Perhe Frozenin-sinisissä juhlavaatteissa

6.6.16

Kaikki alkoi esikoisen mekosta. Koska hän on hyvin tarkka vaatteistaan, mielekäs mekko tämän kesän juhliin hankittiin jo hyvissä ajoin keväällä. Mekon värisävyksi valikoitui tietenkin hänen lempiväriään, vaaleansinistä. 

Muutama viikko sitten hankin kuopukselle hullussa kiireessä uudet juhlavermeet pieneksi jääneiden tilalle. Paidaksi valkoista pellavaa ja liiviksi siniseen taittavaa. Klassinen setti, joka toimii kemuissa kuin kemuissa.

Itselläni ajatuksena oli humpata kaikki kesän juhlat vanhoissa mekoissa, kunnes tulivat helteet. Kaapissa roikkuvat paksut tantut eivät houkutelleet hien virratessa. Sain siitä hyvän tekosyyn ostaa itselleni kesäöiden kepeän mekon, jota olin kuolaillut Ivana Helsingillä jo tovin. Se hulmuaa helmojaan myöten utuista sinistä.

Viikonloppuna juhlistimme kahta tuoretta ylioppilasta, miehen siskoa sekä minun siskoani. Kun mies kiskoi juhla-aamuna ylleen vaaleansinisen kauluspaitansa, vilkaisu peiliin sai vihdoin tajuamaan sakkimme asustuksen samankaltaisuuden. Olimme huomaamattamme värikoodanneet koko perheen Frozenin-sinisellä.

Lue myös nämä

7 kommenttia

 1. Soinnutte ihanasti yhteen :). Tästä tulikin mieleeni toivepostaus: vanhempien juhlinta. Aloin just miettiä, miten sä olet niitä harvoja perhebloggareita, jotka eivät koko ajan vilahtelee skumppakuvissa milloin missäkin bileissä eikä teillä ole lapset koko ajan hoidossa. Olen kyllä ymmärtänyt, että tämä osittain on turvaverkon puutteesta johtuvaa pakon sanelemaa, mutta silti musta on aika mahtavaa, että valitset usein perheajan baarin sijaan.

  Tänä kesänä mulla olisi taas pitkästä aikaa mahdollisuus ehkä bailata jokusen kerran aamuun asti, ja toki voinkin ja niin voi mieskin, mutta se tuntuu oudolta, että me miehen kanssa vuorotellen kierrettäisiin festareita sun muita rientoja, kuten moni tuntuu tekevän. Sekin on tärkeää, mutta nautin kyllä ihan näistä rauhallisista koti-illoistakin.

  Mikähän mun punainen lanka oli? Että miten koet teidän oman ajan ja parisuhdeajan laidan olevan, kun niin moni toitottaa sen olevan pikkulapsiaikana mahdottomuus suorittaa kotisohvalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitseeko oman ajan aina olla baarissa oleilua? Koen ärsyttävänä sen, että kun puhutaan vanhempien omasta (tai yhteisestä) ajasta, se käsitetään bailaamiseksi aamuun asti. Meillä me vanhemmat vuorottelemme jonkin verran lapsen hoitoa, kun olemme lomalla, mutta siksi, että ehdimme käydä musiikki- ja urheilutreeneissä sekä tehdä vapaaehtoistyötä. Toki toisinaan toinen on lapsen kanssa, jotta toinen saa tavata ystäviään rauhassa, mutta ei siihenkään tarvitse liittää alkoholia. Jos viemme lapsen hoitoon (valehtelematta noin 4 kertaa vuodessa), käymme teatterissa, hoidamme jonkin remonttihomman, käymme yhdessä urheilemassa tai taidenäyttelyssä tai ihan vain olla kahdestaan _rauhassa_ kotona sen sijaan, että läträisimme alkoholilla.
   Teimme lapset nuorena, ja siitä on varoiteltu, että kadun vielä jonakin päivänä sitä, että en ole ehtinyt kunnolla viettää nuoruutta (lue: vetää viinaa tarpeeksi ennen lapsen syntymää). Tällaista hetkeä ei ole vielä ollut.

   Poista
  2. Moikka! Mä voisin tästä rustailla ihan oman postauksensa, sillä asia on ollut muutenkin mielessä tässä miehen hoitovapaalla (kun aikaa on enemmän kaikenlaiselle ajalle). Palailen siis lähitulevaisuudessa asiaan! :)

   Poista
 2. Meidän vanhempien oma aika on juurikin perheen kanssa vietettyä aikaa! Emme käy baareissa tai muissakaan skumppahuuruisissa juhlissa. Joskus toki juomme ruoan kanssa lasin viiniä tai skoolaamme vappuna/ synttäreillä/ uutena vuotena lasillisella kuoharia.
  Nuorimmaisemme on 2,5 vuotias ja häntä on ollut mummo kerran hoitamassa kotonamme.

  Mieheni käy kerran viikossa soittotreeneissä, itse liikun työmatkoilla tai käyn lasten kanssa läheisillä ulkoliikuntapaikoilla tekemässä lihastreeniä.

  Jotenkin emme osaa kaivata ns. vanhempien omaa aikaa, koska meistä on juuri parasta olla perheen kesken. Emme kuitenkaan oleile vain kotona, vaan ulkoilemme paljon, hoidamme palstatilkkuamme, käymme esikoistemme konserteissa ja tanssiesityksissä, muskarissa, taidenäyttelyissä jne.

  Läheisyyttä, rakkautta ja välittämistä meillä on ilman erityistä parisuhdeaikaakin. Meidän on aina ollut helppo puhua kaikista asioista ja osaamme pitää liekkiä yllä ihan normiarjen pyörityksessä.

  Ihanaa kesää kaikille! Ja pitäkää parisuhteesta ja perheestä huolta, kukin omalla tavallaan!

  VastaaPoista
 3. Hei! Mistä löytyi pojan juhlavaattee? Itse aina tuskailen asian kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojan juhlavaatteet hankittiin hullulla kiireellä ja täsmäiskulla Itikseen. Paita on Lindexiltä ja liivi H&M:ltä. Sopivat housut löytyivät onneksi valmiina, ne ovat Lindexin. Kengät ovat Cientan.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe