Mörököllin toiveet on kuultu – Zadaa Package

14.7.16


Yhteistyössä Zadaa ja Suomen Blogimedia

Muistattekin varmasti älypuhelimissa toimivan Zadaa-sovelluksen (täältä iPhoneen ja täältä Androidiin), jonka kautta olen myynyt sekä ostanut vaatteita sekä asusteita? Homman nimihän on se, että ostaessa sovellus löytää puolestani tyrkylle mun tyyliset ja kokoiset vaatteet ja taas myydessä se osaa tarjota garderobini sisältöä mun kanssa kooltaan ja tyyliltään mätsääville käyttäjille. Koko ostotapahtuma tehdään yksinkertaisesti ja superhelposti sovelluksessa tapaamisen sopimista ja maksua myöten. Tykkään.

Ja nyt Zadaa on lanseerannut päivityksen, jota kaltaiseni mörökölli ei ole edes osannut toivoa. Zadaa Package -palvelu on sovellukseen sisäänrakennettu toiminto, jonka avulla paketin saa matkaan ilman osoitetietojen vaihtoa – oli sitten myymässä tai ostamassa. Kun myyjä valitsee ilmoitusta laatiessaan toimitustavaksi Zadaa Packagen, pelkkä sovelluksen ilmoittama uniikki lähetyskoodi riittää, ja paketti löytää Matkahuollon toimittamana perille ostajalle. Mörökölli minussa kiittää, että ei tarvitse sopia tapaamisia, mutta pitää myös siitä, että tarkat osoitetietoni eivät leviä maailmalle.
Vaikka ei olisi kaltaiseni mörökölli, uusi palvelu on varmasti tervetullut helpottaja käytettyjen vaatteiden ostamiseen ja myymiseen netissä. Lupaan sen, sillä testasin uutukaista ja suorastaan hämmästyin, että voiko tämä nyt tosiaan näin helppoa olla kuin luvataan. No näemmä voi!

Laitoin Zadaa-sovellukseen myyntiin muutamia vaatteita ja ruksin ilmoitusta laatiessani toimitustavaksi Zadaa Package. Silloin ostaja näkee, että maksamalla kiinteän 3 euron toimitusmaksun paketti päätyy hänen lähimpään Matkahuollon noutopaikkaan. Näitähän on ainakin täällä Helsingissä vähän joka kulmassa, kun Matkahuolto toimii myös esimerkiksi R-Kioskeissa, Siwoissa ja K-marketeissa, ja lähimmän toimipisteensä voi tarkistaa yhdellä napautuksella Zadaassa.
Myymistäni tuotteista ensimmäiset löysivät uuden kotinsa alle tunnissa, ja pääsin heti pakkaamaan vaatteita toimitusta varten. Kuulemma tuotteet voisi kiikuttaa toimitettavaksi vaikka ihan muovipussissa, mutta minä päätin sujauttaa mekot fiiliksen vuoksi kangaspussiin. Zadaan mukaan lähin Matkahuollon toimipisteeni olisi ollut vajaan kilometrin päässä, mutta koska jääkaappi oli tyhjänä, päätin viedä paketin parin kilometrin päässä olevaan Siwaan ja ostaa samalla sapuskaa.

Siwassa kiikutin kangaspussukan mekkoineen kassalle ja näytin puhelimesta lähetyskoodia, jonka Zadaa oli minulle antanut. Olin ihan varma, että joutuisin selittää myyjälle uudesta palvelusta, mutta vielä mitä. Myyjä tiesi itseäni paremmin, mistä on kyse. Hän naputteli koodin koneeseensa, josta tulostui viivakoodillinen kuitti pakettiin kiinnitettäväksi. Siinä se. Osoitetietoja, nimiä tai edes maksua minun osaltani ei tarvittu.
Kaunis kangaspussini oli ainut ongelma, sillä siihen ei saanut kunnolla kiinnitettyä tarrallista muovikuorta kuittia varten. Lopulta päädyttiinkin myyjän kanssa yhteistuumin pakkaamaan mekot muovipussiin, johon kuitti saatiin hienosti kiinni. Että muille palvelun käyttäjille tiedoksi: muovipussi todellakin riittää pakkaamiseen.

Koska mekkojeni ostajan lähin Matkahuollon toimipiste oli myöskin pääkaupunkiseudulla, myyjä lupasi paketin olevan perillä vielä seuraavana päivänä. Mutta muuallekin päin Suomea paketti olisi löytänyt tiensä muutamissa päivissä. Kun paketti on perillä, ostaja voi käydä hakemassa sen tuolla samaisella Zadaan kautta saamallaan koodilla. Näin heinäkuun kunniaksi voitaisiin todeta, että tällainen tapa myydä vaatteita netissä on todellakin helpompaa kuin heinänteko!

Lue myös nämä

7 kommenttia

 1. Mulle tuli just keskiviikkona neljä (!!!) zadaa pakettia eri puolilta Suomea. Ne oli lähetetty la-ma aikavälillä eli löysivät tiensä tänne korpeen ihan parissa arkipäivässä! Paikallisen toimipisteen (kampaamo) naiset olivat kyllä ihmeissään osoitelapuista mutta täällä kun ollaan tuttuja niin innoissani selostin heille koko Zadaan idean :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että Matkahuollon toimipisteitä on jopa kampaamoissa, vau! Ja niin kiva, että paketit kulkevat näppärästi muuallakin kuin täällä pääkaupunkiseudulla :)

   Poista
 2. Zadaa tuntuu olevan vallan mielenkiintoinen konsepti, ja ilmeisen toimiva! Näinköhän pitäisi itsekin rustata juttua blogiini ja laittaa tuo ikea kassillinen turhia vaatteita myyntiin... On huiman nerokasta, että vaatteet vaihtavat oimistajaa ilman osoitetietojen vaihtamista!

  http://thewildethings.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zadaa on mainio, kyllä! Ovat osanneet oikoa toimiviksi nettimyyntipalstojen ärsyttävyydet. Tykkään, että ihan kaiken voi hoitaa sovelluksessa. Ja uusi pakettipalvelu on tosiaankin sun sanoja lainataukseni nerokas :)

   Poista
 3. Hei! Osaisitko neuvoa mua, ihan tuoretta Zadaa-käyttäjää? En löytänyt tietoa muualta, niin ajattelin tulla kysymään sinulta.:) Olisin laittanut myyntiin vintagevaatteen, jonka ostohinnasta minulla ei ole mitään hajua (kirpparilöytö vuosien takaa), mutta Zadaa ei anna minun julkaista tuotetta ilman että laitan jotain tuohon "price in store"- kohtaan jonkin hinnan. Onko tuon kohdan ohittamiseen mitään keinoa?

  VastaaPoista
 4. Moikka! Joo, mä olen joskus tuskastellut saman asian kanssa. Mutta olen laittanut sittemmin hintakohtaan joko n/a (eli not available / no aswer) tai ihan vain 12345, jonka jengi luultavammin ymmärtää litanniaksi, joka ei tarkoita mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Mulla aukeaa tuossa kohdassa pelkästään numeronäppäimistö eli en voi laittaa n/a-merkintää. Täytyy ottaa siis käyttöön jokin 12345-tyyppinen ratkaisu. :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe