu kokea jo nyt täällä!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hyvää matkaa! Me ollaan menossa heinäkuussa Islantiin, pitääpä muistaa tulla lukemaan reissupostaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, toivottavasti reissupostauksista on iloa myös teidän tulevaa reissua ajatellen :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, tervetuloa! Tästä tulee hauskaa, kivaa että päästään tapaamaan myös mun "koti"maassa :-)
  Tässä pari reissufiilisnostatuspostausta Islannista:

  Mun kolme henkilökohtaista Reykjavik-suosikkia mukeloiden kanssa

  Miniopas lapsiperhematkailusta Islannissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana nähdä <3 Toivottavasti vielä ehditte ennen teidän reissua vaikka jätskille meidän kanssa! Ja sun postaukset aiheesta on luettu tarkkaan ennen reissua :)

   Poista
 6. Käytiin yhteislukiosta reissulla Islannissa, se vei mun sydämen! Kaikessa karuudessaan se on ehkä kaunein maa mitä olen nähnyt ❤️

  VastaaPoista
 7. Siellä tuulee aina ja tosi kovasti, joten tuulenpitävää vaatetta ja villapaita on ihan pakollinen. Onhan siellä nähtävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut nyt ihan hämmentävän vähätuulista, välillä on pitänyt tuulitakin lisäksi riisua jopa villapaidat :D

   Poista
 8. Ekoilua tyylillä = yhteistyössä lentoyhtiö. Niin mautonta väittää arkipäivän valinnoilla olevan merkitystä, mikäli vuodessa kertyy noin runsaasti lentomatkoja. Pitäisi pystyä tunnustamaan tosiasiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivun yläreunassa pyörii myös automainos! :D

   Poista
  2. Tosiasiahan on se, että olen aina rakastanut maapallon eri kolkkien koluamista. Se tuskin on jäänyt epäselväksi blogissakaan.

   Bannerimainokset eivät ole minun valkkaamiani, vaan mainoksia siinä missä vaikkapa kirjoittamieni lehtijuttujen kanssa samalla sivulla olevat mainokset. Toki toivoisin, että automainokset olisivat sähköautoista tai vaikka biokaasumenopeleistä :)

   Poista
 9. Oi, Islanti on ihana. Olen kerran ollut työmatkalla ja toiveena olisi matkata myös perheen kanssa. Ehkä joku kerta stop over matkalla P-Amerikkaan.

  VastaaPoista
 10. Ooooo, mä rakastan Islantia!!❤️❤️
  Se on niiiin hieno maa. Kolme kertaa maassa käyneenä, en voi kuin suositella. Ja joka kerta kun joku kertoo menevänsä Islantiin, mä oon oikeesti kateellinen!�� Erittäin harvoin oon kenellekkään kateellinen, mutta Islannin kävijöille kyllä. Se on jotenki niiin osa minua ja tuntuu niiin henkilökohtaiselta.��
  Nauttikaa Islannin tuulista, sateesta ja paisteesta, henkeä salpaavista maisemista, kuumista lähteistä ja islantilaisesta ystävällisyydestä!
  Varoituksen sana: tulette rakastumaan siihe maahan!
  Ihanaa ja ikimuistoista reissua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on taidettu rakastua joo :) Ihana, upea vastakohtien maa.

   Poista
 11. Islantiin tehdystä luokkaretkestä on jo yli 16 vuotta, mutta edelleen muistan elävästi blue lagoonit ja upean karut maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mahtava luokkaretkikohde teillä ollut!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe