Blogin uusi banneri

4.8.16

Siinä se nyt on sivun ylälaidassa, Lähiömutsin ihka ensimmäinen ihka oma banneri! Se on niin täydellisesti mun ja Lähiömutsin näköinen, että melkein voisin tatuoida sen takapuoleeni. Siinä on väriä, urbaaniutta, juurevuutta, graafisuutta, boheemisuutta ja äidillistä pehmeyttä samassa tyylikkäässä paketissa. Tykkään ihan mahdottomasti!

Uuden bannerin mulle suunnitteli ja toteutti Reetta Alila, jolle Lähiömutsin meininki on tuttua. Hän kun on seurannut blogiani jo hyvät tovit ja heittänyt kommenttia esimerkiksi Lähiömutsin Instagrammissa. Instan kautta päädyinkin joitakin vuosia sitten Reetan Instagrammiin (@huudimutsi) ja laitoin jo silloin merkille, miten kaunista, rosoista ja leikkisää jälkeä Reetan piirrustuskynästä irtoaa. Tuo avauskuva minusta ja lapsista (joista toinen onneksi ei enää ole vaunuissa nukkuva vauva haha) on myös Reetan piirtämä. Eikö sopisikin kuvitustavaksi siihen ikihaaveeseeni, satukirjaan?


Tahdon kertoa teille tarkemmin omassa postauksessa, minkälainen prosessi blogin ja brändin graafisen ilmeen luominen on. Tilasin nimittäin Reetalta vähän isomman paketin, jota voin hyödyntää muissakin töissäni. Oli mielenkiintoista nähdä, minkämoisen taustatyön Reetta teki ja miten ideoista alkoi muodostua raakileita. Kuten niin monissa hommissa, valmista työtä katsellessa duuni voi vaikuttaa helpolta, mutta todellisuudessa sen taakse kätkeytyy valtavasti hikistä puurtamista ja aivojen rapsuttelua.

Kun tuo banneri tänään vihdoin saatiin paikalleen, melkein tuli itku. Tai noh, mitäs sitä kiertelemään, ihan reilusti minä paruin. En olisi ikinä uskonut, minkälaisen tunnemylläkän blogin templaten vaihtaminen saa aikaan. Puhumattakaan siitä, minkälaista säätöä tässä on ollut. Templaten kehittelijä asuu toisessa maassa ja toisella aikavyöhykkeellä, eikä hän kuumotuksesta huolimatta tehnyt kaikkia lupaamiaan muutoksia. Template sellaisenakaan ei toiminut, kuten olisi pitänyt.

Onneksi mulla on Jani, kaikkien propellipäiden it-timatti, joka tänään on kahlannut lävitse lähettämääni usean sivun remontointilistaa. Ei kyllä tulisi mistään mitään ilman Jania, joka epäilemättä juo aamukahvinsa höystettynä nollilla ja ykkösillä. Niin nopeasti hän on bittiremppaa tehnyt.

Ihan valtava kiitos myös teille lukijat, kun olette raportoineen, mikä ei toimi. Omassa puhelinmallissani kun Lähiömutsin lukeminen onnistui, mutta se taitaakin olla ainut puhelinmalli maailmassa, jossa ongelmia lukemisen kanssa ei ollut. Nyt pitäisi lukemisen mobiilissakin onnistua, ihan joka vempeleellä. Yläpalkkia on korjailtu toiveidenne mukaisesti ja muitakin repsottavia nurkkia on korjattu sitä mukaa, kun on ehditty ja huomattu.

Otan huomioon myös jokaisen muun kommenttinne, ajatuksenne, kritiikkinne ja kiitoksenne blogiuudistusta tehdessä. Myös tuota eilisen postauksen kommenteissa paljon puhetta nostattanutta jatka lukemista -osiota miettiessä. Nyt vain pitää hioa Lähiömutsille sellainen blogipohja, että se on mielekäs teille lukijoille käyttää, mulle kirjoittajana työskennellä ja joka kohottaisi myös niitä saamarin sivulatauksia. Mutta kuten jo eilen kirjoitin, tärkeintä mulle on, että kirjoituksiani luetaan. Se on kuitenkin hitokseen arvokkaampaa kuin sivulatausten tuomat lisäansiot.

Huhuh, tänään kyllä avaan remonttikaljan!

Lue myös nämä

28 kommenttia

 1. Tuo logo on aivan tän mestan näköinen, nyt kyllä on onnistuttu :)

  VastaaPoista
 2. Tuli sivulatauksista mieleen että saisiko niitä jollain tykkäyspainikkeella? Näin erityisen mieluisat postaukset voisi huomioida vaikkapa painamalla pientä sydäntä tms. Saisiko siitä sivunlatauksen? Toki tämmöinenkin voi ottaa jotakuta päähän, mutta mikä ei voisi ottaa jotakuta päähän? Se ei kuitenkaan varmaan vaikuttaisi blogin käyttöön ja lukemiseen yhtä paljon kuin jatka lukemista -namiska.

  Banneri on muuten kaunis <3 Onko tuo graaffisempi kuvio talon hahmo? Ylimmästä kuvasta tulee mieleen Maikki Harjanteen tyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, saisiko tykkäyspanikkeesta tehtyä sellaista, että samalla tulisi sivulataus. Varmaan voisikin, niin sydämesetä painamalla sivu samalla myös päivittyisi. Mä itse vain toivoisin, että noista sivulatauksista voitaisiin siirtyä nettisaittien erilaiseen arvottamiseen :D Jatka lukemista -namiskasta myös tykätään, ja musta se on mobiilissa kätevä, kun taas pöytäkoneella tai läppärillä ei niinkään. Tarvitsee nyt kovasti puntaroida, mitä tehdä tämän kanssa.

   Ja joo, mustakin banneri on kaunis! Graafisempi kuvio tulee lähiön L-kirjaimesta ja mutsin M-kirjaimesta, jotka yhdessä sitten muodostavat kerrostalon hahmon. Aivan ihana Lähiömutsin "leima" sellaisenaankin! Ja totta, tuossa Reetan piirroksessa on tosiaan jotain Maikki Harjannettakin mukana :)

   Poista
 3. Toivottavasti saat jotain hyvistystä templaten hinnasta tms jos alkuperäinen tekijä ei ole hoitanut hommaansa sopimuksen mukaisesti. Ei tuollaisesta jää hyvä maku suuhun eikä varmasti saa sulta hyvää mainosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää katsoa, miten sen kanssa tehdään. Onneksi mistään valtavista summista ei ole kyse. Mutta en tosiaan suosittele, vaikka kyllä tämä tästä kauniiksi ja toimivaksi saadaan, kiitos it-timanttini.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No eikö ole, tykkään siitä valtavasti!

   Poista
 5. No nyt! Tää on priimaa <3 Kliini olematta kliininen!

  Bannerin tekijälle olen hänen taidoista hiukan kateellinen, itsellä kun ei tuo varsinainen kuvittaminen ole vahvinta osaamista. Sulla on mahtityyppejä ringissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät. Niin mäkin! Mullakaan kynästä ei kuvitusta irtoa, vaikka kuinka toivoisin. Onneksi voin vahvistaa osaamistani muiden taidoilla :)

   Poista
 6. Hieno on! Hyvä tästä tulee, sisältö se pääasia kuitenkin on!

  Padilla se marginaaliongelma on edelleen, teksti alkaa ihan vasemmasta laidasta ja heittelehtii villisti lukiessa. Jos sille jotain voisi tehdä niin auttaisi lukemista.

  Muuten vaan peukut ja voimia säätöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin alan uskomaan, että hyvä tästä tulee :) Padin lukunäkymää on taas tänään viilattu, toivottavasti nyt toimii!

   Poista
 7. Olenko ainoa jolle tulee mieleen tuosta bannerista joku lastenkirja? Minttu-kirjat kohtaa Kuottarulla-satukirjan? Upea. Kirjoita lastenkirja, jotta pääsen ihastelemaan lisää näitä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle tulee kyllä etenkin tuosta nostokuvasta mieleen satukirjat. Ja kyllä, sitä lastenkirjahaavetta on muhisteltu niin kauan, että toivoakseni se joskus vielä toteutuu :)

   Poista
 8. Onkohan kukaan vielä kommentoinut tällaista, että tässä uudessa versiossa mun hiiri liikkuu ihan liian nopeasti! Siis kun yritän skrollata sivua alas, sivu vilahtaa pois jotenkin liian nopeaan. Häiritsee lukemista ihan älyttömästi kun teksti vilahtaa koko ajan pois silmien ulottuvilta. Muuten tosi hieno uudistus ja varsinkin tuo banneri, onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama ongelma! Ja tuntuu ettei sormia pysty liikuttamaan niin hitaasti/pienesti, ettei koko ruutu menisi samalla ohi.

   Poista
  2. Joo, on kommentoitu hiiren liiallista juoksemista. Ja hyvä, että on. Mun laitteilla tai selaimilla tuota ei huomannut. Mutta nyt pitäisi sekin asia olla korjattuna :)

   Poista
 9. Onpas onnistunut,
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä banneri on just eikä melkein :)

   Poista
 10. Ehkä oon vähän kränkkä, mutta mä en tykkää nyt mistään näistä uudistuksista, en edes bannerista. Ihan liian musta-valkosta, missä värit? Ja varsinkin tuo että pitää klikata lukeakseen lisää saa mut nyt sekopäiseksi, vaikka mobiilisti käytänkin. -Helen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi kuulla, että et tykkää. Mutta bannerin värikkyydestä olen nyt eri mieltä. Siinähän on viittä eri väriä ja mustaa sekä valkoista sen lisäksi. Vanhassa luki vain Lähiömutsi hailakan oranssilla, ei mitään muuta. Tässä uudessa pohjassa väriä on käytetty myös sanojen korostuksessa enemmän kuin vanhassa. Ja muualla väriä ei vanhassa pohjassa sitten ollutkaan. Lue lisää -ominaisuus on mulla nyt tutkailun alla, otan kaikki mielipiteet siitä huomioon.

   Poista
  2. Hei no se on nyt tässä uudessa pohjassa vähemmän värikästä, että postauksen otsikot ovat mustalla, kun ne aikaisemmin olivat sillä hailakan oranssilla kans.

   Poista
 11. Freesi ja lähiömutsinnäköinen uudistus. Nyt varsinkin kun scrollausnopeus on normalisoitunut ja yläpalkki kiinni ylälaidassa ilman rakoa. Mobiilissa en ole testannut, mutta näin pöytäkoneelta ainakin leiska toimii tosi kivasti. Ainut mikä hitusen pistää silmään on lähiömutsi -sanan välistys. Näyttää kuin lukisi L ä h i ö mutsi. Logokuvitus on tosi ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla! Ja joo, nyt kun katson, näyttäisi tosiaan, että välityksessä on lähiö-sanan kohdalla enemmän ilmaa kuin mutsi-sanan kohdalla. Itseäni se ei haittaa, tulee vain enemmän käsintehdyn näköistä, ja ylpeänä lähiömuijana lähiölle voikin antaa vähän enemmän tilaa rehottaa :D

   Poista
 12. "Väriä, urbaaniutta, juurevuutta, graafisuutta, boheemisuutta ja äidillistä pehmeyttä"

  Mutta, mutta: onko siinä myös rouheutta?!

  Ja toinen juttu: keskustelu on olennainen osa blogiasi. Nyt kommentit näkyvät kuitenkin turhan kaukana tekstin jälkeen, kun välissä on kaikenlaista sälää. Tämä korostuu etenkin puhelimella luettaessa. Tulee vähän sellainen vaikutelma, että kommentit on nakattu Ö-mappiin.

  Tykkään lukea blogiasi ja sisältö on tärkeintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rouheus ei tosiaan silmille heti pomppaa, se on totta. Mutta enemmän rouheutta kuitenkin kuin vanhassa, jossa ei lukenut kuin Lähiömutsi :D

   Keskustelu on tosiaan olennainen osa Lähiömutsia, se tekee blogista blogin. Ne kaikki "sälät" ovat olleet siinä välissä ennenkin, mutta nyt ne ovat vain selkeämmin ja isommalla. Voisi tosiaan miettiä, jos "voisin tykätä myös näistä" nostot isoine kuvineen olisivat vasta kommenttien jälkeen. Pitää kysyä it-timanttiltani, olisiko sen muuttaminen iso prokkis. Kiitos palautteesta!

   Poista
 13. Nyt tää on ihana! Raikkautta tuli, mut kuitenkin vanhaa tuttua on tarpeeksi. Yläpalkki pysyy ylhäällä, teksti skaalaa oikein ja se höhlä 'continue reading' on hävinnyt jonnekin. Piä tää!

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe