Tervetuloa uudistuneeseen Lähiöön!

3.8.16

Astu peremmälle vain, vaikka vähän vieraalta näyttääkin. Ja pahoittelut sekasotkusta! Blogin päivitystyöt ovat käynnissä, ja kaikenlaista isompaa remonttia sekä pientä viilausta riittää vielä pitkäksi aikaa. Blogihistoriani ensimmäistä Lähiömutsi-banneriakin joudun vielä panttailla tovin. Tällaiset blogin muutostyöt ovat vähän kuin muutto kodista toiseen – vaikka kuinka hyvin olisi suunniteltu, loputa on aina enemmän hommaa kuin kuvitteli. Nurkissa roikkuu epämääräistä sälää, jotka toivottavasti ehtii hoitaa sitten joskus. 

Lähiömutsilla on ollut sama blogipohja ensimmäisestä postauksesta lähtien, eli yli neljän ja puolen vuoden ajan. Kummasti blogien kehittyessä se alkoi näyttää muinaisjäänteeltä jostain vuosituhannen vaihteen ajoilta. Eikä siinä, karvalakkimallinen blogi oli jo melkein kuin Lähiksen oma tavaramerkki! Jotain piti kuitenkin tehdä, mutta aikaa ei tuntunut olevan.

Kunnon sysäyksen ja kimmokkeen uuden blogipohjan uudistamiseen sain, kun aloin viime vuonna tehdä tuottajana töitä Suomen Blogimedialle. Yksi työnkuvani on kahlata uusia blogeja läpi etsien niitä timantteja tuhkan joukosta. Satoja ja satoja blogeja selatessani tajusin, mikä voima ensivaikutelmalla on blogeissakin. Semisti tuhmuinen tai jopa ihan reilusti kämäinen blogialusta tekee heti sen vaikutelman, että täältä tuskin mitään timanttista sisältöä löytyy. Seuraavaksi vilkaisen kuvia, joista tein omat päätelmäni. Vasta sitten syvennyin lukemaan tekstejä. Toisinaan sain yllättyä, että kökön blogipohjan ja epätarkkojen kuvien taakse kätkeytyikin hyvin jäsenneltyä ja mielenkiintoista tekstiä.
Sitten kävin vilkaisemassa rakasta Lähiömutsiani. Tuottajan silmin se näytti raasu ihan onnettomalta. Sen yläasteen ATK-tuntien hajuisesta visuaalisesta ilmeestä ei millään voinut uskoa, että ihan tosissani kirjoitan blogia päätyökseni. Sitten muistin Lähiömutsin statistiikan. Blogissani käy kuukaudessa tuhansia lukijoita, jotka eivät ole täällä aikaisemmin käyneet. Haluan antaa heille hyvän ensivaikutelman, jotta he tulevat käymään toistekin. Tutut blogit käy lukemassa, oli ympäristö melkein minkälainen vain, sillä sieltä tietää saavansa itselleen mielekästä sisältöä. Uusien blogien pitää tehdä isompi ja kokonaisvaltaisempi vaikutus, että juuri se jää lukulistalle maailman miljoonista blogeista.

Niinpä viime syksyn selailin erilaisia blogeja miettien, mitä ominaisuuksia Lähiömutsiin tahtoisin tuoda. Projekti hautautui muiden kiireiden alle, mutta vihdoin joulupyhinä istuin parina iltana yömyöhään selaten satoja ja satoja myynnissä olevia templateja, eli blogipohjia. Muutamia ehdokkaita kävin sitten läpi it-taustatiimini kanssa (maailmankaikkeudelle ja lompakolle kiitos heistä!), jotta tiesin, mitä muutoksia niihin on mahdollista tehdä ja kuinka paljon se maksaa. Päädyimme tähän blogipohjaan.
Ja nyt vihdoin kaiken säätämisen ja aikataulujen siirtymisen jälkeen se on tässä. Raakileena vielä, mutta puhtaana pohjana. Jännä, miten puolessa vuodessa kehitys niin sanotusti kehittyy, ja silloin tuoreelta näyttänyt template on nyt ihan peruskauraa. Hintakin on tipahtanut kolminumeroisista luvuista pariin kymppiin. Mutta tämä on hyvä. Template on yksinkertainen, mutta ei kuitenkaan liian tyylikäs, sillä Lähiömutsi on kuitenkin aina Lähiömutsi. Vähän pitää säröä ja räkää olla.

Yksi isoimmista muutoksista entiseen on postausten asettelu. Jos ennen Lähiömutsin etusivulla näkyi kaksi uusinta postausta pötkönä, nyt niitä näkyy viisi, mutta postauksen lukeakseen on klikattava sisään postaukseen. Näin saan mahtumaan etusivulle lisää tekstiä tarjolle, ilman että menee skrollailuksi. Etenkin mobiilissa se vaikuttaa paljon, kun skrollattavaa tulee muutenkin. Kuvat saa näppärästi selattua, vaikka postausta ei aukaisisikaan. Ja toivon, että uudistuksen myötä ne eräät iäkkäämmät vakkarilukijanikin löytävät kaikki uusimmat tekstit suoraan etusivulta luettavakseen silloinkin, kun ehtivät piipahtaa Lähiössä vierailemassa vain muutaman kerran viikossa.

Read more -ominaisuus valikoitui myös ihan ammatillisessa mielessä. Lähiömutsin lukijamääriin nähden sivulatausmääräni ovat alhaiset, ja tahdon kokeilla, mitä tuo ominaisuus tekee sivulatausmäärille. Kun tätä tekee työkseen, noita sivulatausmääriä on vain ajateltava niitäkin. Teiltä tähän mennessä saamieni kommenttien perusteella tästä uudistuksesta ei kuitenkaan olla tykätty yhtään. Ja ymmärränhän minä sen. Mietin read more -ominaisuuden valintaa pitkään. Kun tuo ominaisuus silloin vuosia sitten alkoi blogeihin tulla, se oli mielestäni raivostuttavaa. Nykyään siihen on jo tottunut, ja toivon teidänkin tottuvan tai ainakin antavan mahdollisuuden sille.
Mutta kuuntelen tietenkin korvat höröllä teidän mielipiteitänne. Jos toisen puolen minusta on ajateltava järjellä (sivulatausmääriä), se toinen vahvempi puoli ajattelee tunteella. Kaikista tärkeintä mulle on, että tekstejäni luetaan. Pyrin kirjoittamaan postauksia, jotka ovat lukunautintona jo lukemisen arvoisia, vaikka itse aihe ei niin kiinnostaisikaan. Jos teistä tuntuu ylivoimaisesti siltä, että uudistuksen myötä postauksia jää lukematta, sitten pitää sanoa paskanmarjat järjelle, etusivun ulkonäölle ja sivulatausmäärille.

Aloitetaan nyt kuitenkin tällä. Paljon on vielä säädettävää ja viilattavaa, ja olen kiitollinen kaikesta palautteesta, korjausehdotuksista ja siitä, että kerrotte mahdollisista ongelmista käytön kanssa.

Hassua. Tällaisten muutosten aikana pitäisi kai olla täpinässä uudesta ilmeestä ja vähän niin kuin puhtaasta alusta, mutta kun ei. Jostain käsittämättömästä syystä olen enemmänkin surullinen. Kun uusi template eilen illalla laitettiin näkyviin, vatsa oli kääntyä nurin. En mä tahdokaan! Tahdon vanhan tutun takaisin! Kai tämäkin on kuin muutto kodista toiseen. Kyllä se tästä ajan kanssa ja kun asiat alkavat löytää paikkansa. Kyllä tästäkin vielä rakas ja tuttu tulee.

Lue myös nämä

139 kommenttia

 1. Onko tässä siis käynyt niin että hyvin harva oikeasti haluaisi "lue lisää" -nappuloita mutta kun sellainen trendi nyt vaan sattuu oleen että sitä käytetään, on muidenkin otettava jotta sivulatausmäärät pysyy samassa luokassa muiden kanssa. Kuka tämä aloitti ja miksi?

  En ymmärrä mobiiliselitystä koska itselläni ainakin Bloggerin blogit kännykällä luettuna ovat joka tapauksessa "lue lisää" -napin alaisina.

  Se että ennen etusivulla oli muutama juttu ja lisää lukiessaan piti painaa "edelliset postaukset" -nappulaa on aika paljon vähemmän kilkattavaa kuin että joka postaus pitää klikata erikseen auki. Ja voisihan niitä etusivulla olla enemmänkin kuin kaksi, minulla ainakin on monta, ehkä ne sitten kestävät latautua kauan, en tiedä, oletan että kaikilla on nykyään suht vikkelät yhteydet. Lisäksi tämä klikkaa lisää -toiminto antaa paljon enemmän arvoa otsikolle ja sille ensimmäiselle kuvalle, niiden perusteella on moni postaus jäänyt blogeista avaamatta vaikka perinteisellä blogipohjalla olisin ne lukenut varmasti. Tykkään myös hirveästi fiilistellä lempiblogien postauksia, esim keväällä saatan lukea blogien kesäpostauksia mutta eipä semmosta fiilistelyä nykyään tarvi harrastaa kun joka postaus pitäisi avata erikseen entisen skrollaamisen sijaan kun vaan ihastelee kuvia.

  Ymmärrän että haluat blogisi näyttävän samalta kuin muillakin, mikä on nyt trendi. Ei siinä ole mitään pahaa. Toivon vaan ettei tätä trendiä olisi alunperinkään tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku joo, nyt tajusin että toki sekin että pidetään etusivulla vain muutma postus, tuo enemmän klikkauksia. Itselläni on sama pitää useampia kun en klikeistä mitään rahallisesti tai muutenkaan hyödy.

   Poista
  2. Mä itse toivon ja näen, että tulevaisuudessa blogeja ja nettisivustoja mitataan muulla kuin pääasiallisesti sivulatausmäärillä. Siitä se trendi kai on alkunsa saanut.

   Mun blogi on ollut responsiivinen mobiilissa jo useamman vuoden, joten se ei ole näyttänyt samalta kuin bloggerin blogit perusasetuksilla noin muuten.

   Mä olen saanut vanhemmalta väeltä palautetta, että jengi ei tunnu oikein löytävän blogin "edelliset postaukset" nappia, vaan niiden toivottaisiin olevan paremmin tyrkyllä siinä heti. Mä itse koen, että kolme postausta per sivu yhtenä pötkönä on ehdoton maksimi. Mutta se niin riippuu käyttäjästä sekin.

   En nyt ole vielä valmis luovuttamaan tämän kanssa, vaikka tähän mennessä on tullut vasta yksi positiivinen kommentti :) Mutta pidän korvat höröllä, tutkin statistiikkaa ja sen mukaan mennään jatkossa.

   Poista
  3. Auttaisiko tuohon vanhojen postausten etsimiseen yleisesti se että postauslista tuolla oikealla olisi ylempänä ja selkeämmin tarjolla? Tai ihan se että saisi suurennettua, lihavoitua tai huomiovärjättyä noita uudet- vanhat postaukset linkkejä?

   Poista
  4. Joo, se voisi auttaa. Mä olen myös tekemässä tiukemman aihepiirirajauksen postauksiin ja lisäämässä ne tuonne yläpalkkiin, jossa on nyt vasta "etusivu". Näin pääisi kätsysti lukemaan vaikka raskausviikkopostaukset, joita kovasti luetaan edelleen. Ja reissupostauksetkin saisivat olla helpommin löydettävissä, kun niitä kuitenkin kaivetaan esiin omia reissuja ennen.

   Poista
 2. Joo. Sama. Esim. Vanhaa mukavampi lukea versus uutta puutalobabyä. En yleensä jaksa painaa postausta ja sitten vielä kommenttejakin erikseen, eli toivottavasti tästä blogista ei tule vastaavaa. Mutta fontin muutos ja muut jne. Hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat Anon kanssa. Juuri Puutalobabyä meinasin minäkin käyttää esimerkkinä blogista joka jää usein lukematta, koska feedissä näkyy vain otsikko ja "joku random kuva". Ei näitä äitiysblogeja varsinaisesti tule luettua kuvien takia...

   Poista
  2. Mullekin käy read more -ominaisuudella niin, että nyt saatan skipata postauksen, jonka muuten ehkä ainakin selailisin läpi. Ja siksi niin kovasti tätä muutosta pohdin. Koska kuten postauksessa sanoinkin, vaikka tätä pitää miettiä myös kylmän ammatillisesti ja niitä sivulatauksia miettien, tärkeintä on kuitenkin se, että postauksia luetaan.

   Poista
 3. tylsä. tykkäsin vanhasta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla. Mitä ei niin tylsää kaipaat vanhasta?

   Poista
 4. Törmään nyt ensimmäistä kertaa tähän lue lisää -ominaisuuteen ja täytyy sanoa että luulin ensin että postaus oli lähtenyt vahingossa julkaisuun ennen aikojaan kun lause loppui kesken.En edes älynnyt että postaus jatkuu vielä.Englannin kieli ei ole vahvimpia osa-alueita ja siksi suodatan aika tehokkaasti kaiken vieraskielisen tekstin nettisivuilla.Siinä ehkä tottumattomuuden lisäksi toinen syy, miksi en huomannut tätä toimintoa.Olen ehkä turhan kyyninen, mutta kovin pitkään en varmasti jaksa moista ominaisuutta katsella.Inhoan muutenkin käydä nettisivuilla joiden käyttö ei ole selkeää ja yksiselitteistä.
  Pari ihan esteettistä juttua, jotka eivät ole niin isoja, mutta ihan vaan mielipiteitä.Otsikko ei minusta ole nyt yhtään Lähiömutsin näköinen.Se on liian siistitty ja silkoinen.Jollain leikkisällä värillä tms. asia varmasti korjaantuisi.Toinen on tuo ärsyttävä palkki joka kulkee sivun mukana kun vierittää sivua alaspäin.Luen yleensä pitkiä tekstejä sivun yläreunasta käsin ja tuo ärsyttävä palkki tulee vähänväliä eteen.Jos se voisi olla vaiukka ihan yläreunassa kiinni niin olisi jo kivempi.Onhan se hienon näköinen, sitä en voi kieltää, mutta epäkäytännöllinen.
  Yleisesti blogin ilme on mukavan selkeä ja siisti ja sisältö pääosin ihan mielenkiintoista.
  Katselen nyt vielä hetken mihin suuntaan tämä kehittyy, mutta jos koen käytön edelleen turhan hankalaksi niin toivottelen nyt jo joka tapauksessa hyvät jatkot ja menestystä blogille :) Ei näistä toivotuksista haittaakaan ole vaikka jäisin sittenkin lukijakuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Read more -teksti ollaan muuttamassa paremmin näkyväksi ja mietin myös jokaisen enkkutekstin muuttamista suomeksi. Samanlainen käytäntö on esimerkiksi lehtien nettisivuilla ja tosiaan monissa blogeissa.

   Otsikko on vain väliaikainen, se uusi ja hieno Lähiömutsin banneri on tulossa, jahka saadaan ensin akuutimmat jutut hoidettua kuntoon :) Palkki voi tosiaan tuntua myös ärsyttävältä. Siihen on tulossa lisää vaihtoehtoja, joiden kautta pääsee luovimaan sivuilla, joten sen ajatus siis olisi helpottaa blogin lukemista. Mutta pitää sitäkin nyt katsoa sillä silmällä ja miettiä, mitä sen kanssa tehdään.

   Poista
 5. En myöskään tykkää tästä postausten avaamisesta. Moni lempiblogini on tähän vaihtanut ja olen kyllä ikäväkseni huomannut, että se vähentää blogin lukemista. Vaikka normaalisti lukisin kaikki jutut, niin huomaan jättäväni osan jutuista lukematta, mikäli ensivaikutelma ei ole hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Tovin tässä nyt katselen, mihin asiat kehittyvät uuden tempalten myötä. Tärkeintä kun kuitenkin on se, että löydettäisiin kaikille lukijoille mielekkään lukukokemuksen tarjoava blogipohja, joka myös on linjassa mun järki- sekä tunnesyiden kanssa :)

   Poista
 6. Totta kuin kirkonrotta: kyllä äitiysblogissa pitää vähän räkää olla. Muuten menee uskottavuus. Hieno uusi alusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Täällä ollaan vähän vereslihalla, ja tämä tuli tarpeeseen <3

   Poista
 7. Mobiilina lukiessa teksti meni ainakin omalla laitteellani ihan reunasta reunaan, minkä häiritsi itseäni aika paljon. Tuntui, että joku kirjain on varmasti jäänyt näkymättömiin, vaikka ei ollutkaan. En myöskään tykkään postausten avaamisesta, jää moni juttu lukematta sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mistäköhän mobiilinäkymä johtuu. Siellä on kyllä ongelmia, mutta sun kuvailemaa ei itsellä ole. Mulla näkyy ihan selkeät reunat tekstikentän ympärillä. Mutta kirjaan tämänkin remonttilistalle tarkastettavaksi, kiitos palautteesta!

   Poista
  2. Mulla sama ongelma. Puhelimella lukiessa teksti on näytöllä tosi ahtaasti. Täytyy siirtää näkymää sormella eestaas, jotta saa rivin alun ja lopun luettua. Tulin vanhan kirjanmerkin kautta. En tiedä, auttaisiko jos menisin selaimella.

   Poista
  3. Mulla kans Lumialla näkyy teksti ihan laidasta laitaan ja vähän haittaa estetiikkaa ja lukemista. Mä tykkään tästä silotellummasta lookista. Sun tyyli on muutenki sellainen värikäs ja siisti (ei siis kuvia epäjärjestyksestä het joten musta tää sopii blogiin. Toi read more on mustakin vähän ärsyttävä mutta toisaalta on kiva kun kommenttien määrän näkee heti. Ne kun on blogin suolaa usein. Mä luen kyllä joka postauksen muutenkin. Kuulostipa toi vähän turhan fanboylta...:>

   Poista
  4. Sama ongelma mullakin, teksti liian leveä! Samoin yläreunan joku mainos tms. ei näy kokonaan ilman sivuttaissiirtymistä. Samoin häiritsee toi mukana liikkuva palkki, mistä pääsee mm. etusivulle. Ja read more -toiminta ärsyttää. Yleensä en lue sellaisia blogeja lainkaan.

   Poista
  5. Tämä mobiilissa luettavuus on saatava kuntoon mahdollisimman pian. Suurin osa Lähiömutsiä lukevista tekee sen juurikin mobiililla. Just lähetin propellipää-kultakimpaleelleni jättimäisen listan asioista, jotka pitää korjata. Enpä tahtoisi olla nyt hän, auts!

   Poista
 8. Sekä puhelimella lukiessa, että nyt firefoxilla katsottuani TODELLA häiritsevästi kulkee tuo "etusivu ---- jaa somessa / haku toiminto" yläpalkki koko ajan mukana ja peittää tekstiä. Tämä on jo seikka joka häiritsee niin paljon, että ilman korjausta se aiheuttaa blogin lukemisen lopettamisen.

  Komppaan myös muita, en tykkää tästä "continue reading" klikistä ja myös se saattaa aiheuttaa lukemisen lopettamisen.

  En ole muutosvastarintainen, mutta nämä tekniset seikat ovat kurjia ja jotenkin yleisilme on todella kliininen, se ei oikein kulje yhdessä sen kuvan kanssa, joka tästä blogista on (ainakin ennen) tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläpalkki tuntuu häiritsevän monia. Pitää miettiä, mitä sen kanssa tehdään. Siihen on siis tulossa enemmän valikkoja, minkä tarkoituksena on tehdä lukemisesta miellyttävämpää, kun voi sieltä poiketa katsomaan vaikka vanhoja postauksia matkustelusta tai raskaudesta. Mutta jos se häiritsee, sittenhän se ei toki tee lukemisesta miellyttävämpää :D

   Kliinisyyteen on tulossa potkua, kun saadaan Lähiksen uusi banneri paikoilleen. Muutenhan melkolailla yhtä kliininen oli se vanhakin pohja. Valkoinen tausta ja mustat tekstit :D Mielelläni kuitenkin kuulen, mikä tekee tästä kliinisen, eli mihin olisi kiva saada lähiömäisyyttä enemmän, sillä kliininenhän Lähis ei ole :D

   Poista
  2. Minä lisäisin ehkä värejä teksteihin. Esim. nuo vastaa-linkit kommenteissa voisivat saada jonkun sinulle mieleisen iloisemman värin. Tekstien otsikot samoin. Se ei lisäisi turhaa sälää, mutta lisäisi eläväisyyttä. Värejä muuttamalla oliisi myös helppo halutessaan vaihtaa vähän ilmettä vaikka vuodenaikojen mukaan jos sellainen nyt sattuisi huvittamaan (ei tietenkään tarvitse enkä sitä kaipaa, mutta niitä voi tällöin käyttöö vähän kuin tyynynpäällisiä tai verhoja erilaisten tunnelmien tuomiseen.

   Ihan hieno pohja tämä on kunhan vähän viilailee. Kuuntele käyttäjiä (uskon että niin teetkin)ja hyvä tästä tulee :)

   T. eri anonyymi

   Poista
  3. Joo totta, ja värejä onkin tulossa. Maalaamaan päästään kuitenkin vasta, kun pohja on valmiina :) Tää on kyllä kuin mikä tahansa remontti, hommaa onkin paljon enemmän kuin ajatteli ja monen toimimattomuduen huomaa vasta, kun jo muuttaa taloon sisälle. Remppaa siis jatketaan ja teitä lukijoita kuunnellen <3

   Poista
  4. Mä olin niin suuna päänä tulossa kitisemään tuosta häiritsevästä palkista, että vasta kommentin jättämisen jälkeen bongasin tekstistä, että uusi banneri on tulossa :D Se varmasti poistaa tuota mainitsemaani "kliinisyyttä", joka nyt varmastikin johtuu tästä pelkistetystä mustavalkoisuudesta.

   Ja kuten yleensä tahtoo käydä, niin tälläkin kertaa unohtui kertoa ne positiiviset.. Eli kyllä olet myös onnistunut uudistuksessa, sivusto on saanut tyyliä ja viimeistellymmän (siis ammattimaisemman, kuten halusitkin!) ilmeen!

   Poista
  5. :) Joo, banneri on niin hieno ja Lähiömutsin näköinen, että! Ja kiitos myös positiivisesta palautteesta. Olen täällä tämän kanssa ennenkokemattoman vereslihalla, joten sellaistakin on kiva lukea. Viimeistelty on muuten hyvä sana, sitä mäkin käyttäisin. Vaikka siis nythän tämä ei vielä ole lainkaan viimmeistelty, kun joka paikka vaatii vielä viilaamista :D

   Poista
 9. Munkin ensimmäinen reaktio oli järkytys, ei kai täälläkin tuota continue readingiä! Mutta oli kiva huomata, että olit avannut päätösprosessia sen suhteen meille lukijoillekin, ymmärrän nyt paremmin. Toki haluan että mun lempparibloggaajat saa järkevää korvausta hommistaan ja jos siihen sivulatauksia tarvitaan niin so be it. (Tosin voisin jopa harkita ihan muuten vaan refreshailua silloin tällöin ihan hyväntekeväisyysmielessä, jos vanhaan malliin voitaisiin vielä palata.. :D ) Tosin rehellisyyden nimissä lienee kerrottava, että Valeäidin postauksia jää nykyään lukematta jos otsikko ja kuva ei innosta, vaikka ennen luin sieltä aivan kaiken, ahnaasti. Hassua, tajusin toimivani noin vasta tätä postausta lukiessani... Täytynee siis tsempata sielläkin, hyviä sisältöjä haluan toki tukea. Elän kuitenkin toivossa, että sivulatausten merkitys jossain vaiheessa alalla yleisesti vähenee ja päästään taas käyttäjäystävällisempään malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan samanlainen kokemus - luen vähemmän, kun ne eivät ole siinä heti tyrkyllä. Siksi tätä muutosta pohdin piiiiitkään. Tässä mun järki-tunteet -taistelussa tunteet voittaa sata-nolla, ja jos postauksia luetaan vähemmän (vaikka sivulatausmääriä tuee siinä samassa enemmän), read more -ominaisuus saa luvan lähteä. Mutta ihan vielä en ole valmis luovuttamaan. Tahdon myös mielenkiinnosta seurata, miten tämä vaikuttaa analytiikkaan ja sivulatausmääriin.

   Lyhesti sanottuna siis: toivon todella minäkin, että sivulatausten määrän merkitys vähenee tulevaisuudessa!

   Poista
  2. Hei mahtavuutta että täältä tuli mullekin suoraa palautetta, kiitos Anonyymi! Mullahan jäi toi oma muutos silloin ihan remppavaiheeseen, ja nyt ajattelin suoraan skipata sen korjaamisen ja tehdä taas uuden muutoksen..siksi täällä roikun ja luen kaikki kommentit läpi :D

   Lähärille iso pusu ja hali: näyttää ihan miälettömän hyvältä ja siistiltä ja freesiltä, oh! En malta odottaa uutta banneria ja kovasti mietin miten paljon voisin sulta(kin) pölliä omaan tulevaan pohjaani. Ihan samaltahan ne toki kaikki tänä päivänä näyttää, kiva olisi saada just sitä värikkyyttä ilman että menettää siisti-factoria. No mutta asiaan: HYVÄ SINÄ, KOITA JAKSAA VIELÄ!!

   Poista
 10. Samaa mieltä monen ylempänä kommentoineen kanssa: yläpalkki on todella häiritsevä, Lue lisää -toiminto vähentää lukemista (ja on ärsyttävä!) ja lisäksi ainakin iPadilla vasemman reunan marginaalin puuttuminen on minusta negatiivinen asia. Onko se sitten niin, että näillä Lue lisää -toiminnoilla sun muilla saadaan niitä klikkauksia kasvatettua, vaikka todellisuudessa lukijat vähenisi? Vai tuoko "modernimpi" ilme lisää lukijoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläpalkkia pitää miettiä. Mua se ei häiritse, mutta jos on käytössä vaikka pienempi näyttö, homma olisi varmasti eri. Marginaalit pitäisi olla ihan jokaiselle laitteelle molemmissa sivuissa, joten merkitsen tämänkin huomion ylös remppalistalle, kiitos!

   Modernimman ilmeen toivon tosiaan tuovan mukavamman lukukokemuksen teille, kivemman kirjoitusympäristön itselle ja samalla houkuttavan satunnaiset poikkeajat käväisemään Lähiössä useammin.

   Ja kyllä, on tosiaan niin, että sivulataukset kasvavat väistämättä read more -ominaisuudella, vaikka sitten lukijat vähenisivätkin. Mulla on lukijamääriin nähden pienehköt sivulatausmäärät ja olen yrittänyt pohtia keinoja, millä niitä nostattaa. Mutta totuushan on se, että itselleni juuri teillä lukijoilla on väliä, ei niillä klikeillä. Olen niin otettu, kuinka iso jengi teitä siellä on ja toivon, että postauksia luetaan, ei klikkaila. Tässä yritän nyt siis taiteilla sen välillä, mikä olisi järkevää ammatillisesti, mutta niin, että teen myös samalla kuten tunnepuoli ja te lukijat siellä koette parhaaksi.

   Poista
 11. Kesän tiimellyksessä en ole ehtinyt lueskelemaan blogiasi ja oli useampikin teksti rästissä. Hieman erilainen on mutta näin mobiilisti totuin jo uuteen sivuun parissa minuutissa. Looginen ja selkeä mistä etsiä haluamaansa tekstiä. Nuo tekstinjälkeiset "nostot" eri postauksista ärsyttää kun tykkään selata tekstit kronologisessa järjestyksessä mutta alempaahan ne sitten löytyy siihenkin malliin! :)

  Banneria odotellen! Ja hei, kommentointikin onnistuu nyt, vanhassa pohjassa en jostain syystä saanut koskaan kommenttiani julkaistua :D -saijatee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin noista you might also like nostoista. Jotain teknistä häikkää täs mobiilissa myös vielä on (esim kommentoinnin yhteydessä oikeaksi ihmiseksi todistelun yhteydessä oleva testi ei mahdu tähän mobiilin "palkkiin" vaan osa jää piiloon) mutta ne korjaantunee. Tykkään tosi paljon follow us osion jälkeisestä vaihtuvasta kuvasta.

   Ja toisin kuin näköjään moni muu, mun mielestä tuo read more systeemi on tosiaan toimivampi kun näkee useamman tekstin alun kerralla ja voi sieltä mieluisansa avata ekana.

   Ei muuta lisättävää!

   Poista
  2. Onpas ihana kuulla, että joku kokee read more -ominaisuuden mielellääksi tavaksi lukea :) Ja niin hienoa, että saat kommentoitua ylipäätään! Vanhassa templatessa kommentoinnin kanssa on ollut ongelmia, joita en ole vain osannut yksin ratkaista. Nyt kun mulla on myös propellipäitä auttamassa tämän uuden templaten kanssa, voin antaa ongelmat heidän ratkottavakseen.

   Poista
 12. Sivu on oikein toimiva :) aina kaikki uusi aiheuttaa hämminkiä ja negatiivisuutta,mutta kyllä siihen totutaan. Hyvin pystyy lukemaan ja sekös on tärkeiän asia! Tsemppiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikä ole mikään ihme, että aiheuttaa lukijoissa hämminkiä ja negailuakin. Mä olen itsekin ihan ulalla ja surumielellä tästä jostain syystä. Mutta toivoakseni kyllä se tästä, puolin ja toisin :)

   Poista
 13. Tsemppiä suosikkibloggarilleni! En jaksa uskoa, että blogipohjan muutosten takia ihmiset hylkäisivät blogin kokonaan. Ehkä jokunen teksti jää lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Mun kirjoittasydän itkee jo siitä, että joku jättää lukematta uuden blogipohjan takia tekstit, jotka ehkä vanhalla pohjalla olisi lukenut. Saati, että joku hylkäisi blogin uudistuksen takia.

   Poista
 14. Mun mielestä uusi blogipohja näyttää raikkaalta! Tykkään. :) Tuo yläpalkki tosin häiritsee itseänikin. Omassa blogissanikin on vastaava, mutta se on ihan yläreunassa kiinni. Mielestäni toimii niin paremmin. Toivottavasti toimii myös blogini lukijoiden mielestä. :D Odotan jännityksellä uutta banneria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toihan on ihan loistava idea! Siis että yläpalkki on ihan yläreunassa kiinni. Miksi siinä edes on tuo väli, ei mitään järkeä! Kysynkin heti, onnistuisiko siitä tehdä sellainen, että kulkee mukana, mutta pysyy ihan yläreunassa kiinni. Kiitos vinkistä!

   Poista
 15. Hei! Ensireaktio oli "voi ei kai täälläkin!". Sama kun edellä olikin, on Puutalobabyn ja vaikkapa Muita ihania jäänyt lukematta valitettavasti. Luen blogeja vain mobiilisti ja tuntuu nämä visuaalisesti hienomnat/monimutkaisemnat toimivan toosi hitaasti. Liekö yhteydet huonot vai mitä, mutta ei ole aikaa useinkaan odotella sivun latautumista ja read more siksikin ärsyttää. Karvalakkimalli toimi hyvin, mutta ymmärrän muutokseen syyt. Toivottavasti et tee ulkoasusta liian monimutkaista ja tekstit olisivat edelleen ne säihkyvät timantit, joka olisi helppo lukea ja löytää. Visuaalisuus ja kuvat ovat toissijaisia minulle! Onnea matkaan uuden ilmeen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, mälsä ensireaktio, vaikka ymmärränkin sen hyvin. Ja joo, ehdottomasti sivun pitää latautua nopeasti, joten siksi etusivulla ei saa olla liikaa kamaa. En siis ole askartelemassa liian monimutkaista pohjaa, vaan enemmänkin yksinkertaistamassa sitä. Saas nähdä, kuinka käy! Teksteiksi hion timatteja parhaan taitoni mukaan tästä edespäinkin :)

   Poista
  2. Tärkein jäi tietysti sanomatta, eli vaikka ensireaktio oli tämä, niin hetken sulattelun jälkeen voin sanoa, ettei tämä ollut tässä. �� Blogit ja ne timanttiset tekstisi ovat tärkeä ja rentouttava osa päivittäistä arkiruuhkaa, joten jatka vaan samaan tapaan, en usko jättäväni mitään lukematta.
   Kuitenkin ihan yleisesti toivon, kuten sinäkin jo taisit kommentoida jotenkin, että klikkien painoarvo vähenisi kaikilla journalismin osa-alueilla.

   Poista
 16. Itse luen bloglovin-sovelluksen kautta tabletilta, joten lue lisää-ominaisuus ei tuo mitään muutoksia. Mutta uskon kyllä että muutkin lukijat tottuu! Tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, totta. Bloglovinin kautta lukevat ovat siihen jo tottuneetkin. Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 17. Raikas pohja ja selkeä ilme ... mutta "lue lisää"-napit on kurjia (valitettavasti niitä lemppariblogeista löytyy ja koitan totutella, mutta ihan parasta on kyllä kun pääsee blogiin jossa on yhdellä sivulla monta postausta perätysten, erityisesti jos ne on lukematta). Yläpalkki (joka on kivan neutraali ja mahis helposti palata etusivulle on erittäin pop) häiritsisi ehkäpä vähemmän jos se olisi aidosti sivun yläreunassa, ainakin mulla (Chrome selain) yläpalkin yläpuolella näkyy yksi rivi tekstiä ja se on ärsyttävää).

  Niin joo ja sit kun en käytä mitään blogien lukulistoja tms, niin mulle erittäin kiinnostava osa blogeja on linkkauksen blogin kirjoittajan suosikkeihin. Käyn monessakin (jopa harvemmin päivittyvässä) blogissa ihan sen takia että niistä löytyy lista mua kiinnostavia blogeja ja voin tsekata näyttääkö ne päivittyneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yläpalkki pitää ehdottomasti saada ilman tuota väliä. Haluan sen pitää mukana kulkemassa, sillä siihen on tulossa myös muita sivuja jatkossa, joiden kautta vanhojen postauksien ja tiettyjen aihepiirien löytämisen pitäisi olla helpompaa.

   Lue lisää -ominaisuus tosiaan herättää mielipiteitä – pääasiassa vastaan. Mä kuuntelen korvan höröllä teidän mielipiteitä ja pyrin tekemään muutokset niitä sekä omia järki- sekä tunnesyitä kuunnellen.

   Poista
  2. "ihan parasta on kyllä kun pääsee blogiin jossa on yhdellä sivulla monta postausta perätysten, erityisesti jos ne on lukematta" Tämä on kyllä NIIN totta. Yhdellä sivulla oleva postausten joukko on tosi kiva lukea ilman yhtään klikkauksia. Siitä tulee melkein flow-olo tai jonkunlainen pieni blogiorgasmi kun niitä vaan lukee teksti toisensa perään ilman turhia latauksia tai mitään muita häiriöitä :P

   Poista
  3. Ihana kuvaus, blogiorgasmi! No niitä mä tahdon kyllä teille antaa niin paljon kuin kykenen :D

   Poista
 18. Luen blogia pelkästään puhelimella ja olin innoissani read more -ominaisuudesta, koska nyt näen nopeammin mitä uusia postauksia on tullut. Onnea tyylikkäästä uudistuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen itse käytössä huomannut, että tykkään siitä just mobiilissa muiden blogeja lukiessa. Pöytäkoneella on edelleen totuttelemista. Kiitos onnitteluista!

   Poista
  2. Olen aivan samaa mieltä tässä eli puhelimella on paljon helpompi katsoa nopeasti uudet postaukset! :) Harmittaa ihan hirmusti nämä lukijoiden hyökkäävät kommentit täällä. Nousee ihan niskakarvat pystyyn, ihan kuin äitien keskinäistä arvostelua, jossa ei sanoja säästellä. Välillä pitäisi aina laskea viiteen, ennenkuin laukoo "totuuksia" :) Uudistus näyttää tosi hyvältä ja freesiltä. Innolla odotan uutta banneria ja väriläiskiä joukkoon! Tsemiä Hanne!

   Poista
 19. komppaan muita, yläpalkin kulkeminen mukana mobiilikäytössä häiritsee hieman lukiessa, kun on tottunut että teksti on lukiessa ihan yläreunassa. muuten hieno :)

  VastaaPoista
 20. Mä tykkään tästä uudesta ilmeestä. Ei ole mitenkään liian kliininen ja varasti sun banneri tekee tästä vieläkin kotoisamman. Tuo read more-painike ei minua haittaa. Klikkailuja siinä koneella tai puhelimella surffatessa tulee kuitenkin joten en vaan ymmärrä miksi se yksi enää haittaisi:D enemmän aikaa menee itsellä jos skrollaa pitkää etusivua ihan alas ja etsii seuraava sivu-nappia jotka välillä on tosi pieniäkin. Hieno ja ihana blogi sulla muutenkin. Kiitos mukavista lukuhetkistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti, että saan sen bannerin tänne teidänkin nähtäväksi :) Aikaisemmin tosiaan tuli parin kuvapainotteisen postauksen jälkeen fiilis, että sivusta tuli kilometrin pitkä. Eikä vain fiilis, sillä se vain jatkui ja jatkui alas haha! Nyt niin ei pääse käymään, mikä on hieno juttu. Ja kiitos mukavista palautesanoista, tuli hyvä mieli :)

   Poista
 21. Voi eiiii, niin diggasin siitä edellisestä pohjasta. Oli niin ihanan kotikutoinen, sellainen kun blogit ennen oli :) Se toi kivaa särmää muiden hiottujen blogien keskelle. Mutta uskon että tähän tottuu nopeasti, en karkaa lukijana vaikka ulkoasu muuttuisikin. Sitä vaan oli niin tottunut vanhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jos olisin pitänyt sitä vielä 10 vuotta, siitä olisi taas tullut trendikäs :DD Lupaan sitä sellaista kotikutoista Lähiömutsi-ilmettä tulevan enemmän, kun saadaan banneri paikalleen ja muutenkin vähän maalattua ja sisustettua enemmän. Nyt pitää vaan saada pohjat ensin kuntoon, että voi alkaa häärätä pensselin kanssa :)

   Poista
 22. Oi ei! Nyt tämäkin lempiblogini siirtyi syvästi inhoamaani read more -tapaan. Itse luen blogeja vain tabletilta ja kännykältä ja mielestäni on sata kertaa parempi niin, että postaukset on allekkain kokonaisuudessaan heti etusivulla, eikä jokaista tarvitse avata erikseen. Siirryn nimittäin blogista toiseen blogien sivuilla olevien Minä luen -listojen kautta ja tykkään linkata auki uuden blogin etusivun, sillä silloin näen heti, jos minulla on useampi kirjoitus lukematta. Mitta inhoan sitä, että jokainen postaus pitää avata erikseen ja tämän takia monet suosikkiblogini (mm. Riikan blogi, Puutalobaby) ovat jääneet nykyään tosi vähälle lukemiselle. Saatan käydä etusivulla ja vilkaista, mitä on kirjoitettu, mutta harva juttu kiinnostaa sitten lopulta niin paljon, että jaksan linkata sen kokonaan auki. Sinun blogistasi voin taas sanoa, että olen lukenut varmaan jokaisen postauksen tähän asti, sillä lukeminen on helppoa ja jotenkin vanhempiin teksteihin siirtyminen ei häiritse niin paljoa kun joka sivulla on kuitenkin useampi postaus:)

  Muuten uudistukset näyttivät kyllä kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas etenkin puhelimella lukiessa olen tykännyt muiden blogeissa read more -ominaisuudesta, kun näyttö on niin pieni. Läppärillä lukiessa siihen on vieläkin totuttelemista. Mutta kuuntelen jokaista teiltä saatua ajatusta ja mielipidettä tästä. Hurjan vaikeaa on tehdä alustaa, joka miellyttää sekä lukijaa, kirjoittajaa että on ammatillisesti järkevä. Mutta yritän tehdä parhaani :)

   Poista
 23. Voi kunpa tuo read more-painike ei olisi pysyvä päätös. Luen yleensä uudet postaukset nopeasti silmäillen ja jos aihe kiinnostaa (blogisi kohdalla lähes aina), palaan postaukseen myöhemmin uudelleen ja luen tekstin huolella. Tykkään ulkoasusta jossa kaikki on helposti saatavilla, eikä turhien klikkauksien takana. Kuten joku jo kirjoitti, englanti häiritsee. Vaikka sitä hyvin ymmärrän, suodatan sen lukiessani. En eksy blogin viidakkoon, kun ummistan silmäni monelle mahdolliselle polulle.

  Itse totuin tuohon etusivu-jaa somessa -palkkiin nopeasti, eikä se alun jälkeen enää häirinnyt. Odotan innolla uutta banneria ja värikkyyttä. Nykyinen ei tunnu lämpimältä Lähiömutsilta. Aiemmin fontit ja värikkyys toivat kotoista tunnelmaa. Kotikutoinen ulkoasu kuvasti hyvin niitä asioita, joita blogissasi rakastan. Teksteistäsi kyllä huomaa että ruudun sillä puolella on kovan luokan ammattilainen.

  Kai tähän muutokseen tottuu, koska blogi on rakas. Blogisi on minulle kuin isosisko, jolta haen tukea, turvaa ja hauskuutta (joskus jopa tekee mieli riidellä blogisi kanssa). Varsinkin Raskausviikot-sarja on ollut mahtavaa luettavaa nyt kun odotan esikoistani.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten ihana kommentti, kiitos! Ihan täällä tihrustan kyyneleitä. Rakas ja kuin isosisko, voi että! Niin ihana kuulla, kiitos <3

   Read more -painikkeen kanssa seurailen nyt tovin tilannetta. Selkeästi suurin osa siitä ei tykkää, mutta sitten on niitä, jotka tykkäävät. Mä itse koen, että se on kätevä mobiililla lukiessa. Yksi vaihtoehtohan voisi olla, että täällä postauksia olisi se pari suoraan nähtävissä, kuten aikaisemmin oli, ja sitten mobiilissa olisi heti enemmän tarjolla, josta valita klikkaamalla. Miltä sellainen kuulostaa?

   Yläpalkin asetteluun toivon saavani sellaisen muutoksen, että se kulkee kyllä mukana, mutta ihan sivun yläreunassa. Nyt kun siihen jää tuollainen rasittava rantu yläreunaan, mikä tekee sivusta sekavan.

   Toivottavasti saadaan Lähiömutsin uudesta blogipohjasta tehtyä sellainen, että mahdollisimman moni kokisi sen omakseen, mun olisi mukava tätä ylläpitää ja että mahdollisesti saisi niitä sivulatauksiakin vähän hinattua sellaisiin lukemiin, joita lukijamäärät antaisivat olettaa :)

   Poista
 24. Laitoin kommenttia jo aikaisemmin, mutta katosikohan se jonnekin bittiavaruuteen...? Siis: Oli hauska lukea tämä postaus, kun alustat että tutkit paljon eri pohjia ja käytit paljon aikaa päätökseen. Itse uusin juuri vähän aikaa sitten oman blogini ulkoasun, päätös siihen tuli spontaanisti ja tein pohjavalinnan alta vartin... Ja kappas, se on todella samankaltainen kuin tämä! :D En kylläkään itse tykännyt noista tageista otsikon yläpuolella, joten pyysin veljeäni koodaamaan ne pois (muuten kun osasin itse säätää kaiken googlen avulla, vaikka ensimmäistä kertaa blogipohjakoodin kanssa häsläsin).

  En erityisesti itse(kään) pidä tuosta read more-tavasta, mutta siinä on kuitenkin paljon hyvää. Juurikin se, että sivut latautuu nopeampaa eikä etusivulle tule esimerkiksi hirmuista määrää valokuvia (mitä minä tykkään paljon käyttää). Bloggaajana pidän myös siitä, että saan tarkempaa tietoa, mitä tekstejä ihmiset tarkemmin lukee. Mitkään kaupalliset sivuklikkausmäärät ei itselläni ole tuossa motiivina, mutta ymmärrän että nekin on tärkeitä seikkoja, jos bloggaa ns. kaupallisemmin.

  Tykkään siis uudesta tyylistä, itsekin kun kerta samankaltaista käytän. Mutta tiedostan myös, että ulkoasuna tämä ei ole mitenkään erottuva vaan juurikin "trendikäs" ja siten joitakin kliinisyydessään ärsyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin, että oli kommentoinut sen tuohon edelliseen postaukseen. Vai onko se mennyt jostain mystisestä syystä sinne? Sen verran kaikenlaista remppaa on, että en ihmettelisi :D

   Hauska kuulla, että sunkin blogialusta on hyvin paljon samanlainen. Yksinkertaista ja simppeliä taidetttiin molemmat hakea :) Paljon on vielä muutoksia tulossa, kun Bloggerissa niitä ei voi tehdä näkymättömissä, vaan remonttia on tehtävä, vaikka paikan asiakkaat ovat jo sisällä :D Halusin kuitenkin säilyttää blogini Bloggerissa, sillä tykkään siinäkin just siitä yksinkertaisuudesta verrattuna Wordpressiin, jota olen muissa töissäni käyttänyt.

   Kliinisyyttä mä en Lähiömutsiin toivoisi yhdistettävän, sillä sellainenhan tämä blogi ei ole. Jahka saadaan banneri paikoilleen ja muutenkin vähän maalia pintaan, saadaan mukaan enemmän lähismäisyyttä.

   Poista
 25. jep, "read more" on saatanasta, se ajaa klikkaamaan auki vain kiinnostavimmat jutut, jos niitäkään. tämäkin lukija poistunee joukosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmi kuulla, että poistunet lukijajoukoista. Toivoisin, että antaisit uudelle pohjalle edes mahdollisuuden. Teen täällä kovasti it-taustajoukkojen kanssa duunia, että saadaan kaikki kuntoon. Read more -ominaisuudesta kuulen mielelläni rakentavaa palautetta, ja toivon samalla, että yrität ymmärtää syyni ja ajatukseni valita sen.

   Poista
 26. Nyt on tullut niin paljon negatiivista palautetta, että munkin on pakko kommentoida. Mun mielestä tää uusi ulkoasu on kaunis ja tyylikäs. Mua ei häiritse read more-ominaisuus. Päinvastoin se on mun mielestä kätevä, koska mun vanhalla ipadilla kestää pitkään ladata sivut ja jos aiemmin oli monta postausta lukematta, meni ikuisuus päästä lukemaan se vanhin ensin (koska järjestyksessähän ne on luettava...). Tykkään myös välillä tarkistaa olisiko joihinkin vanhempiin kiinnostaviin postauksiin tullut uusia kommentteja ja se on myös ollut hidasta. Eli uskoisin tämän uuden 5 kirjoitusta/sivu tyylin auttavan siihenkin ongelmaan. Yläpalkki ei minua häiritse, mutta voisi olla kivampi jos se olisi kiinni yläreunassa. Ainut asia, joka hieman häiritsee, on englanninkieliset painikkeet muuten suomenkielisessä blogissa (vaikka englanti ei minulle mitään ongelmia tuotakaan. Mutta varmasti jatkan blogisi lukemista edelleenkin. Tsemppiä uudistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut tullutkaan ajatelleeksi tuota hyvää puolta read more -ominaisuudessa. Sen avulla tosiaan nopeasti tsekkaa, onko viime aikaisiin postauksiin tullut uusia kommentteja. Se on tärkeää, sillä kommentithan blogista blogin tekevät. Kiitos tsempeistä, voin kertao, että niitä tarvitaan :D

   Poista
 27. Äää... Tämä mobiiliselaaminen on tällä hetkellä täysin sekaisin! Luuri pitää olla vaakatasossa ja jos edes yrittää pystyssä pitää ei voi lukea tekstiä kokonaan, kun reunat leikkautuu eikä mitenkään onnistu liikkua sivusuunnassa. Myös pudotusvalikko-palkki on tekstin tiellä eli kulkee tekstin mukana alaspäin selatessa. Toivottavasti uudistukset on nopeasti ohi, jotta voisi oikeasti saada kuvan miten uudistus toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen niin pahoillani! Mobiili pitäisi nyt ensimmäisenä saada kuntoon, mutta tällä hetkellä on aikamoinen läjä ongelmia sen kanssa. Tänään tahkotaan niin paljon kuin vaan kyetään, että saadaan toimimaan.

   Poista
  2. Nopeasti on kyllä mobiiliselaaminen saatu toimimaan! Aivan loistavaa! Kyllä minä tästä nykyisestä(kin) tyylistä kovasti tykkään. :) Mutta se on sanottava, että kyllä keskeneräisyys blogissa kuin blogissa nopeasti syö lukemishalut ja jotenkin menee minulla ainakin tunteisiin. :D

   Poista
 28. Kyllä tästä hyvä tulee. Jos ei kaikkien mielestä niin kuitenkin varmasti monen mielestä. Kritiikkini on tullut monesta suusta jo esille joten en ala toistamaan niitä. Annetaan blogille nyt vähän aikaa muodostua sellaiseksi kun muodostuu ja ihmetellään. Kuten moni muukin niin minäkin odotan kovasti millainen ulkoasusta tulee kun pääset "pensselin varteen". Ja tietysti odotan myös kovasti mitä päätät näiden kritisoitujen ominaisuuksien kanssa, mutta korjaamiseen ja säätämiseen menee oma aikansa. Ehkä jos joskus vielä teet blogissa isoja muutoksia voisi olla ihan kätevää laittaa vaikka päivää-paria ennen postaus jossa varoittelet että muutoksia tapahtuu ja että blogi on vähän aikaa aika raakile jota jatkuvasti työstetään. Ihan hyvin tämä varmasti näinkin menee, mutta ehkä jotkut säästyisivät pahimmilta järkytyksiltä ;)

  Rauhallista yötä ja kauniita unia. Toivottavasti blogin ympärillä pyörivä sirkus ei valvota sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on totta, että olisin voinut vähän kertoa etukäteen, että tällaista on tulossa. Uudistusaikataulu tuli itsellekin kuitenkin vähän nopeasti. Alunperin uusi ilme piti saada liveksi toukokuussa, mutta banneri viivästyi, joten aikataulua piti siirtää. Seuraava yritys ennen juhannusta meni taas mönkään templaten kehittelijä ei vastannut viesteihin. Ja nyt sitten it-tukeni ja -turvani kanssa päätettiin, että nyt on pakko toimia tai menee jouluun :D

   Poista
 29. Yritän kommentoida lyhyesti ja ytimekkäästi. Itse kun tekee työkseen nettisivuja, niin niitä katsoo tahtomattaankin analyyttisesti ja sitähän tässä nyt haettiinkin :)

  - Yläpalkki ehdottomasti kiinni yläreunaan ilman rakoa! Ja oletan, että yläpalkkia ei ole vielä mobiilioptimoitu, iphone 6s katoin ja palkki jatkuu vaakasuunnassa liian leveäksi heittäen valikon ja somet ulos oikealle. Mulla on itse asiassa veikkauskin miksi se tekee niin, mutta en nyt ala lähdekoodia lukemaan...
  - Bannerin luotan tuovan lähiötä ulkoasuun. Sinänsä tykkään kliinistä, mutta sulle ei sovi ;)
  - Continue reading on mulle uusi tuttavuus, luen aika harvaa blogia. Mun mielestä hyvä ominaisuus, että saa tsekattua uusimmat nopeasti. Luen kaikki kuitenkin kokonaan, ihan sama miten ne on esitelty.
  - Continue, popular posts, you might also like jne pitää kääntää suomeksi! On huonoa käytettävyyttä ja sivupohjan tekijän laiskuutta jättää ne kääntämättä, kun blogin kieli on suomi.
  - fontit on jees. Ei mitään erikoista, mutta hyvin luettavia ja se on tärkeintä.
  - Kommenttien vastausten sisennys huolettaa mobiilissa. Vrt. esim Kolmistaan-blogia, jonka kommentit menee pystymobiilissa parin kirjaimen levyisiksi kun vastauksia on enemmän :/

  Kaiken kaikkiaan freesaus on hyväksi ja ymmärrän hyvin sen pointit sun näkökulmasta! Mutta ihmettelen a) miksi näin keskeneräinen piti jo julkaista? b) jos/kun tämä on valmis template, niin miten siinä voi olla tuollaisia ongelmia responsiivisuuden kanssa? Vai onko joku sorkkinut lähdekoodia ottamatta huomioon perhosefektiä?

  All in all, sivustojen uusiminen on aina hiuksia repivää hommaa (ja tälläiset hullut tekee sitä vielä työkseen!), mutta lopputulos on sitten palkintona :) Hyvää syksyn alkua ja postausintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo nyt kovin lyhyt ja ytimekäs ollut...
   Sellanen vielä, että mä laittasin postausarkiston tägipilven yläpuolelle. Tästä mulla ei oo virallista tietoa, mutta itse pidän arkistoa tärkeämpänä kuin tägipilveä (joka siis myös on toki hyödyllinen!). Kiitos vielä blogista, keep on rockin!

   Poista
  2. Postausarkistosta olen samaa mieltä. Sitä välillä harmittelin jo vanhalla ulkoasulla. Eihän se ole kun pari sormen liikettä ja sekunttia hankalampi noin, mutta jostain syystä nykyajan hektistä ihmistä se välillä meinasi ainakin sen parin sekunnin ajan harmittaa ;)

   Poista
  3. Kiitos ammattilaisen näkökulmasta asiaan! Kaikki sun parannusehdotukset ovat työn alla ja toivottavasti teidänkin nähtävissä vielä ennen iltaa. Kommentteja mun pitääkin tutkailla. Se on tosiaan äärettömän rasittavaa, jos ne tulevat kiivaassa keskustelussa muutaman kirjaimen paksuiseksi viivaksi oikeaan reunaan. Nyt näyttäisi ainakin siltä, että ne kerääntyvät nätiksi listaksi aloituksen alle.

   Valmiin templaten ostaminen tuntemattomalta on aina riski. Vielä enemmän otin riskiä, kun ostin häneltä myös toivomani muutokset pohjaan. Ja kuten huomata saattaa, ei mennyt kuten piti. Kun templaten kehittelijä on vielä toisessa maassa ja toisessa aikavyöhykkeessä, tuo se omat ongelmansa. En siis saanut kaikkea, mistä maksoin, ja lisäksi tempatessa on puutteita ja virheitä. Nyt päätettiin kuitenkin ottaa ohjat omiin käsiimme timanttisen propellipääni kanssa.

   Keskeneräisyys johtuu blogialustastani Bloggerista. Täällä ei ole ominaisuutta, jolla voisin sivussa rakennella uutta templatea, vaan kaikki muutokset tulevat liveksi sitä mukaa, kun niitä tehdään. Olisin blogiuudistuksen myötä voinut siirtyä WordPressiin – jossa siis voi muokata sivustoa ennenkuin sen laittaa liveksi – mutta en tahtonut. Ammattibloggaajat käyttävät yleensä WordPressiä, ja olen itsekin käyttänyt sitä muissa töissäni. Tykkään kuitenkin Bloggerin käyttöliittymästä ja yksinkertaisuudesta, enkä tahtonut sitä vaihtaa. Se on aina toiminut moitteettomasti ja riittänee tarpeisiini myös tulevaisuudessa, ja ainut miinus on nyt tämä, mitä tällä hetkellä tässä sorvataan kuntoon :)

   Postausarkistot voisi tosiaan nostaa ylemmäs, se on totta!

   Poista
  4. Suomennoksethan on jo tehty, kun tätä kirjoitan, mutta pakko silti sanoa: Ihanaa, että täällä kiinnitetään huomiota siihen, että suomenkielisessä blogissa pitää myös namiskoiden tekstien olla suomeksi. Kyllä täällä kieli-ihminen hekumoitsee, että joku jossain vielä arvostaa tätä armasta äidinkieltämme. :D

   Poista
  5. Korjaan siis, ainakin osa suomennoksista on tehty. :)

   Poista
  6. Joo, suomen kieli on niin upea ja runsas, että sitä pitää helliä blogin naviskoja myöten. Kaikki ei tosiaan ole vielä suomennettu, sillä niihin osuuksiin ollaan tekemässä muitakin muutoksia.

   Poista
 30. Read more = lukematta jää, ei jaksa klikkailla, ei jaksa latailla. Toinen iso minus: Tämä superärsyttävä löllö skrollaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla skrollaus toimii kuten aikaisemminkin. Tarkoitatko, että se toimii jotenkin hitaasti sinulla?

   Poista
  2. Jep, skrollauksessa on "feidaus", eli ei pysähdy heti skrollauksen loppuessa vaan liukuu omiaan. Tosi ärsyttävää, kun kuvia (isoja) on paljon ja pitäisi jotenkin tekstiäkin lukea. Tämä ominaisuus ainakin Chrome-selaimen jollain vanhemmalla versiolla (mikä on Snow Leopardilla käytössä), mobiililla ei näyttäis olevan sama ja uudemmista selaimista en tiedä.

   Poista
  3. Eli ota toi smoothscroll.js pois. (SmoothScroll for websites v1.2.1)

   Poista
  4. Ah, okei. Nyt tullut muiltakin samaa palautetta. Mulla toimii ihan normaalisti ja pysähtyy, kun käsken :D Mutta pyydän it-timanttiani tutkimaan asiaa.

   Poista
 31. Hyvännäköinen ja moderni, tykkään! Mobiilissa (iphone 5s) samat ongelmat kuin Laura Jalosella, mutta tämä korjaantunee. :) Kiitos ihanasta blogista, täältä on löytynyt hyvät neuvot moneen pulmaan, inspiraatiota kotiin ja kokkailuun, vertaistukea väsymykseen ja verkostojen puuttumiseen ja vaikka mitä. Kiitos myös tiheästä postaustahdista, odotan aina innolla uutta postausta ja luen varmasti jokaisen, olivat ne miten vain tuossa etusivulla. Itseasiassa "lue lisää" toimii ihan hyvin jos on jäänyt muutama uusin teksti lukematta (harvinaista kyllä sinun kohdallasi), niin siitä näkee kaikki kivasti kerralla. Sun blogi on kuin karkkipussi josta löytää aina uusia herkkuja. Jatka samaan malliin! <3
  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mobiili toivottavasti saadaan kuntoon tässä ennen iltapäivää. Huhuh, miten kuumottavaa ollut tämä. Uni ei meinannut tulla, kun tiesi, etät blogi on ihan rupisena ja rikki. Kiitos siis positiivisista sanoista, tuli hyvä mieli <3

   Poista
 32. Minä tykkään tuosta palkista! Minusta se on kiva, kun yläreunasta teksti jatkuu. Tulee semmoinen leimafiilis.
  Ja tekstin jatkuminen klikkauksen takana on minusta ihan ok. Hetki siihen meni tottua kun niitä alkoi näkyä, mutta en todellakaan jätä lukematta juttujasi sen takia. Ja klikkaan kyllä :)
  Jos kommentit menee klikkauksen taa, nii se on ärsyttävää, mutta tässä ei taida niin olla.

  Raikas uudistus, banneria odotamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauska kuulla, että tykkäät palkista tuollaisenaan – saatat olla ainut :) Se tulee siis valitettavasti siirtymään yläreunaan, mutta niin, että kulkee kuitenkin mukana skrollatessa. Niin niin kiva kuulla, että aiot lukea juttujani jatkossakin :)

   Poista
 33. Hieman järkytyin muutoksista, eihän kukaan aluksi tykkää muutoksesta :) Muiden kommentteja lukiessani oma tuohtumus vähän laantui, olet kyllä erittäin hyvin perustellut esim. tuon read more-ominaisuuden. En tykkää siitä yhtään, mutta tiedän että totun. :) Kommenttien sisennys huolettaa myös minua, luen ainostaan mobiilista ja sisennys pahimmillaan tekeen kommenteista parin kirjaimen levyisiä, ei kiitos sille! Tuosta yläpalkista muut ovat natisseet jo niin paljon, että eiköhän se korjaannu pikaisesti :)

  Innolla odotan uutta ulkokuorta, onneksi teksti itsessään ei muutu mihinkään, sisältö tulee varmasti olemaan ihan yhtä mahtavaa Lähiömutsi-materiaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttien sisennystä pitää tosiaan tarkkailla. Kommentit ovat blogien se juttu, joten niitä pitää pystyä lukemaan vaivatta. Nyt ainakin näyttäisi, että hienosti järjestyvät riviin, eikä tule turhia sisennyksiä.

   Kiva, että ymmärrät muutokset ja uskot niihin tottuvasi <3 Vaikka sisustus muuttuikin, blogin asukas ei :)

   Poista
 34. Musta tämä näyttää oikein kivalta, selkeä ja kiva fontti, helppo lukea vaikka fonttikoko itsessään ei ole kovin suuri.
  Mä suurensin oman blogini fonttia aika isoksi, se on melkein jopa häiritsevän iso nyt, mutta sitten ajattelin että kun jengi lukee kuitenkin paljon pädeillä ja kännyillä, niin mieluummin liian iso kuin liian pieni fontti. Mutta toi sun päätteetön fontti näyttää siis kyllä tosi hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin, pitäisikö tuota fonttia vähän isontaa, mutta en nyt ainakaan vielä.

   Poista
  2. Mun mielestä fontti on tarpeeksi suuri, koska se on niin selkeä ja silmälle helppo lukea.

   Poista
 35. Hyvältä näyttää! Eikös uusi kämppä ole aina heti muuton jälkeen siisti ja tilava ennenkuin kaikki tavarat löytävät omille paikoilleen? 😅

  Ja valitettavasti en minäkään niin tuosta read more -tyylistä tykkää... :/ Onkohan tuo muuten syynä siihen kun juurikin noiden Valeäidin ja Puutalobabyn postaukset eivät enää näy Feedlyssä? Tai siis sitä otsikkoa ja ekaa kuvaa enempää...

  Ja tuohon navigointipalkkiin, tosi ärsyttävä kun se ei ole ihan kiinni yläreunassa, ja juu, pieneltä näytöltä vie hirveän paljon sitä lukutilaa. Idea on hyvä, siis että ei tarvitse rullata sivua alkuun asti että voi hypätä muualle, mutta voisiko sen toteuttaa vaikka samalla tavalla kuin m.selaimen osoiterivi? Eli kun vierität sinua ylöspäin se menee piiloon ja koko näyttö käytössä sivun lukemiseen ja kun vedät sivua vähän alaspäin, tulee navigointipalkki näkyviin näytön yläreunaan? Siis ilman että tarvitsee koko sivua rullailla ylös asti?

  Mutta hyvä tästä tulee. Ihana kun olet kuitenkin kertonut miksi mitäkin, ja että lukijat sitten kuitenkin viime kädessä pääsevät vaikuttamaan valintoihin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarat ovat tosiaan muuton jäljiltä vielä missä sattuu. Ja maalipurkitkin vasta odottavat avaamistaan :) Read more -tuntuu tosiaan olevan epäsuosiossa, vaikka sitten löytyy niitäkin lukijoita, jotka pitävät sitä kätevämpänä. Mä itse olen miettinyt, josko mobiilissa read more -ominaisuus olisi hyvä – näin ainakin itse koen, kun ruutu on pieni – mutta sitten pöytäkoneella ja läppärillä näkyisivät postaukset kokonaan. Se voisi olla toimiva kaikille – ja saisin ehkä vähän kohotettua niitä kummallisen alhaalla olevia sivulatausmääriäkin siinä samalla.

   Yläpalkki tulee nyt muuttumaan niin, että se kyllä kulkee edelleen mukana – siihen kun tulee jatkossa lisää valintanäppäimiä lukuseikkailua helpottamaan ja inspiroimaan – mutta että palkki on koko ajan ihan kiinni yläreunassa mukana kulkiessaankin. Nyt kun sinne jää rakonen, joka saa aikaan levottoman tunnelman.

   Kiitos, että uskot, että hyvä tästä tulee. Mäkin alan pikkuhiljaa uskoa, vaikka eilen oli aika epätoivoiset fiiliset ja ikävä vanhaan :D

   Poista
 36. Samat kommentit minullakin on kuin yllä eli raikas ilme, mutta luettavuus on hieman kärsinyt. Muita ei ole näköjään häirinnyt se, että kommentteja pääsee lukemaan vasta on selannut useiden "näistäkin voisit pitää" otsikoiden ja kuvien ohi. Minua se alkoi tuskastuttaa, kun tuntui ettei niitä kommentteja sieltä enää tulekaan ja meinasin jo jättää koko homman kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Tarkoitatko luettavuuden kärsimisellä tuota read more -ominaisuutta vai jotain muuta asiaa? Mielelläni kuulen, niin voin miettiä mahdollisia muutoksia sitä mukaa. Vanhassa templatessakin itse asiassa oli noi samat "näistäkin voisit pitää" -kuvat sun muut ennen kommentteja, mutta ne olivat vain pienemmällä. Nyt ne ovat tietoisesti isommalla, sillä toivoisin etenkin uusien lukijoideni löytävän myös vanhoja postauksia, sillä siellä on ajatonta lukukokemusta tarjolla sielläkin. Mutta pidän tämän palautteesi mielessä.

   Poista
  2. Nuo tekstin alla olevat kuvat on hyvät ja itsekin välillä palaan vanhoihin postauksiin juuri niiden kautta, mutta ymmärrän myös kritiikin niistä. Minäkin vähän aikaa etsin kommentteja ennen kuin pääsin tarpeeksi alas. En tiedä onko tähän olemassakaan hyvää ratkaisua. kai kommentit voisi pistää klikkauksen taakse, mikä ei minua haittaisi, mutta monia muita se taas lukemani mukaan ottaisi päähän. Minä totun kyllä selaamaan kommentteihin asti vähän pidemmän matkan, mutta uskon että ensikertalaisista joitakin saattaa hämätä kun niiden luokse tosiaan on matkaa.

   Poista
  3. Ja nyt kun katselin uudestaan niin eihän sinne oikeasti nyt niin paljon matkaa ole. Rehellisyyden nimissä se tuntui ensimmäisellä kerralla vähän pitkältä, mutta nyt vaan ihmettelen miten se oikeasti muka voikin tuntua kun siinähän ne kommentit on heti kuvien alla!

   Poista
 37. Meikäläinen lukee tekstit joka tapauksessa, piti klikata extraa tai ei. Kirjoitat niin elävää tekstiä että vaikka postaus ei otsikon perusteella nappaisikaan niin haluan sen kuitenkin lukea, koska tiedän sen olevan hyvä. Tekstejähän tänne tullaan lukemaan, ei itse blogiasua. Voimia ja kärsivällisyyttä remonttiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Siihen juuri pyrin, että postaukset olisivat lukukokemuksena niin mielekkäitä, että ne lukee, vaikka itse aihe ei ehkä niin kiinnostaisikaan.

   Poista
 38. Lueskelen vanhoja postauksiasi (blogia taaksepäin siis) iPadilla, ja nyt uudistuksen ollessa vaiheessa se kyllä rasittaa silmiä sillä en pysty suurentamaan leipätekstipalkkia leveämmäksi. Ennen se oli mahdollista. Vasemman reunan marginaali on olematon ja oikealta tulee turhaa sälää mukaan, aika ärsyttävää siis. Minäkään en pidä tuosta Read more -tyylistä ja blogin ulkonäkö on tosi valju, mutta ymmärrän että remppa on vielä meneillään. Vähän ihmettelen että eikö olis ollut mahdollista tehdä uusi pohja valmiimmaksi ennen sen julkaisua lukijoille..? Luen kyllä varmasti jatkossakin blogiasi sillä tykkään tyylistäsi ja ainakin vielä ollaan saman lähiön mutseja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mobiilivempeleillä lukemiseen pitäisi tänään saada roti, eli toivottavasti vielä tänään säkin pystyt lukemaan Lähiömutsia kuten ajatuksena olisi jo eilen ollut, huhuh! :D Valitettavasti käyttämässäni blogialustassa eli Bloggerissa templatea ei voi säädellä rauhassa demo-tilassa, vaan kaikki muutokset tulevat esiin samalla, kun niitä tehdään. Tähän toi oman lisänsä nyt myös se, että template ei ollut lainkaan niin viimeistelty ja toimiva kuin sen piti olla, eikä sen kehittelijä ole tehnty hommiaan kunnolla loppuun kuumotuksesta huolimatta. Onneksi mulla on oma it-tukitimantti, joka nappasi nyt puikot käsiinsä.

   Poista
 39. Luin illalla, luin aamulla ja luin aamupäivällä. Luin kaikki kommentit läpi.

  Olen rehellinen vatsanpohjalleni: vihlaisee aina, kun joudun klikkaamaan continue readingia. Se tuottaa jostain syystä stressiä! Siinä joutuu ikäänkuin taloon, jossa on avattava ovi joka huoneeseen erikseen, ja avattava se uudelleen päästäkseen pois.

  Eikö olisi mitään muuta keinoa saada niitä lukijatilastoja? Esimerkiksi entiseen tapaan pitkä juttu heti silmien alla, ja sitten sen sivussa olisi "välimatka-asemia", joita klikkaamalla lukija voisi reagoida juttuun, esim. klikkaamalla hymiötä? Niin kuin tien varrella P-paikkoja? Voisi ikäänkuin naurahdella, nyökytellä luontaisissa kohdissa vuorovaikutteisesti jne, ja ne tilastoituisivat Sinunkin hyväksesi?

  Ymmärrän niin hyvin perusteet, ja (silti) sen lisäksi ärsyttää koko kökkö mahdollisuuksien puute! Siis oikeasti, vielä enemmän kuin miettii, niin voi kurjuus.

  Teksteistä edelleen iso kiitos, ovat mahtavia!

  Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän sun vatsanpohjaa. Itselläni on koko pakki ihan ylösalaisin just nyt :D Lukijatilastoja saan kyllä kerättyä monilla tavoilla, mutta valitettavaa on se, että nettisivuja ja blogeja arvotetaan etenkin sivulatausmäärien mukaan. Toki uniikkilukijoillakin on merkitystä – ja teitä on siellä ilokseni hurjan paljon – mutta eniten katsotaan sivulatausmääriä. Ja ne ovat Lähiömutsilla turhan alhaiset lukijamäärään nähden. Katsotaan nyt, miten tämä uudistus vaikuttaa. Ainakin muutamat viikot pitää tasoittaa tilannetta, sillä näiden parin päivän valtavista sivulatausmääristä ei vielä voi sanoa mitään. Mutta omakin vatsanpohjani on siis hieman poikkiteloin read more -ominaisuuden kanssa. Mobiilissa se mielestäni toimii, mutta pitää katsoa, miten muuten edetään. Tärkeintä kun mulle kuitenkin on, että tekstejäni luetaan.

   Poista
  2. Ainakin minulta on tullut varmaan kymmenen latausta kahdessa päivässä kun olen intensiivisesti seurannut kommentointia niin tässä kuin edellisessäkin postauksessa :D On tällä blogilla joku merkitys edelleen kun tätä näin tärkeänä pidän että on pakko päästä aina tarkistamaan missä mennään. Edelleen siis sillä että blogi on pikkuhiljaa hivuttanut ehkä enemmän oman mielenkiintoni ulkopuolisiin asioihin, mutta silti on edelleen paljon hyvää luettavaa. Kosmetiikkapostaukset phitan suoraan ja aikuisten vaatepostauksilla ei ole niin kiire tulla luetuiksi just ja heti, mutta muuten luen kyllä edelleen kaikki tekstisi. Voi olla että kasvavan (toivottavasti) perheen myötä palailen taas uudelleen raskausajan ja vauvavuoden postauksiin. Hienoa jos niiden löytäminen on tulossa helpommaksi. Iso kiitos siitä :)

   Poista
  3. No sepä, näiden ekojen päivien sivulatausmääristä tai muusta kävijäanalytiikasta ei tosiaan voi vielä tehdä johtopäätelmiä :D Muun muassa vanhojen raskaus ja vauvavuosipostauksien löytymisestä pitäisi tosiaan tulla helpompaa, jahka saan tuohon yläpalkkin yläkategoriat ja niihin alakategoriat, joista postauksia tietyistä aiheista voi löytää iisimmin. Siihen saattaa vielä mennä tovi tai sitten iloisena yllätyksenä ehditään tehdä se piankin :)

   Poista
 40. Täällä yksi kirjabloggaaja painaa seuraavaksi oman blogin delete-nappulaa! :D Lähiömutsin vanha look oli moderni verrattuna minun ja monen muun kirjablogiin! Mutta kun ei osaa, ei ole välineitä eikä ketään keneltä kysyä. Ihme kyllä, silti niitä blogeja luetaan! :D Aina ei ilmeisesti ulkonäkö ratkaise. Kirjabloggaajat olemme ilmeisesti blogistanian museoita.

  Omaa silmää Lähiömutsin uusi look ei miellyttä, mutta en ole koskaan lukenut sitä blogin ulkonäön vaan sisällön vuoksi. Jatkan siis lukemista muutoksista huolimatta :) Ymmärrän, että joskus on pakko tehdä muutoksia - käytännön syistäkin. Tsemppiä blogin peruskorjaukseen! Hieno siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Älä sentäs deleteä paina :D Kirjablogeissa on tosiaan ihan oma maailmansa, ja niissä jos jossain, kaikista tärkeintä on se sisältö. Mutta jos joskus jotain muutosta tahtoo tehdä, ihan ilmaisiakin templateja on netissä tarjolla. Ja jos ei tahdo mitään muutoksia eikä esimerkiksi responsiivisuudella ole niin väliksi, sellaisen osaa googlen avulla laittaa paikoilleen vähemmänkin propellipää.

   Ihana kuulla, että tulet kylään uudestaankin, vaikka lähiön uusi sisustus ei silmiäsi hivelekään :)

   Poista
 41. Mua myös valitettavasti vaivaa tuo read more. Todella hankala puhelimella, sillä hyödynnän aina selaimen tabeja, jos joudun avaamaan linkkejä. Sivua joutuu lataamaan uudelleen liian usein. iPadilla toimii ihan siedettävästi.

  Mobiilissa (iOS 10, beta) myös kommenttilaatikko hyppää jonnekin periferiaan, kun painaa backspacea tai returnia. Tämän kommentin kirjoittaminen oli kamalaa.

  Visuaalisuus meni heittämällä parempaan suuntaan, mutta käytettävyys kärsi toistaiseksi aikalailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nyt alkaa käytettävyys olla kunnossa – vaikka se read more sieltä edelleenkin löytyy (sentään suomeksi käännettynä nyt haha). Jos ongelmia edelleen tulee vaikka just tuon kommenttien kirjoittamisen kanssa, olen todella kiitollinen, jos niistä mulla raportoidaan, että voidaan ongelmat korjata.

   Poista
 42. Minua ei kyllä häiritse tuo Read more -klikkailu. Päin vastoin, voinpa skrollailematta skipata suoraan sellaiset postaukset jotka jo suoraan näyttävät siltä että en jaksa lukea esim. jotkut kosmetiikkatestit, jotka nyt eivät itseäni juuri kiinnosta. Ja jos on ollut pitkään lukematta, helpompi lukea kronologisessa järjestyksessä klikkailemalla kuin skrollailemalla "takaperin".
  Nätiltä näyttää, mutta voi niin samanlaiselta kuin moni muukin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, molemmissa tavoissa on puolensa ja tykkääjänsä. Saas nähdä, mitä asian kanssa tehdään. Kovasti se on nyt tarkkailussa, kun suurin osa kommentoijista ei siitä tykkää. Mä itse näen, että se voisi olla toimiva mobiilissa, jossa ruutu on pieni, mutta pöytäkoneen ja läppärin näkymää pitää miettiä tarkasti.

   On muuten jännä, että tämä blogipohja tuntui niin freesiltä silloin viime vuonna tätä valitsessani, mutta nyt tosiaan ihan peruskauralta. Tässä elämäntilanteessa kun näihin muutostöihin meni melkein vuosi, en kuitenkaan ala ihan heti uutta ja erilaisempaa etsimään :DDD

   Poista
 43. Hei, nythän tämä on jo paremman näköinen :) Banneri on hieno ja tuo palkin siirto yläreunaan kiinni oli ehdottomasti hyvä päätös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että näyttää jo paremmalta sillekin puolen ruutua. Voin kertoa, että aika helpottuneita ollaan täälläkin, vaikka tekemistä vielä riittää :)

   Poista
 44. Uusi banneri on I-HA-NA! Lehmän hermoja muutokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole ihana! Ja voih, olisikin lehmän hermot :D

   Poista
 45. Mä olen aivan pöllämystynyt siitä, että blogimaailmassa arvostetaan näin paljon sivulatausmääriä. Siis mitä ihmettä! Siis mainostajatko sitä arvostavat? Sitten ihmettelen kyllä heidän logiikkaansa.

  On varmaan selvää, että sinun blogisi sivulataukset lisääntyvät tämän uudistuksen myötä. Mutta samalla kokonaisen tekstien lukijoiden määrä voi hyvinkin vähentyä, kun ihmiset eivät jaksa klikkailla kaikkia tai oikein mitään. Miten _ihmeessä_ se voi olla mainostajan mielestä parempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä. Ihan käsittämätöntähän se on, ja sen kanssa tässä on jotenkin luovittava. Yhteistöiden kanssa tosiaan sivulatausmäärillä on väliä. Toki myös uniikkilukijoilla ja käynneillä on väliä, onneksi. Ja jos yhteistyötä on tehty ennenkin, sittenhän blogi on jo tutumpi ja ymmärretään paremmin blogien mielipidevaikuttajuus. Bannerimainonnassa sivulataukset ovat kuitenkin se, jota katsotaan. TNS Metrix arvottaa saitit myöskin sivulatausten mukaan. Tuskin tämä on mielekäs tapa oikein kenellekään, mutta kun jollakin pitää arvottaa, sivulataukset ovat sitten ne näppärin tapa.

   Poista
 46. No niin nyt näyttää Lumiallakin hyvältä. Marginaalit löytyy ja palkki on yläreunassa kiinni. Mä tykkään tästä uudesta fontistakin kun on selkeä. Toi read more on mulle ihan ok. Pääsee nopeammin skrollaa postaukset läpi ja näkee kommenttien määrän. Mua itseasiassa se vanha vähän haittasi kun joskus jutut oli pitkiä ja niiden läpi meno puhelimella oli turhauttavaa jos kuvia oli paljon ja halusin vain kommentteja lukemaan. Puhelimella haluaisin myös vanhat postaukset helpommin saataville. En niinkään välitä tägipilvestä (en oo tainnu koskaan käyttää sitä). Mutta siis hyvältä alkaa näyttää.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, että toimii! Read more -ominaisuus tosiaan helpottaa sivujen lukemista, jos postauksissa on paljon kuvia. Aikaisemmassa blogipohjassa munkin piti miettiä, että en esimerkiksi voi laittaa kahta reissupostausta peräkanaa, sillä niissä on yleensä paljon kuvia. Etusivusta olisi muuten tullut kilometrin pituinen.

   Poista
 47. Mä tykkään kyllä kovasti tuosta read more uudistuksesta! :) Nykyään työssäkäyvänä kahden alle 4 veen äitinä en ehdi enää joka päivä täällä kyläilemään eikä ihan kaikkia postauksia kuitenkaan lukemaan niin nyt on helpompi valikoida ja päästä lukemaan kiehtovimmat. Ennen saattoi käydä niin että uusia postauksia oli tullut sen verran etten ehtinyt edes itseä kiinnostavia selailemaan taaksepäin. Plus pääsee suoraan klikkaamatta kommenttikenttäosuuteen ja tulee herkemmin luettua ja jätettyä viestiä ;) kiitos mielenkiintoisesta blogista, mukana jo hmmm yli 3 vuotta! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plus, kun ei käy joka päivä niin pääsee mahdollisesti lukemaan postaukset ilmestymisjärjestyksessä, ennen vähän rasitti selailla alareunaan ja taaksepäin jos halusi näin tehdä :D hehe pakko oli tulla antamaan vähän lisää hyvää näkökulmaa kun risuja on jo yllinkyllin.

   Poista
  2. Kiitos ruusuista risujen joukkoon :) Lue lisää -ominaisuus tosiaan mahdollistaa sen, että etusivulla on suoraan tarjolla enemmän tsekattavaa. Ja näkee tosiaan myös iisimmin, jos parin päivän vanhoihin postuaksiin on tullut uusia kommentteja, kun muuten ne olisivat jo hautautuneet arkistoihin. Mutta katsotaan, mitä tämän kanssa tehdään. Mielenkiintoista kuulla monenlaisia ajatuksia asiasta.

   Poista
 48. Onko se oikeasti näinkin harvinaista käyttää postauslistausta siihen että katsoo miten paljon on tullut uutta ja jos ei tahdo lukea kaikkia tekstejä niin sen kautta on löytänyt helposti ne mieleiset? Minun mielipiteeni on että jos sitä hyödyntää niin lukija saa saman hyödyn kuin tuosta read moresta ja silti myös sen mahdollisuuden että voi lukea pötkönä. Toki klikkauksia se ei lisää.

  Tuskin sekään toimisi (jos olisi edes toteutettavissa) että etusivulla olisi ehkä vielä parempi joku "lue kaikki", missä postaukset olisivat pitkänä pötkönä. Ehkä jopa pidempänä kuin tämänhetkiset sivut ja tuo readmore olisi se oletus. Silloin voisi olla vaikka kymmenen tekstiä pötkössä kun olisi vaihtoehtona myös tuo tiivistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko postauslistauksella arkistoa? Niitä kun kutsutaan niin monella nimellä, että en ihan pysy mukana :D Sitä varmaan käytetään vähemmän, sillä vaikka pyrinkin otsikon kertovan sisällöstä, kuva ja vaikka vain ihan ensimmäinen lause tuo toki enemmän ajatusta. Ja arkistosta ei myöskään näe mahdollisien kommenttien määrää. Mutta jos jokainen lukisi arkistoja käyttäen postauksia, sieltä kyllä tulisi klikkejä :)

   Jos taas tarkoitat postauslistauksella vaikka Bloglovinia tai vastaavia, ei niitä tosiaan niiin paljoa käytetä. Mä kyllä itse lämpimästi suosittelen blogien seuraamiseen just Bloglovinia.

   Itse asiassa tuo sun ehdottama tapa siitä, että etusivull olisi nappi, josta voisi lukea kaikki postaukset pötkönä olisi ihan mahdollista toteuttaa. Ainakin Kemikaalicoctailin Nooralla on sellainen systeemi käytössä. Etusivulla on vain pienet kappaleet, mutta yläpalkin blogi-naviskasta ne aukeavat kronologisessa järjestyksessä luettavaksi – tosin niissäkin on read more -ominaisuus, mutta senhän voisi toteuttaa niin, että ne ovat heti siinä kokonaisena. Että kyllä, mahdollista sekin olisi.

   Poista
  2. Tarkoitin juurikin arkistoa. Minä kun tykkään selata tekstejä juuri sitä kautta, mutta kommenttimäärien näkeminen on ollut tässä systeemissä puute, kuten sanoitkin.

   Jos read more on tullut jäädäkseen niin tuo namiska olisi hieno juttu! Yhden uuden postauksen tullen ei se auki klikkaus nyt ole niin iso asia, mutta jos on enemmän luettavaa niin koen sen todella häiritseväksi edestakaisin venkslaamiseksi.

   Hämmentävää muuten tämän myötä tajuta miten paljon erilaisia tapoja lukea blogeja on olemassa. En ole tullut koskaan ajatelleeksi miten eri tavalla ihmiset käyttävät näitä. Tai että jotkut ihan oikeasti lukevat pääasiassa mobiilisti! Minä olen jäänyt niin dinosaurusaikaan kun joskus kymmenen vuotta sitten kokeilin kerran käyttää kännykän nettiä ja totesin sen todella tuskastuttavaksi ja päätin ettei koskaan enää :P Jopa tabletit koen välillä hankaliksi välineiksi netin käyttöön vaikka niillä sitten muuta teenkin. Ja kosketusnäytöt ovat minulle jotain sellaista mitä välttelen viimiseen asti :D Yleensäkin vastustan muutoksia asioihin jotka olen tottunut tekemään tietyllä tavalla. Inhoan koneen päivityksiäkin kun joutuu opettelemaan asiat uudestaan. Mutta mie nyt oon vähä tämmöne :P

   Poista
 49. En henk koht tykkää kun pitää niin kovasti klikkailla. Esim yksi vanha suosikkiblogi Puutalobaby on jäänyt lähes kokonaan lukematta uudistuksen jälkeen. En halua että Lähiömutsin kanssa käy samoin 😢 Luen aina kännykällä ja mobiilissa eikä minusta iso kuvamäärä ole ollut ongelma. Jatkuva klikkailu, jossa kadottaa mitä on lukenut ja mitä ei on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkään en tahdo, että Lähiömutsin kanssa käy samoin. Katsotaan, miten tilanne tästä tasaantuu ja etenee.

   Poista
 50. Hei! iPadilla sivu skaalautuu oikein, kun laite on pystysuuntaisesti. Vaakasuunnassa vasemmalta kuitenkin katoaa marginaali eikä kaikki sisältö oikeasta reunasta edes mahdu ruutuun.

  Minusta on myös hämmentävää/harhaanjohtavaa, että postauksen lopussa "seuraava" vie vanhempaan tekstiin ja "edellinen" uudempaan postaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun raportoit. En millään itse pystyisi jokaisen masiinan toimivuutta varmistaa :) It-timanttini teki muutoksia ja nyt pitäisi vaakasuunnassakin toimia.

   Ja hei totta, noissa "seuraava" ja "edellinen" teksteissä ei tosiaan oikein ole mitään logiikkaa. Kiitos huomiosta! Mitkä niiden pitäisi olla, hmm. Uudempi, Vanhempi - ei ehkä. Vai pitäisikö niiden vain yksinkertaisesti olla toisinpäin. Seuraava uudempaan ja edellinen vanhempaan postakseen. Nyt kun ne on hämäävästi päinkin, oikealla kun mun järjen mukaan olisi uudempaa, vasemmalla vanhempaa.

   Poista
 51. Rss-lukijaan (Feedly <3) tupsahti nyt koko postaus, mainiota! Tämä nostaa lukemisprosenttia omalta osaltani merkittävästi. Nämä kommentit kun saisi vielä sivutettua, siis jaettua sivuihin, niin en keksisi moitittavaa :) Uudistukset vaativat tietenkin aina kaikikta vähän totuttelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Feedly on ihan vieras – toki olen kuullut, mutta käyttökokemusta ei ole – joten kiva tietää, miten postaukset siellä nykyään näkyvät. Mitä tarkoitat kommenttien jakamisella sivuihin? Että eivät olisi yhdessä pötkössä?

   Poista
  2. Juuri sitä tarkoitan :) Sivu on nyt pitkä kuin nälkävuosi, kun on ollut paljon keskustelua.

   Tsempit viimeisiin viilauksiin!

   Poista
  3. Juuri sitä tarkoitan :) Sivu on nyt pitkä kuin nälkävuosi, kun on ollut paljon keskustelua.

   Tsempit viimeisiin viilauksiin!

   Poista
  4. Ok, kiitos tarkennuksesta. Pitää katsoa asiaa, jos alkaapi tulla tässä määrin kommentteja jokaiseen postaukseen. Se olisi mahtavinta ikinä, mutta vähän epäilen, että jatkossakin kommentit pysyvät pääasiallisesti kivassa ruodussa yhdelläkin sivulla :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 52. Ostin itse juuri (pariviikkoa sitten) blogiini ekan ulkoasun kun itse mietin myös millä kriitereillä sitä itse jää jonkun blogin lukijaksi ja nimenomaan se ulkoasu, se kyllä on puoli ruokaa tässä hommassa! :) tykkään myös ulkoasusta jossa saa selattua samalta sivulta monta postausta eikä aina tarvitse klikkailla kaikkia erikseen auki! :) mutta hei, hienolta ja näppärältä sun ulkoasu vaikuttaa!!! :)

  terv. Laura, tehtavanimikkeena.blogspot.fi

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe