Aarrekid ja merenalaiset juhlat + arvonta

14.6.16

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Voi katsokaa nyt noita söpiksiä, ovat ne niin ihania ja rakkaita! Söpöjä ovat myös heidän uudet vaatteensa, jotka onnekkaina saatiin Aarrekidiltä. Lapsilla on ollut paljon Aarrekidin vaatteita käytössään jo ennen tätä, sillä Aarrekid oli yksi ensimmäisistä lastenvaatebrändeistä, jotka perheellistyttyäni löysin ja koin omakseni niin tyyliltään kuin taustaltaan.

Viidessä vanhemmuusvuodessa tyylipiponi on löystynyt, tai totta puhuen alkanut repsottaa. Tyttäreni pukeutuu mielellään hörselöiseksi prinsessaksi, ja kuopuksen vaatteista saattaa vielä illallakin päätellä, mitä on syöty aamupalaksi – siinä esimerkkejä siitä, mitä en olisi voinut odottaa tulevaksi esikoisen vielä majaillessa nahkayksiössään. Ja tiedättekö, rakastan repsottavaa tyylipipoani. On ihanaa, miten mielipiteet hioutuvat ja tulevat lempeämmiksi kokemuksen myötä. Siitäkin huolimatta tykkään edelleen tyylikkään lapsekkaista ja kauniista lastenvaatteista. Ja Aarrekid on sitä.
Aarrekidin uudessa mallistossa näkyy hyvin se, mihin jo silloin viisi vuotta sitten merkissä tykästyin. Pehmeissä ja kiristämättömissä vaatteissa on mukava leikkiä. Printit ovat lapsekkaita, olematta kuitenkaan räikeitä ja Lähiömutsin alkuaikoja lainaten ällöpyllyisiä. Vaatteet ovat ajattomia, ja esikoiselle ostamani Aarrekidit ovat palvelleet kuopusta ja senkin jälkeen jatkaneet tarinaansa muiden lasten päällä. Arvostan myös sitä, että mallistoja ei ole suunniteltu tytöille ja pojille, vaan lapsille.

Huomasin myös nyt, että vuodesta 2009 alkaen toimineen Aarrekidin perusvaatteiden kaavat ovat säilyneet omiin silmiini samanlaisina kuluneet vuodet ja menneet muotivirtaukset. Mihinkäs sitä hyvää ja aikaa kestävää vaihtamaan trendioikkujen perässä. Aarrekidiltä tulee yleensä vuodessa kaksi uutta mallistoa, mutta ainakaan omasta mielestäni ne eivät vanhene. Klassikkoprintit Pöllöistä Aarremetsään ovat myynnissä vuodesta ja sesongista toiseen.
Vaikka tyylihommissa en ole enää niin nipo ja omien kauneuskäsitysteni kanssa ehdoton, vaatteiden taustojen kanssa pyrin edelleen olemaan tarkka. Aarrekidillä sekin kestää lähempää tarkastelua. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääosin Portugalissa, mutta ilokseni osa tuotannosta on edelleen myös Suomessa ja lisäksi Virossa. Aarrekidiltä vakuutetaan, että he ovat valinneet yhteistyökumppaninsa tarkoin, eikä mulla ole syytä epäillä asiaa. Suurin osa Aarrekidin vaatteista on valmistettu luomupuuvillasta.

Tämän kevään ja kesän malliston on suunnitellut Piia Keto, ja vaatteiden printeissä vietetään merenalaisia juhlia. Mä ihastuin etenkin valasprinttiin, ja merenelävistä kiinnostunut esikoinen täpinöi meriprintin kaloista, simpukoista ja merihevosista. Aarrekidin printteihin on monesti kätkettynä niin paljon tarinoita, että kymmenien pesujenkin jälkeen bongailen vaatteita viikatessani niistä uusia otuksia.
Aarrekidillä on tällä hetkellä meneillään alennusmyynnit, ja kaikki Merenalaiset juhlat –malliston vaatteet ovat nettikaupassa -30 prosentin alennuksessa. Kokoja näyttäisi vielä olevan ihan hyvin jäljellä, mutta omasta alehaukkakokemuksestani voin sanoa, että ne loppuvat nopeasti. Sama alennusmyynti Aarrekidin vaatteista on myös Harakanpesässä, joka on ihana ja tyylikäs suomalaisia lastenvaatebrändejä myyvä kivijalkaliike Helsingin Kampissa. Harakanpesän Marikalta mä käyn yleensä täsmäostamassa täydennystä lasten vaatekaapeille. Muut Aarrekidiä myyvät kivijalkaliikkeet löytyvät listauksena täältä.

Aarrekidin kymmenen sentin välein menevä mitoitus on naftia kokoa, joten olen aina ostanut lapsille merkin vaatteet yhtä kokoa isompana kuin mitä he muuten käyttävät. Kuvissa olevat kuopuksen vaatteet kokoa 100, ja esikoisen vaatteet kokoa 130. Erityisplussa Aarrekidin legginsseille, joissa on kääntölahkeet. Niiden ansiosta kuopuksella oli yli vuoden käytössä Aarremetsä-leggarit, vaikka tuossa iässä lapset kasvavatkin nopeasti. Pitkäikäisiä ovat myös mekot, jotka ensin palvelevat mekkoina ja sen jälkeen tunikoina. Liivimekot ovat myös käteviä, kun ne menevät hellehepeneinä tuollaisenaan, mutta kun alle lisää pitkähihaisen ja sukkahousut tai legginssit, talvilook on valmis.
Alen lisäksi pyysin teitä ilahduttamaan jotain arvottavaa. Ja sehän onnistui! Sain arvottavaksi paketin, johon on käärittynä vauvapeitto sekä pieni Pöllö-pehmo (arvo yhteensä 69 euroa). Aivan kertakaikkisen ihana setti omalle pikkutyypille tai vaikka lahjaksi!

Arvontaan voit osallistua jättämällä tämän postauksen kommenttiosioon vinkkisi lasten hellepukeutumiseen (koska kyllä ne lämpimät kesäsäät sieltä taas tulevat ja uudet vinkit ovat aina tervetulleita). Muista jättää myös nimimerkki sekä sähköpostiosoitteesi, että saan sinut kiinni, mikäli voitto osuu kohdalle. Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 19. päivä asti. Voittajaan olen yhteydessä henkilökohtaisesti, minkä lisäksi kerron voittajan Lähiömutsin Facebook-ryhmässä.

Lisäys 20. kesäkuuta: arvonta suoritettu. Onnettaren suosikki oli nimerkki Airiina, jolle on laitettu sähköpostia. Onnea voittajalle ja iso kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Lue myös nämä

95 kommenttia

 1. Noh omia muksuja ei ole vielä siunaantunut, mutta tyttöjen kohdalla mekot ovat täydellisiä helleasuja ja pojille shortsit ja hihaton :D

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Luonnonmateriaaleja, vaaleata ja väljää. millaturunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 3. Ohutta ja väljää päälle helteellä tai paikasta riippuen ihan UV-paitakin yläosaksi ja alaosaksi kesähousut.

  VastaaPoista
 4. Vaalea, pitkähihainen- ja punttinen sekä sopivan väljä, puuvillaa tai pellavaa. Kestävät sitten kuumaa pesua, koska sitä tarvitaan illalla hellepäivä jälkeen.
  sanna6478@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Viileät ja mukavat vaatteet, mut sellaset mitkä kuitenki suojaa auringolta! Omalle pojalle puen shortseja ja T-paitoja, ja lierihattu päähän:-)
  sarakole97@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Froteiset shortsihaalarit on jo neljättä kesää käytössä, ihan parhaimmat! virve_h (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Kyllä täällä Vaasassa pojat telmivät helteessä perinteisesti nakupelleinä tai jos oikein hienostellaan, niin uikkareilla. Uima-allas on silloin kovassa käytössä! 😄 maarit.viitala@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Helteessä päässä huivi, lippis tai ohuen ohut pipo. Shortsit suosiossa molempien sukupuolten edustajilla. Huh helteellä mieluusti teepparit teknisin ominaisuuksin. mirva.kurunsaari@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mummon kokemuksella kiristämättömiä, puuvillaisia tuotteita. Ja lippahattu tai huivi päähän.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Meillä tytöillä on parhaiksi kesävaatteiksi (lämpimällä säällä) hoksattu ohutta puuvillaa olevat pitkähihaiset ja -lahkeiset paidat,mekot,tunikat,haalarit,housut. Ovat vilpoisia mutta suojaavat auringolta ja kestävät pesua ja kuivuria. Erikseen on kyllä lyhythihaisinakin söpistelyyn mekkoja suoraan mummilan kätköistä <3
  MiM anniinakt at gmail.com

  VastaaPoista
 11. Materiaali ratkaisee paljon; kevyt, hengittävä.. luonnonmateriaaleista ovat parhaita.
  Postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Luonnonmateriaalit esim. pellava on ihan parasta ja vaikka mieluiten pitkähihaisena.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Luonnonmateriaalit ovat täällä käytössä. Hellehatut on hyvä juttu, mutta helteellä myös muistettava aurinkorasva :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Puuvillaa tai pellavaa materiaalina, hengittää ja pysyy vilpoisana. Välttelen itse kaikkea keinokuitua helteen saapuessa ja sama pätee lapsiin :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Shortsihaalarit eli kesäasut on huippujuttu! Puuvilla ja pellava hengittävät hyvin, joten voi suojata auringolta pitkilläkin hihoilla ja lahkeilla. Päähän hellehattu ja aurinkolasit! imajrim88@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Hyvä hattu ja olkapäät suojaan :)

  VastaaPoista
 17. meillä mennään jo toista kesää (koska viime kesänä ei helteitä ollut!) pojan kanssa sortseissa ja ukkoni kutsumassa vaimarissa eli vaimonhakkaaja paidassa. Feministi minussa hieman irvistää tolle termille, mutta joskus on vain parempi nauraa :D
  Olen monen yrityksen jälkeen saanut myytyä myös pojalle märän lippiksen. Muutama huuto ja raivo siinä meni, mutta nyt hän osaa jopa nauttia siitä! Jes!
  Noi vaatteet on kyl aivan mahtavan ihania, täytyy laittaa muutama paita tilaukseen. Ja jos oikeasti ovat niin kestäviä kun annat ymmärtää, saa varmaan kakkonenkin niistä hyvät vaatteet, jahka ensin syntyy ja kasvaa :)

  VastaaPoista
 18. Pienellä vaippalaisella pitkä mekko tai vähän liian suuri T-paita mahdollistaa ainakin omassa pihassa viipottamisen ilman vaippaa. Jos on sopivan ikäisiä niin kannattaa käöyttää hellepäivät hyödyksi ;)

  anna.jaamar@gmail.com

  Silmät revähti selälleen kun luin että esikoiselle ostat 130cm vaatteita. Vaikka olisikin kokoa liian suuria niin silti, itse olin 130 pitkä joskus 5-6 luokalla!!!

  VastaaPoista
 19. Uv-vaatteet päälle rannalle ja auringossa aina päähine sekä aurinkolasit.
  KirsiH
  kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Vaaleeta, ohutta ja väljää päälle helteellä, muuta vinkkiä ei oo. Aivan mahtava arvonta :) Innolla mukaan.
  T. Nelliina
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 21. Ihana arvonta <3 Hellepäivinä leveälierinen hattu ja vaaleat vaatteet on must
  - Jassu

  jasmine_325 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Shortsit ja t-paita sopii niin tytölle ja pojalle, lippis mukana menossa.

  mantam ät netti.fi

  VastaaPoista
 23. Ohutta, mukavaa ja mieluiten ihoa peittävää. Jos oikein helle iskee(jota toivotaan) niin sitten uv-vaatteet. Shortsit ja t-paita on mainio mutta sitten on läträttävä aurinkorasvalla. Tuli ensimmäisen kerran ostettua luonnonkosmetiikkaa joten nyt hellettä ja testiin.

  reetta_p@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Auringossa suosin lapsella vaaleita ohuita pitkähihasia ja kaveriksi hame tai shortsit. Isolierinen hattu suojaa silmiä, kasvoja ja niskaa 8-) ihana arvonta!!

  VastaaPoista
 25. Mukana ollaan. Meillä on aurinkoisina päivinä UV-suojapaidat käytössä. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 26. Vaaleaa vaatetusta ja ehdottomasti hattu. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Airiina
  Vaaleaa shortsia, hihatonta paitaa tai mekkoa, puuvillaa, kunnon hattu jossa lippa päähän ja sitten kannattaa varata ohut pitkähihainen jota välillä pitää ettei käsivarret pala.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 28. Ei ole isompia vinkkejä, mutta hattu pyritty pitämään päässä ja nesteen saantiin kiinnitetty huomiota :) katjape@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Vaaleet väljät vaatteet ja sandaalit ja jos mahdollista paljain varpain :) t.daisy daaazy[ät]Hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Esikoinen on kahdeksanviikkoinen, joten kovin paljon ei ole vielä vinkkejä annettavana... Muutaman jo olleen hellepäivän perusteella kuitenkin ohut shortsihaalari vaikuttaisi melko toimivalta hellevaatteelta pienelle (varjossa ja usein vaunuissa noin pieni on tietenkin joka tapauksessa).

  Annika
  annika.m.vuorio@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Esikoiseni tuuheat hiukset antoivat odottaa itseän muutaman vuoden. Poika kumminkin viihtyi auringossa ja päivettyikin sopivasti, joten pää piti suojata auringonpistoksilta. Jokunen hattuversio oli käytössä, mutta kätevin oli isosta miesten nenäliinasta neljällä kulmasolmulla taiottu päänsuoja. Se ei pikkumiestä haitannut, joten pysyi hyvin päässä. Ei se hullumman näköinen ollut valokuvissakaan.
  Mahdollinen voitto menisi nyt toistamiseen isäksi tulevan pienokaiselle.

  VastaaPoista
 32. Vaaleaa, kevyttä ja miellään toki peittävääkin jotta suojaa auringolta. Aarrekidillä on kyllä aivan ihania kuoseja, täytyisikin ottaa itseään itseä niskasta kii ja tilata jotain heiltä. Himoinnut olen mutta aina jäänyt kuitenkin..

  Veera/ veetu89 at jippii.fi

  VastaaPoista
 33. tämänhän unohdin liittää: savenvalaja@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Nykyään on tosi kivoja UV-suojattuja lierihattuja, joissa nauha leuan alle. Sellainen on hankittu meidän 6kk ikäiselle täksi kesäksi. Muuten suojataan ohuella pitkähiaisella/lahkeisella puuvilla vaatteella. jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 35. Lapselle hellehatut päähän ja riittävästi juomista mukaan =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Lapselle hellehatut päähän ja riittävästi juomista mukaan =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Ihana arvonta, ystävistä tuli juuri eilen vanhempia niin olisi ihana antaa heille :) Hellepäiviksi olen tänä kesänä ostanut ensimmäistä kertaa uv-suojavaatteita :P En kauheasti tykkää siitä miltä ne näyttää, mutta ehkä se vähän vähentää tarvetta jatkuvalle aurinkorasvan lotraamiselle, uskon että rannalla voi olla vähän mukavampaa niiden ansiosta :)

  heinikangas@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. 30 asteen helteessä helpoimmalta tuntuu pitää vauva pelkästään vaippasillaan :D t-paitabodyt ja shortsiasut ovat toistaiseksi riittäneet tässä ilmastossa.

  skyfullofstars@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Täällä odotellaan kuumeisesti esikoispoikaa saapuvaksi ja jo nyt tuskailen, miten pukea tuo nyytti kesähelteillä. Ihastuin totaalisesti Aarrekidin kuoseihin, että taitaapi tämä mamma suunnata pian itsensä Harakanpesään - kiitos vinkistä! PALJON ollaan saatu käytettynä kevyttä kesävaatetta ja hauskoja bodyja pojalle, joten niillä mennään ja sitten sumplitaan, jos vaatetta on liikaa tai liian vähän!
  Sivonnii(at)gmail.com

  VastaaPoista
 41. Lakki päässä ja mekoissa viipottaa meidän neiti. Ohuet pitkät housut kylkeen, niin on vähän enemmän suojqa sekä auringolle että suurimmille kolhuille :)

  -Hansu-
  hanna.helander (at) netikka.fi

  VastaaPoista
 42. Hattu päähän säällä kun säällä niin ei kalju pala... meillä parhaimmat hiekkalaatikkohousut on ollu vaaleat gugguun pantsit, ei ehkä keveintä materiaalia mutta ohuet kuitenkin, ja lahkeet+vyötärö sen verran napakkaa materiaalia ettei hiekka pääse puntista sisään.. polvet on myös kestäny ihan uskomattoman hyvin taaperon kaatuilua!

  rimapaju@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Hattu päähän säällä kun säällä niin ei kalju pala... meillä parhaimmat hiekkalaatikkohousut on ollu vaaleat gugguun pantsit, ei ehkä keveintä materiaalia mutta ohuet kuitenkin, ja lahkeet+vyötärö sen verran napakkaa materiaalia ettei hiekka pääse puntista sisään.. polvet on myös kestäny ihan uskomattoman hyvin taaperon kaatuilua!

  rimapaju@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Pää täytyy aina suojata hyvin, vaaleaa vaatetusta suosin :)

  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 45. Vaaleaa, viileää ja uv-suojattua.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Vaaleaa, viileää ja uv-suojattua.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Iso hattu ja luonnonmateriaalit käyttöön. Mielellään vielä pitkähihaiset ja -lahkeiset jos ei ole liian kuuma.

  VastaaPoista
 48. Mitä tehdä kun lapsi ei suostu pitämään arskoja päässä? Tarpeeksi pitkälippainen lippis päähän, kuten cap- mallinen, niin peittää kunnolla silmät ja kasvot. Lapstenvaate- mallistojen lakit on usein varsin lyhyt lierisiä ja arskat lentää kaaressa maahan :) Siis mukana arvonnassa, petelius_99@hotmail.com. - Petruska

  VastaaPoista
 49. Hellehattu, jossa on niskassa pidempi lieri, on hyvä auringon porottaessa. Ja väljät, ohuet, pitkälahkeiset pellavahousut on ihan parhaat, suojaa auringolta olematta kuumat. Liian ihonmyötäsiä tai liian paksumateriaalisia vaatteita vältän...

  Ida

  ida.m.lahtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Ohkaista puuvillaa, me nimitämme niitä harsopaidoiksi.

  VastaaPoista
 51. Parhaiksi hellevaatteiksi sopivat väljät ja ohuet vaatteet. Sekä hattu jossa kunnon lippa tai lierihattu.
  Katja
  vihantokatja@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Suojaa vaatteilla, ei aurinkovoiteella ��

  annamaija.heikkila (at)gmail.com

  VastaaPoista
 53. Lipallinen ohut hattu ja neppareilla oleva shortsihaalari, jota saa tarvittaessa avattua esim hellepäivänä vaunuissa päiväunilla ollessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti sähköposti unohtui kommentista :) unelmalandia@gmail.com

   Poista
 54. Ohutta ja väljää ja hattu päähän. Kovalla helteellä hakeudutaan vesileikkeihin mahdollisuuksien mukaan varjoon, ja ollaan sit vaikka ihan nakkena. :)

  Sellasta haluisin myös kysyä, että osaatko sanoa kuinka pitkä teijän kuopus on? Meidän tytöllä on häneen vain parin viikon ikäero, ja arvon tässä just Aarrekid-tilauksen kanssa et otanko koon 90 vai 100.. Kun periaatteessa käytetään tällä hetkellä kokoa 86, mutta uusissa vaatteissa ostan jo yleensä 92:sta, että kumman mä nyt tässä sit otan ku haluisin kuitenkin vaatteet heti käyttöön enkä kaappiin odottamaan, mutten toisaalta haluis niiden jäävän kuukaudessa pienekskään... Ja noi koot on Aarrekidillä tollai vähän erilaisia ku yleensä. Ja muistan ostaneeni kirppiksiltä sopivia 80-kokoisia Aarrekidejä silloin ku muut vaatteet oli 74. On tää vaikeeta, first world problems!! ;D Aarrekidin sivuilla oli kyl hyvä yksityiskohtainen kokotaulukko, et ehkä mä alan vaan mittailee noita nykyisiä kledjuja. :)

  kati.blomqvist@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En ihan tarkkaan osaa sanoa meidään juniroin pituutta, mutta kuulostaa, että teillekin kannattaa tilata Aarrekidin vaatteet koossa 100 :)

   Poista
  2. Jes, mainiota! Kiitos vastauksesta! Leggingsit tuntu kyl mittojen puolesta hurjan pitkiltä koossa 100, mut leggingsithän voi aina vähä rutata, se näyttää vaan söpöltä.. ;)

   Poista
 55. Kevyttä ja vaaleaa. Tai sitten viipotetaan pelkästään vaippasilteen kotipihalla lippis päässä :) ihania vaatteita! annan-k@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Sisällä ollaan ihan vaan vaippasilteen. Ulkona ohuet ja vaaleat vaatteet, pitkillä hihoilla ja lahkeilla, kun kyseessä on vielä niin pieni kaveri.

  VastaaPoista
 57. Sisällä ollaan ihan vaan vaippasilteen. Ulkona ohuet ja vaaleat vaatteet, pitkillä hihoilla ja lahkeilla, kun kyseessä on vielä niin pieni kaveri.

  VastaaPoista
 58. Vaaleaa, ohutta ja pitkähihaista sekä -punttista ulos ja sisällä tietty mahdollisimman vähän päällä.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 59. UV-suojatuotteet ovat käteviä ja muuten hyvin väljää ja ilmavaa.
  Vaatteilla suojaan lapsia mieluiten, mutta toki tarvittaessa käytetään aurinkovoidettakin isommille lapsille.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 60. Henna27
  Meillä pidetään lakit päässä, aurinkolasitkin hetken, yleensä ne lentää leikinhuumassa pois. Uv-vaatteet päälle rannalle. Vaaleita vaatteita suosin.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 61. Me ostettiim Thaimaasta sellasia ohuen ohuita haaremihousuja (hippihousuiks vois joku sanoa) ja ne on täydelliset kesähousut! Viileät mut suojaa auringolta :)
  Ja ilman lakkia ei tietenkään lähdetä minnekään. Rannalla/vesileikeissä yleensä uv-suojavaatteet päällä. Siinä mun vinkit :)

  mannisto.ansku(at)gmail.com

  VastaaPoista
 62. Me ostettiim Thaimaasta sellasia ohuen ohuita haaremihousuja (hippihousuiks vois joku sanoa) ja ne on täydelliset kesähousut! Viileät mut suojaa auringolta :)
  Ja ilman lakkia ei tietenkään lähdetä minnekään. Rannalla/vesileikeissä yleensä uv-suojavaatteet päällä. Siinä mun vinkit :)

  mannisto.ansku(at)gmail.com

  VastaaPoista
 63. Sisätiloissa köllöttely sujuu helteellä kivasti vaippasiltaan. Välillä tosin kylmät jalat on hyvä paketoida sukkiin, vaikka sukat potkitaankin kohta pois.

  Ihanat shortsihaalarit löydettiin Ipanaisesta, niissä kelpaa ottaa vieraita vastaan helteisenäkin päivänä.

  Meidän pieni on jo mahtavat 3 viikkoa ja 5 päivää vanha. :) <3 Harjoittelua tämä pukeminen vielä.

  tuluranta1@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Ohuet ja vaaleat vaatteet, pitkillä hihoilla ja lahkeilla sekä hattu lipalla.

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 65. Shortsit, t-paita ja suojaava hattu päähän. Tytölle tietysti mekko on vielä parempi vaihtoehto. Ja mielellään vaaleita värisävyjä vaatteissa :)

  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Shortsihaalari ja hellehattu.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Mukavat ja kevyet vaatteetsellaiset, jotka lapsi haluaa. Kesällä ei ole niin väliä mitä on päällä, joten ei kannata käyttää aikaa vaattekikutteluun.

  veera.tepponen@gmail.co

  VastaaPoista
 68. Hellevinkkien ykkönen on silkkihuivi!Siis ehdottomasti 100% silkkiä. Kirppareilta näitä löytää yllättävän halvalla ja helposti! Luonnonmateriaali on viileä kuumalla ja kuitenkin lämmittää jonkin verran vaikka on ohut. Heitä vauvan päälle suojaamaan auringolta tai lisäkerrokseksi, kun menette helteestä kylmään ruokakauppaan. Taaperokin tykkää kietaista "viitan" harteilleen, jos se vain on tarpeeksi hulmuava. ;) Ja juuri etelänlomalla pötkötteli mielellään "peiton" alla aurinkotuolissa, vaikka auringonvarjo olikin.

  Menee uskomattoman pieneen tilaan, joten voit kuljettaa vaikka taskussa ja on helppo pitää puhtaana!

  saarawill@hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Ohutta ja väljää :) Ja ehdottomasti jotain päähän. Tytöllä mekot toimivat loistavasti, tuon poikavauvan kanssa vielä pähkäillään parasta vaihtoehtoa... Minkä pituinen Minime on (jos saa udella)?

  VastaaPoista
 70. Vaaleat, ohuet pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet. Suojaavat auringon paahteelta mutta ovat viileät. Ja päähän tietysti leveälierinen hellehattu. synkletika ät gmail.com.

  VastaaPoista
 71. Hihaton mekko toimii aina :) Neuletakki vaan kaveriks jos viilenee, kätsyä :) huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 72. Valkoinen ohut puuvillamekko ja samanmoinen lierihattu on mun suosikit hellevaatteiksi tytölle!

  VastaaPoista
 73. Vaaleat vaatteet ehdottomasti jos on tosi kuuma, sekä tietysti parempi jos ne ovat ohuet ja väljät :) Oloa voi viilentää myös vesipyssyllä ja sumupullolla jolloin vaatteet hieman kastuvat :)

  peeäs, Aarrekid on myös mun lemppareita

  hexu__(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 74. Helteisiin sopii kevyet ja ilmavat vaateet auringolta suojaavaa hattua unohtamatta :)
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 75. Vajaa 4-vuotias poikani on ihastunut jalkapallopaitoihin. Olenkin havainnut, että teknistä materiaalia olevat ilmavat t-paidat ovat loistavia hellekeleille. :)

  Sofia

  sofia.palola at gmail.com

  VastaaPoista
 76. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 77. Helteillä meillä ovat käytössä suojaavat ja hyvin hengittävät vaatteet. Rantsussa uv-puvut.
  Jenni.almgren@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Vaatteiden kanssa joutuu vääntämään 4-vee neidin kanssa, mutta UV-kalastajanhatun päähän ja hellemekon päälle ilman mutinoita.

  Mukaan arvontaan hezpe@hotmail.com

  VastaaPoista
 79. Vaatteiden kanssa joutuu vääntämään 4-vee neidin kanssa, mutta UV-kalastajanhatun saa päähän ja hellemekon päälle ilman mutinoita.

  Mukaan arvontaan hezpe@hotmail.com

  VastaaPoista
 80. Ohutta villaa olevat avatteet olisivat tietenkin ihanteelliset, sillä villa lämmittää kylmällä ja viilentää lämpimällä.. Vaaleat sävyt vaatteissa! Hattu on ehdoton, ettei saa auringonpistosta :)
  tuuliapr@gmail.com

  VastaaPoista
 81. Yksi-vuotiaani ei suostu sitten millään pitämään hattua, mutta onneksi meiltä löytyy narullinen lierihattu, jonka voi solmia. Se pysyy päässä vielä...

  <3 Laura (laurasep at gmail . com)

  VastaaPoista
 82. Parhaat kesäkengät ovat lapsille mielestäni espadrillos -tyyliset; ei mene hiekka sisään kuten sandaaleissa, mutta ovat kevyemmät kuin tennarit tai tavis kangaskengätkin.

  Muuten suosin luonnonmateriaaleja.

  lauralehto79@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Ohuet, vaaleat vaatteet, aurinkorasva ja päähine, joka suojaa. UV-uima-asut löytyy myös molemmille pojille ja vesipullot kulkevat matkassa mukana. Ninnu
  ninnu-83(a)hotmail . Com

  VastaaPoista
 84. Vaatteilla ei niin väliä, kunhan on lätsä päässä ja tarpeeks juotavaa. Hellepäivinä asutaan viereisellä rannalla, joten uikkarit ja aurinkorasva on perus asu helteellä. :) Paula

  VastaaPoista
 85. Pieni vauva on parempi suojata vaatteilla kuin aurinkorasvalla. Lierihatut suojaavat hyvin auringolta pään lisäksi myös naamaa ja niskaa. saari.sini@outlook.com

  VastaaPoista
 86. Hrllepukeutumisessa suosin UV vaatteita, ohuita esim pellavavaatteita. Isommilla lapsilla tpaita ja shortsit ja aurinkorasvaa.
  Mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Lippis/hattu, ehdottomia. Yksivuotias tahtoo heitellä hatun menemään vähän väliä niin nauhalla varustettu lierihattu helpottaa äidin ja isän arkea!:) muuten sit suosin väljää ja vaaleaa vaatetusta helteellä!

  jonnamoilan (at) gmail.com

  VastaaPoista
 88. Lippis/hattu, ehdottomia. Yksivuotias tahtoo heitellä hatun menemään vähän väliä niin nauhalla varustettu lierihattu helpottaa äidin ja isän arkea!:) muuten sit suosin väljää ja vaaleaa vaatetusta helteellä!

  jonnamoilan (at) gmail.com

  VastaaPoista
 89. Kevyttä ja henggittävää, uv-suojalätsä päähän ja crocksit jalkaan. Aurinkorasvaa unohtamatta :)

  iinasss@hotmail.com

  VastaaPoista
 90. Lipallinen hattu on tärkein asuste :)
  jemppis1 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Aurinkoisen päivänä 1-v pukeutuu hattuun ja pitkähihaiseen. Hellepäivänäkin on onneksi päiväuni-aika jolloin äiti voi nauttia auringon paisteesta, pienen ollessa varjossa. Joskus kovalla helteellä olen käyttänyt sateenvarjoa suojana, kun hattu on unohtunut matkasta. Sen alla olen kantanut sylivauvaakin.

  vaniljasade@hotmail.com

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe