Lastenrattaat, matot ja lattiat putsuun – testissä Kärcher-tekstiilipesuri

5.6.16


Yhteistyössä Kärcher ja Suomen Blogimedia

Sisäinen siivousmuijani veti innoissaan ripaskaa, kun kuulin saavani yhteistyön kautta testiin Kärcher-tekstiilipesurin. Kun muut lähtevät kävelylle selvitelläkseen ajatuksiaan, minä alan siivota ja järjestellä. Työnjäljen näkyminen tyydyttää tällaista kaltaistani toimistotyöntekijää, jonka työpäivän aikana ei valmistu mitään konkreettista ja käsin kosketettavaa. Kun koti on järjestyksessä, myös mieleni myllyrrykset asettuvat paremmin aloilleen. Jos tahdon kunnolla rauhoittua ja meditoida, alan silittää.

Mä olen himoinnut saavani testata tekstiilipesuria jo kauan. Kun meillä vielä oli kissoja, mietin harva se päivä karvakuorrutteiseksi myllätyn päiväpeiton äärellä tai eteisen matolla odottavan oksennustervehdyksen kohdatessani, että voi kun voisi putsata tämänkin sotkun tekstiilipesurilla suitsait. Jos meillä olisi rapamagneettilapsiemme lisäksi auto, jossa olisi vielä kangasverhoilut, meillä todennäköisesti olisi myös tekstiilipesuri.
Nyt sitten pääsimme lainaksi saadulla vempelellä testaamaan, josko tekstiilipesuri toisi elämäämme helpotusta tässäkin elämäntilanteessa. Enkä meinannut osata päättää, mistä aloittaisin. Tekstiilipesurilla voi pestä esimerkiksi kangaspintaiset sohvat ja nojatuolit, matot, patjat ja petauspatjat ihan kotosalla, ilman pesulaan roudaamista. Kärcherin tekstiilipesuri toimii painehuuhteluperiaatteella, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että laite samaan aikaan suihkuttaa paineella vettä sekä pesuaineliuosta suuttimesta ja imee nesteen samoin tein takaisin siihen samaan suuttimeen.

Ensimmäisenä kokeilin pesuria olohuoneemme valkoiseen puuvillamattoon. Saanan ja Ollin suunnittelema matto on ihana; pohjoismaisen vaalea ja graafisen kaunis. Mutta valkoisena se on tietenkin aivan idoottiepäkäytännöllinen valinta lapsiperheeseen. Matto on niin ohut ja sen verran pieni, että sen voisi periaatteessa pestä pesukoneessamme, kuten me kotimme räsymatot pestään. Vielä olen kuitenkin uskonut konepesun kieltävää pesumerkintää ja antanut maton kerätä hiljalleen tahroja.
Maton peseminen pesurilla oli hypnoottista. Veto kerrallaan matto puhdistui ihan silmissä. Jos pesuri ei pitäisi ihan valtavaa meteliä, siinä mattoa pestessä olisi melkein voinut valua transsiin. Isoimmille tahroille suihkutin pesuliuosta ja annoin sen vaikuttaa tovin, mutta ei matto täysin puhtaaksi tullut. Kurkkaus koneen likavesisäiliöön sai silti siivousmuijan onnelliseksi ja samalla taivastelemaan, että miten likainen matto on ollutkaan. Pesuvesi oli sementtisen harmaata.

Matto jäi pesun jäljiltä aavistuksen kosteaksi, minkä takia suositellaankin, että pesun jälkeen matot, sohvat ja sun muut saavat tovin kuivua rauhassa niillä sijoillaan. Märkä matto ei silti missään nimessä ollut, eikä se tuntunut edes etäisesti kostealta nurjalta puolelta kokeiltaessa. Lattialle roiskuneet vedet sai näppärästi imuroitua pesurilla pois.

Mattopesun jälkeen vaihdoin koneen suuttimen pienempään ja testasin laitetta lasten työtuoliin, jonka olen itse päällystänyt ja maalannut. Sitähän ei saa pestyä mitenkään muuten, sillä verhoiluja ei saa irrotettua pesuun. Senkin peseminen oli kätevää, vaikka värikynätahrat eivät tietenkään lähteneet irti.
Seuraavaksi kokeilin pesuria meidän keittiön lattiaan. Tekstiilipesurin ohjeiden huolellinen lukeminen nimittäin paljasti minulle, että pesurilla voi pestä myös esimerkiksi kovia lattiapintoja. Hallelujah! Keittiömme mosaiikkilattia oli kodissamme jo sitä ostaessamme, ja värikäs kaunokainen oli yksi syy, miksi rakastuimme kotiimme heti asuntonäytössä. Mutta voi kuurausharja sentään sitä on rasittavaa pitää puhtaana. Lian kerääviä saumavälejä on joku miljoona kilometriä, ja siivoojallammekin menee lattian pesemiseen aina hyvä tovi.

Tekstiilipesurilla mosaiikkikuvioisen laattalattian peseminen oli nopeaa ja palkitsevaa. Vaikka lattia ei juuri nyt ollutkaan kovin pahasti puuroklimppien peitossa, pesurin tehon huomasi konkreettisesti etenkin tiskipöydän edustalla ja syöttötuolin alla. Lapsiperheelliset varmasti tietävät, mistä puhun. Kaikkein pinttyneimmät kohdat tarvitsivat vähän rapsutusta ja hinkkausta pesurin lisäksi, mutta taas likavesisäiliön tyhjentäminen kertoi karusti, miten puhdas meidän melkein puhdas keittiönlattiamme oikeasti olikaan. Ai hitsi, miten koukuttavaa puuhaa!
Jos saamamme testipakkaus olisi sisältänyt enemmän pesuainetta, olisin seuraavaksi kokeillut masiinaa myös pesuhuoneessa. Miten helppoa sillä luultavasti olisi ollut pestä seinien kaakelit, kun pesurin pitkä varsi vielä auttaa kurkottelussa! Kotimme parkettilattiaa tekstiilipesurilla ei saa pestä, sillä paineella tuleva vesi voi tunkeutua huokoiseen materiaaliin.

Seuraavaksi kannoin pesurin ulos ja otin käsittelyyn sekä päivittäisessä käytössä olevat Stokken rattaat että Mountain Buggyn matkarattaamme. Molemmista saa irrotettua tekstiiliosat pesuun, mutta silti olen pessyt vain kerran matkarattaiden tekstiilit. Osien irrottelu, peseminen ja paikoilleen laittaminen kun vievät aikansa, joten ollaan tyydytty vain pyyhkimään tekstiilejä kostella tarpeen mukaan. Tekstiilipesurilla molemmat rattaatkin pesi alle 10 minuutissa kuomusta tavarakoriin. Etenkin Islannin-reissulla laavahiekkapölyssä ryvettyneissä matkarattaissa eron huomasi heti. Stokkeissa saumoihin pinttyneet likakeskittymät lähtivät irti pesurin ruutatessa paineella vettä. Vettä vaihtaessa pystyi taas todeta, että huhhuh, rattaat olivat likaisemmat kuin olin tajunnut. Ja me mukamas ollaan ihan siististi eleleviä ihmisiä!
Viimeisimpään kohteeseen pesuaine ei enää riittänyt, mutta pesurihulluuksissani en kyennyt lopettaa. Niinpä pesin ihan vain vedellä laatikkopyörämme katoksen, eli sirkusteltan kangasosat. Sen jälkeen otettiinkin katos irti, eikä sitä toivottavasti tarvitse asentaa pyörän päälle ennen syksyä.

No mitenkäs kävi, voimmeko enää elää ilman tekstiilipesuria, kun olemme sen makuun päässeet? Meillä kun olisi mahdollisuus lunastaa tuo testiin saamamme pesuri kohtuulliseen käytettyyn hintaan. Tekstiilipesurin miinuksiksi tulivat kolme asiaa. Ensimmäisenä se, että olemme pärjänneet ilman sitä ennenkin. Toisena se, että vekotin on iso ja me asumme kaksiossa. Kolmantena se, että koneeseen suunnitellut pesuaineet eivät ole ekohippiystävällisiä.
Miinukset oli kuitenkin helppo tasata neutraaleiksi. Ensinnäkin elämää helpottavat välineet ovat ihan ok, vaikka ennen olisi pesty pyykit avannossa ja perunat keitetty avotulella. Toiseksi se, että meillä on jättimäinen vinttikomero, jossa pesuria voisi säilyttää ja josta se silti olisi nopea hakea käyttöön. Kolmanneksi pelkällä vedelläkin tekstiilipesurin pesutulos oli hyvä, ja voitaisiin omalla vastuulla lorauttaa koneeseen myös muuta kuin Kärcherin omaa pesuainetta.

Muitakin konetta puoltavia pointteja kertyi hyvän käyttökokemuksen lisäksi. Ystäväpiirissämme on paljon perheellisiä ja eläintalouksia, joten pesuria voisi hyvin kierrättää muiden käytössä. Lisäksi me olemme hankkimassa opiskeluaikaisen sohvamme tilalle koko perheen syleilyynsä imaisevaa laiskanlinnaa. Sen siivouksessa ja huollossa pesuri olisi kätevä. Ja olkoon siivous kuinka meditoivaa tahansa, en halua enää ikinä kuluttaa kaakelilaittioden pesuun niin paljoa aikaa, jos sen voi hoitaa muutaman minuutin pesurihurautuksella.

Että niin vain tuo vähän vain piipahtamaan tullut tekstiilipesurirotjake muutti meille pysyvästi asumaan.

Lue myös nämä

48 kommenttia

 1. Kätevältä vaikuttaa! Mietin vain sitä, kuinka pitemmän päälle terveellistä on jatkuvasti pestä kaikki mahdollisimman puhtaaksi ja tahrattomaksi ja vieläpä rajuilla kemikaaleilla. Uskon, että varsinkin näkymätön lika on pienempi paha kuin köyhä bakteerikanta ja allergiat. Eihän ulkona metsässäkään ole siistiä ja puhdasta, miksi kotona, jossa kuitenkin ollaan suurimman osan ajasta ei saisi olla edes silmälle näkymätöntä likaa? Mielestäni lastenrattaat saavatkin olla hiekkaiset ja nuhjuiset, sehän kertoo normaalista, ei siivottomasta elämästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, bakteereja pitää olla ja multaa syödä! Mutta kyllä mä mielelläni pesen puuroklimpit kaakeleista, pölyt patjoista ja pidän vaaleat matot vaaleina :D Ja lastenrattaista tahdon pestä esimerkiksi aurinkorasvat ja jätskitahrat pois, etteivät ne haurastuta kangasta ja näin lyhennä rattaiden käyttöikää. Toivoisin niiden palvelevan meidän jälkeen vielä useampaa lapsiperhettä :) Rajuista kemikaaleista en mäkään tykkää, mutta tuossa piisasi hyvin pelkkä vesipesukin, kun pieni pesuainetestipussukka loppui. Pitää vielä selvittää, josko sinne saisi ihan luvan kanssa laittaa ekommat mömmöt sisään, uskoisin näin.

   Poista
  2. Eipä tässä vissiin koko kodin sterilointilaitteesta tainnut olla kysymys :D Kyllä meitsi ainakin tykkää että lattiat silloin tällöin kiiltelee puhtauttaan sen yleisen ruokajämä-koirankarva-hiuksia-pölyä-tunnistamattomiakökköä -tilanteen lisäksi.

   Tuollainen putsari vaikuttaa tosi kätevältä! Minulla on sellainen höyrypuhdistin, joka putsaa kuumalla höyryllä ilman kemikaaleja, mutta hankala kasata, täyttää ja raahata mukana siivoillessa. Ja aika sairaan nolon harvoin sen sieltä komerosta jaksan kaivella osineen...

   Poista
  3. Eipä tässä vissiin koko kodin sterilointilaitteesta tainnut olla kysymys :D Kyllä meitsi ainakin tykkää että lattiat silloin tällöin kiiltelee puhtauttaan sen yleisen ruokajämä-koirankarva-hiuksia-pölyä-tunnistamattomiakökköä -tilanteen lisäksi.

   Tuollainen putsari vaikuttaa tosi kätevältä! Minulla on sellainen höyrypuhdistin, joka putsaa kuumalla höyryllä ilman kemikaaleja, mutta hankala kasata, täyttää ja raahata mukana siivoillessa. Ja aika sairaan nolon harvoin sen sieltä komerosta jaksan kaivella osineen...

   Poista
  4. Mä olen himoinnut testiin myös höyrypesuria! Kiinnostaa just se, että mitään pesuaineita ei tarvita. Tekstiilipesuri ei onneksi ole hankala kasata – vaikka käyttöönotossa piti tavata tarkkaan ohjetta – joten uskoisin sen olevan käytössä etenkin lattioiden pesussa viikottain. Siihen ei tarvitse kuin laittaa vesi (ja pesuaine) sisälle säiliöön (helpompaa kuin veden laittaminen meidän silitysrautaan) ja kone on käyttövalmis.

   Poista
 2. Hei oisko mahdollista neuvotella jonkun sorttista alekoodia lukijoille? Toi olis nimittäin just se mitä tarvittaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäpä yritän kysellä, jos sellainen irtoaisi!

   Poista
  2. Alekoodi saattaa irrota, stay tuned!

   Poista
 3. Hahah, me vuokrattiin samainen pesuri käyttöön viikonlopun ajaksi, ja voi jösses miten innokkaasti mies hoiti petauspatjojen, jättimäisen sohvan ja kuuden ison maton pesut! :D Kyllä lähti monen vuoden puklut ja pissivahingot meidänkin sohvalta. Kodin ilmakin vaikuttaa raikkaammalta :) Aivan ällistyttävän upea laite ja en voi kuin suositella. Keltainen vanha, isomummon kutoma räsymattokin on taas säihlyvän puhdas <3 Se likavesi oli kyllä järkyttävän näköistä, vaikka himosiivoaja olenkin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo, tuolla siivotessa iskee himo, eikä voi lopettaa :D Me ei vielä ehditty petareiden kimppuun, en malta odottaa!

   Poista
 4. Ja kiinnostaisipa joskus näiden yhteistyöpostausten yhteydessä saada myös tietoa hinnoista, mikä lienee ko. masiinan ovh ja mikä mahtoi olla "kohtuullinen käytetty hinta" jolla masiina jäikin teille pysyvästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä varmasti, onko ovh 369 e, mutta näistä on koko ajan tarjouksia, kannattaa siis tsekata niitä. Nytkin monessa paikassa näyttäisi olevan hintana 269. Me saatiin lunastettua tuo testimasiina hintaan 170 e.

   Poista
 5. Jos haluat tehdä pesuristasi ekomman lainaa tai vuokraa sitä fb:n Herttoniemi kierrättää, lainaa ja vuokraa ryhmässä. T: Hertsikalainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietin sitä tai jotain muuta ryhmää kans, mutta ainakin tällä hetkellä tarvittaisiin exeliä ihan vain kaveripiiristä tulleisiin lainauksiin :D Tahdotaan ehtiä käyttää sitä viikkosiivouksessa myös itse, haha, etenkin kun se oli niin näppärä laattalattioiden pesuun.

   Poista
 6. Kiinnostaa kovasti meidän koira- ja kohta myös vauvahuushollissa.

  Minäkään en halua käyttää vahvoja pesuaineita. Kerrotko, miten ekopesuaineet sopii tuohon, jos saat selville tai kokeilet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kerron. Vielä en ole saanut varmaa vastausta asiaan :) Tosin ajattelin olla kapinallinen ja laittaa omia pesuaineita enisvei.

   Poista
  2. Tässä Kärcherin virallinen vastaus pesuaineasiaan:

   "Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään Kärcherin omaa tekstiilipesuri- / painehuuhtelukäyttöön tarkoitettua pesuainetta, koska se on nimenomaisesti kehitetty ja testattu tekstiilipesuria varten. Siitä tiedämme, että se varmasti toimii tarkoituksenmukaisesti ja tuottaa hyvän lopputuloksen. Kärcherin pesuaineessa lisäetuna on ominaisuus, joka nopeuttaa pestyn pinnan kuivumista ja jäljelle jääneen kosteuden haihtumista.

   Muiden valmistajien pesuaineiden toimivuudesta tekstiilipesurissa emme valitettavasti tiedä varmuudella.

   Jos haluaa testata muita pesuaineita, tärkeää on varmistaa, että pesuaine on vaahtoamaton. Vaahtoava pesuaine ei sovi tekstiilipesuriin, ja pahimmassa tapauksessa se voi rikkoa laitteen pumpun."

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta. No joo, tietty vastaus on tuollainen :)

   Täytyy katsella vaahtoamattomia ekopesuaineita. Laite kiinnostaisi, mutta jos soveltuvaa ekopesuainetta ei löydy, niin en tiedä kannattaako. Vesipesu ei ihan aina riitä.

   Vink vink vaan valmistajille, että monelle kuluttajalle ekologisuus ja kemikaaliturvallisuus on tärkeä asia ja tällaisen pesuaineen saatavuus edesauttaisi tuollaisen laitteen hankintapäätöstä.

   Poista
  4. Joo, tämä palaute menee perille valmistajalle :)

   Poista
 7. Sopiiko muovilattioiden pesemiseen? Meillä kun edellisten asukkaiden jäljiltä (ja omien lasten) lattia on todella törkyinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeissa kerrotaan, että sopii kovien lattioiden pesemiseen. En siis oikein tiedä? Mutta joku tuolla alempana kommentoi, että on pessyt samaisella koneella myös muovimattoja.

   Poista
 8. Sopiiko muovilattioiden pesemiseen? Meillä kun edellisten asukkaiden jäljiltä (ja omien lasten) lattia on todella törkyinen...

  VastaaPoista
 9. Hei, kiitti hyvästä testistä. Mielenkiintoista luettavaa. Lukisin mielläni myös teidän sohvanostoprojektista lapsi&kissataloutena, koska itsekkin ollaan saman edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos testistä on hyötyä! Ja joo, sohva on niin iso päätös, että varmasti siitä tarinaa tulee myös blogiin :)

   Poista
 10. Meillä on toi myös, sain sen vähemmän romanttisena joululahjana mieheltä. :D Mut sen järkyttävän kovan äänen takia mä en pidä sen käyttöä millään tavalla nautinnollisena, vaikka oon muuten just samanlainen siivoamista fanittava. Oikeastaan en pysty olemaan edes samassa asunnossa käynnissä olevan mölytoosan kanssa. Mut mä oonkin vähän tämmönen ääniyliherkkä. Ja molempi parempi, koneen lisäksi sain sen käyttäjän, kun mies on sitä sitten käyttänyt ihan fiiliksissä. Ja kun joku kyseli muovimaton pesusta niin sopii kyllä siihen. Ihan eri fiilis matossa! Ja kiitti lähiömutsi kun muistutit/vinkkasit kylppärin kaakeleiden pesusta tolla vehkeellä!

  Nappi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pitää kyllä ihan karseeta meteliä! Kuulosuojaimet pitäisi tulla vakiovarustuksena :D Mutta hienoa, että sä sait koneet lisäksi sille myös käyttäjän hehee!

   Poista
 11. Hitsi tuo olis varmasti kätevä laite :D Mä oon kuolannut jo kauan sitä TV-shopin höyrysiivouslaitetta kun näyttää niin iisiltä siivota sillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostaisi testata hyörypesuria, sillä kiinnostaa sen kemikaalittomuus.

   Poista
 12. Hitsi kun toi olis kyllä kätevä... Oliskohan noita jossain vuokrattavana/lainattavana, kun ei raaskis itelle ostaa mutta olis kauheen kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokrattavana ainakin on! Mun vanhemmat juuri vuokrasivat itselleen vähän myös testimielessä :)

   Poista
 13. Ja monissa tuollaisissa on myös ilmanpuhdistaja, jonka voi jättää esim. Vartiksi hurisemaan siivouksen lopuksi, kun viimeistelee muita hommia :) Itse olen töissä tuota (ja vastaavia) käyttänyt, hurjan hyviä ja käteviä koneita pääsääntöisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä en tiennytkään! Tuo meidän masiina tosin pitää niin järkyttävää meteliä, että sitä ei mielellään pidä yhtään ylimääräistä päällä :DD

   Poista
 14. Mä olen harkinnut höyrypesuria mutta sillä ei saa pestä meidän 30cm paksuista Tempur-patjaa. Tietääkö kukaan saako tällä laitteella pestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Mulla on Tempurin tyyny, joka olisi ihan voida pestä. Mä luulen, että vastauksen saisi vain Tempurilta kysymällä, mutta mä taidan kyselemättäkin pestä tyynyni tällä.

   Poista
 15. Mikä tuo teidän laitteen malli / tuotenumero on. Kärcherin sivulta löytyi kolme eri mallia eikä näin maallikolle heti avautunut, mitkä niiden erot ovat näin käytännössä eli mikä niistä nyt sitten olisi paras?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mallinumero on SE 5.100. Se on ainokainen, jota olen päässyt testaamaan, joten valitettavasti en osaa muista malleista sanoa kokemuksia. Mutta Kärcherin sivuilla pystyi laittamaan vertaukseen nuo kolme mallia. Erot olivat pääsääntöiseseti varusteissa ja täten monikäyttöisyydessä.

   Poista
 16. Oi, kuulostaapa hyvältä! Me sohvinemme ilmottaudumme innokkaiden vuokralaisten jonoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidät ja teidän sohva laitettu lainaajalistan jatkoksi :D

   Poista
 17. Oi, kuulostaapa hyvältä! Me sohvinemme ilmottaudumme innokkaiden vuokralaisten jonoon! :D

  VastaaPoista
 18. Meillä on tuo SE4001. Suurimpia ongelmia ovat tuottaneet laitteen suuri koko ja siksi hankala liikuteltavuus, kova ääni ja pesuaineiden saanti. Täältä syrjäkyliltä ei laitteeseen sopivia pesuaineita tahdo löytyä ja siksi ollaankin lähinnä vesipesty.
  Minulle laite tuotti lievän pettymyksen. Kyllähän se vesi on aina ihan hurjan näköistä pesun jäljiltä ja hienoa että kaikki se lika on poissa, mutta jotenkin tuntuu silti että lopputulos ei ole niin hyvä kuin toivoisi. Vesihän näyttää tosi vähäiselläkin likamäärällä jo aika harmaalta. Pitäisi melkein pestä samaa kohdetta niin kauan että vesi ei enää värjäydy että tietäisi miten tehokas laite lopulta oikeasti on. Puklutahrat sovasta vaalenivat kyllä, mutta eivät lähteneet kokonaan, sama matoissa. Tuoreeltaan saisi varmasti helposti pois, mutta ei tuota komiskoa viitsi olohuoneen nurkassa säilyttää. Mutta ehkä se pesuaineen lisääminen tai liottelu lisäisi myös tehoa niin että tahrat todella lähtisivät. Lisäksi vesi riittää niin lyhyeksi aikaa että jos pesen yhden ison maton huolellisesti niin sen jälkeen pitää jo olla tyhjäämässä likasäiliötä ja täyttämässä puhdasta. Ja edelleen tuon laitteen koko ja hankala käsiteltävyys vaatii että tyhjennystä ei voi suorittaa vessassa, vaan laite pitää raahata portaita pitkin kylppäriin.
  Muutaman kerran vuodessa tuo kaivetaan esille ja vedetään ne matot joita ei uskalla heittää koneeseen ja samalla otetaan sohva, petarit ja joustinpatjat. Autonkin haluaisin jossain vaiheessa saada tuolla pestyksi, mutta en ole saanut aikaiseksi raahaty isoa ja meluavaa masiinaa pihalle. Mutta ehkä tämä postauksen inspiroimana voisin senkin joku päivä tehdä. Ehkä minäkin uskaltaudun vaan laittamaan joukkoon jotain muuta pesuainetta ja katson miten sen kanssa käy. Tai ehkä odotan sinun kokemuksia ensin niin selviää pitääkö esim. olla ihan vaahvoamatonta pesuainetta tms ;)
  Mutta siis mitään ihmeitä ei ehkä kannata odottaa ja minun kokemukseni pohjalta sanoisin että tämä postaus on vähän yltiöoptimistinen, mutta ei tuo silti meilläkään ole turha hankinta ollut. Käyttö ja tulos ei vaan ollut ihan niin ihmeellinen kuin itse odotin, mutta kyllä se nyt toimii. Ja tosiaan jonkun 15-30min kuivumisajan vaatii tekstiilit tuon jälkeen, mutta ei tarvitse kannella ulos tms. Ehkä jos pesisin koko kämpän tekstiilit kerralla niin laittaisin ilmastointia suuremmalle että kosteus haihtuu, tai tekisin pakkasella kun ilma on muutenkin liian kuiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätäänpä vielä että tuo teidän laite näyttää videossa paljon kätevämmältä, kun tyhjennys ja täyttö käy tuollaisilla astioilla eikä tarvitse koko konetta kaataa ja kantaa.

   Poista
  2. Ikitahrat eivät tosiaan tällä irtoa kuin taiasta, kuten postauksessa kerroinkin. Niiden kanssa pitäisi olla toimimassa heti. Ihan kuten vaatteillekin tulleiden tahrojen kanssa, jotka pitäisi käsitellä heti, eikä jemmata pyykkikopan pohjalle (been there done that) ja sitten kirota, kun ei pesukoneessa ja supertahranpostajillakaan lähde :D

   Mutta me koettiin tekstiilipesuri kuitenkin niin käteväksi, kun yllätykseksemme samalla välineellä saa pestyä myös (kovat) lattiat, että omaksi masiina tahdottiin. Tässä meidän välineessä nuo irralliset puhdasvesi- ja likavesisangot ovat kyllä kätevät. Pöljältä kuulostaa, että toisessa mallissa näin ei ole. Isohko tuo tosiaan on, mutta mä koen sen pihalle raahaamisen yhtä pienenä / rasittavana juttuna kuin imurinkin raahaamisen. Mutta se mökä tässä on kyllä melkoinen, huh! :D

   Poista
  3. Minä luulen että tuo meidän malli on vähän isompi(vaikka nestettä ilmeisesti mahtuu saman verran) ja ehkä siinä ei ole säiliöitä siksi että sitä voi pölypussin kanssa käyttää myös kuivaimurina. Tosin se toiminto on meille ollut täysin hyödytön.
   Luulen että minulle isoin pettymyksen tuottaja oli omat odotukset. Näitä kun mainostetaan niin ihmeentekevinä laitteina ja sitten se ei sitä ihan ollutkaan. Mutta kuten sanoin niin on sillä paikkansa meidän siivouksissa. Jos nyt ostaisin niin ostaisin kyllä varmaan tuon mallin mikä teilläkin on. On varmasti näppärämpi niin tulisi käytettyä useammin.

   Poista
  4. Tätä meidänkin pystyy käyttämään kuivaimurina, mutta en kyllä näe tilannetta, milloin sitä ominaisuutta tarvittaisiin. Rasittavia ja tilaavieviä lisäosia vain sen mukana tulee.

   Mäkin taisin salaa itseltäni toivoa, että josko valkoisesta matosta noin vain lähtisivät tussi ja muut ikitahrat irti, mutta ei tämä tosiaan mikään ihmemasiina ole :D Mutta tehokas silti ja hyvä apu arkeen.

   Poista
 19. AMK:n opinnoissa perehdyttiin siivouskoneisiin, myös tekstiilipesuriin. Opettajan neuvo oli suihkuttaa pesuaine-vesiliuosta pestävälle pinnalle ja sit pestä pesurilla pelkällä vedellä. Eli koneen sisälle ei laitettu pesuainetta, kun se ois jääny töhnääntymään tai olisi pitänyt puhdistaa käytön jälkeen pois (jos sama aine ei kävis kaikille pinnoille tai joskus haluisi pelkällä vedellä pestä). Ja muistaakseni tuohon hommaan käytettiin ihan niitä tavallisia puhdistusaineita, ei mitään konemerkin omia. (Siivouksen ammattilaisten järjestöillä voi olla tarkempaa tietämystä, Työtehoseura, martat yms.)
  -Johanna

  VastaaPoista
 20. Sen verran höyrypesurista, että kannattaa vaikka lainata/vuokrata ensin kokeeksi. Nehän ei oikeasti desinfioi yhtikäs mitään mainoksistaan huolimatta (höyry ei ole tarpeeksi kuumaa) ja esim. kylpyhuoneen hanoihin pinttynyt kalkki ei irtoa yhtään mihinkään, pehmenee ehkä, mutta hankausta + oikeita pesuaineita vaatii kaveriksi. Samoin vaikkapa kaakelien väleistä pinttyneempi lika ei irtoa vaan tarvitsee kunnolista mekaanista puhdistusta kaveriksi. Kiva laite vaikkapa laminaatin putsauksessa, mutta silloinkin tulee muistaa, että liian kovalla höyrymäärällä se höyry menee laminaattien kiinnityskohtien väliin ja pitkässä juoksussa alkaa turvottamaan laminaattia ja irrottamaan sitä pintakalvoa, jossa kuviointi on.

  VastaaPoista
 21. http://herttoniemenlainaamo.fi/fi/tuote/3666454-krcher-tekstiilipesuri-se-6100 Siitä vuokrailemaan.

  VastaaPoista
 22. Minä olen miettinyt tuollaista Bissell Spot Clean pesuria. Joku tekstiilipesurit.fi verkkokauppa myy sitä tosi halvalla verrattuna tohon kärsseriin. Onko siitä kellään tietoa?

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe