Kolmenlaista pakkausta ja pyyntöä

21.9.16

Juuri tällä hetkellä elämä on pakkaamista. Vanha koti alkaa tyhjentyä, kun pakkaamme pikkuhiljaa omaisuuttamme muuttolaatikoihin. Uudessa kodissa tosin ollaan vasta siinä vaiheessa, että tänään pakattiin vanhaa keittiötä kannettavaksi ulos. Lisäksi olen yrittänyt pakata matkalaukkua, sillä lähdemme ystäviemme häihin Hampuriin viikonloppuna.

Ei mikään helpoin pakkausyhdistelmä, mutta fiilis on hyvä. Tässä on ollut monia kuukausia aikaa tehdä surutyötä vanhasta kodista luopumiseen, ja alan olla valmis päästämään irti. Uudesta kodista tulee niin ihana, vaikka tulemmekin asumaan ensimmäisen kuukauden muun muassa ilman keittiötä. Ja olen niin innoissani häistä! Sen lisäksi että pääsemme juhlimaan ystäviemme rakkautta, pääsen kokemaan saksalaiset häät.

Tässä kaiken pakkaamisen keskellä minulla olisi teille kolme pyyntöä.
Olettekin ehkä huomanneet tuohon sivupalkkiin ilmestyneen lukijatutkimuksen? Kainosti pyydän, että käytte kertomassa siellä mielipiteenne. Raksi ruutun -kysymyksistä selviää ruuhka-arjenkin keskellä viidessä minuutissa – kokeilin. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi Iittalan 100 euron arvoista lahjakorttia. Vastaamisesta on myös mulle ammatillisesti hurjasti hyötyä, kun tiedän paremmin, minkälaisia tyyppejä siellä onkaan.

Toinenkin pyyntö koskee blogijuttuja, mutta sitä ennen tahdon kiittää. Blogin ulkoasumuutoksen jälkeen on blogin toimivuuden kanssa ollut rutkasti ongelmia. Ostamani valmis teema osoittautui sudeksi, ja kokonaan uuden pohjan rakentaminen tyhjästä olisi luultavasti tullut halvemmaksi kuin tämän susipohjan korjailu. Ainakin aikaa ja hermoja olisi säästynyt. Eniten kuitenkin harmittaa, että teillä on ollut lukemisen sekä kommentoinnin kanssa niin paljon ongelmia etenkin mobiilissa.
Haluankin moiskauttaa teille kaikille jättimäiset virtuaalipusut siitä, että olette jaksaneet raportoida mulle blogin toimivuudessa ilmenneistä vioista. Kun on olemassa niin monenlaista laitetta ja niihin niin monenlaista selainta, olisi täyspäiväinen homma yrittää pysyä niiden kaikkien toimivuudesta perillä. It-timanttini on ratkonut ja parsinut vikoja, mutta samalla susipohja on revennyt jostain toisesta kulmasta ja lähtenyt repsottamaan kolmannesta. Toivoakseni nyt pian paketti kuitenkin alkaa olla harsittuna kauniisti kasaan. Pyydänkin, että raportoitte ongelmista jatkossakin, vaikka toivottavasti siihen ei ole tarvetta. Ja jättimäinen kiitos, kun olette jaksaneet lukea ja yrittää kommentoida, vaikka ongelmia onkin ollut!

Kolmantena pyyntönä kyselisin tekemisvinkkejä Hampuriin. Koska nyt joka tapauksessa lähdemme reissuun, olemme häiden lisäksi kaupungissa muutaman lomapäivän koko perheenä. Mahtavaa! Olen viimeksi ollut Hampurissa yli viisi vuotta sitten odottaessani esikoista, ja silloinkin saksalaiset ystäväni olivat järjestäneet menot ja meiningit reissun ajaksi. Tykkään matkojen suunnittelusta, mutta nyt ajanpuutteen takia ajattelimme kokeilla päätöntä luuhailua. Lapsiperheenä kun matkassa ollaan, voisi muutama tekemishitti ja takuuvarma ravintola silti olla hyvä pitää jemmattuna takataskussa.

Lue myös nämä

35 kommenttia

 1. Hampurissa on tänä viikonloppuna Reeperbahn Festival, jossa on valtava määrä bändejä ja oheisohjelmaa. Ystävieni yhtye Suomesta lähtee myös sinne. Siellä on myös Kyrö Distelleryn piste, että koti-ikävä ei pääse yllättämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, no kävipä tsäkä! Ja onneksi ostettiin hotellit ajoissa, olisi voinut muuten olla hankalmpaa löytää majapaikkaa. Kaupungissa on varmasti paljon säpinää ja oheisohjelmaa, vaikka ei festareille lippuja hankkisikaan. Ja näyttäisi vielä olevan tulossa täydellinen hää- ja festarisää!

   Poista
  2. Ihanaa! :) Niin ja unohdin eilen hehkuttaa DM Drogerie Markt-kauppaa, jollei ole jo tuttu. (www.dm.de) Se on itselleni ehdoton pistäytyminen, kun on Saksassa käymässä. DM löytyy jokaista saksalaisesta kaupungista ja usein vielä useita eri myymälöitä. Kaupassa myydään siis meikkejä, rasvoja, samppoita yms. ja runsaasti myös luonnonkosmetiikkaa. Sitä olen hamstrannut aina kassit täyteen, koska hinnat on murto-osia Suomeen verrattuna. Nautinnollista reissua! -M

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! En ole varma, olenko tuossa putiikissa pistäytynyt aikaisemmin, vaikka nimi ei nyt pärisytäkään kelloja. Mulla nimittäin on tapana Saksassa ostaa tuliaisena juurikin luonnonkosmetiikkaa, sillä hinnat ovat niin hurjasti halvemman kuin Suomessa.

   Poista
 2. Mulla mobiililaitteella (lumia) lukiessa joutuu selainta skrollailemaan sivusuunnassa, eli teksti ei mahdu ruutuun, vaikka näyttöä pitäisi poikittain. Hyviä pakkailuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumialla lukiessa on ollut eniten ongelmia, ja toivon, että tämä uusin pahus olisi jo saatu paikattua. It-dimangini kyllä hoitaa sitä parhaillaan, mutta tämä kyseinen harmitus tuntuu olevan pirullinen, kun ei korjaannu sitten millään. Kiitos, kun raportoit!

   Poista
 3. Kyllä tämä aiemmin mun Lumialla toimi, mutta nyt viimeisimmät tekstit on jäänyt lukematta, kun ei vaan jaksa skrollata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin minullakin aiemmin toimi, mutta viime aikoina on pitänyt päästä tabletilta lukemaan. Korjaus siis edelliseen kommenttiin 😊

   Poista
  2. Sama. Lumialla hermot menee. Ja koska puhelimella luen blogeja niin toivon kovasti tämän korjaantuvan.

   Poista
  3. Mäkin tulin tuota Lumia-vikaa komppailemaan. Tällä hetkellä tosiaan blogi melkolailla lukukelvoton mobiilissa. Jotenkin ihme kun se vielä viime viikolla toimi ihan loistavasti.

   Toinen juttu, mitä mä niiiin toivoisin on, että kommentteihin olisi linkki jo tuolla ylhäällä ja siitä näkisi myös niiden määrän. En tiedä haittaako toi muita, mutta mua jotenkin ärsyttää skrollailla aina kilometri alas, että kommentit näkee. Siksi mä tykkäsin siitä Lue lisää-ominaisuudesta.

   Poista
  4. Androideihin oli tosiaan tullut joku ihan ihme vika viikko-pari sitten. It-dimangini luuli vian jo korjanneen, mutta kiitos teidän kommenttien, jatkoi tutkimuksia ja sieltä tosiaan löytyi vielä lisää korjattavaa. Mutta nyt pitäisi toimia, toivottavasti haha!

   Kommenttien määrän näkyminen helpommin voisi tosiaan olla toimiva juttu. Blogeissa kuitenkin kommentit ovat niin iso osa koko juttua. Mä pistän mietintään! Ja jos joku muu samanlaista kaipailee ja tämän sattuu lukaisemaan, huutaa hep!

   Poista
  5. Vieläkään ei toimi Lumialla (eli Windows-pohjalla)... Voi kun tää korjaantuis pian.

   Poista
  6. Hep! Kommenttien määrä ois kiva, näkee esim onko kommentoitu lisää sen jälkeen kun itse kommentoi jne...

   Poista
  7. Nyt toivottavasti toimii kaikilla Lumioilla – ihan valtava säätö niiden kanssa! Ja kommenttien määrän näkyminen otettu toiveena huomioon :)

   Poista
 4. En ole itse käynyt Hampurissa, mutta tästä paikasta olen kuullut niin paljon hyvää, että haluaisin ehdottomasti mennä:

  http://www.miniatur-wunderland.com/

  Kuvittelisin, että toimii etenkin lasten kanssa mitä mainioimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olin juuri tulossa ehdottamaan! Toimii lasten kanssa ja aikuisetkin tykkää.

   Poista
  2. Tätä olin juuri tulossa ehdottamaan! Toimii lasten kanssa ja aikuisetkin tykkää.

   Poista
  3. Tää olikin mulle uusi juttu, vaikka näemmä onkin yksi Hampurin turistivetonauloista. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Sternschanzen kaupunginosa on mun suosikki Hampurissa! Siellä on ravintoloita, putiikkeja, luomukauppoja, tunnelmaa...lapsen kanssa hitti on ollut myös satamakiertoajelu laivalla. Hampurissa on myös suomalainen merimieskirkko, jossa asustaa puhuva papukaija. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta kaupunginosasta sain vinkkiä myös Lähiömutsin muita somekanavia pitkin. Ja tajusin, että ystävänihän asuvat juuri siellä! Sunnuntaihengailulle on siis paikka mietittynä :)

   Poista
 6. Miniatur Wunderland on tosi mielenkiintoinen, mutta en tiedä, onkohan se teidän pienemmälle vielä vähän liikaa... Siellä on siis koko maailma pienoiskoossa. Ehkei nyt ihan koko maailma, mutta noin suurin piirtein. Voisin kuvitella, että ne siellä työskentelevät nörtit ovat omassa henkkoht taivaassaan :) Voi olla hyvä idis kuitenkin käydä katsomassa, mutta keksiä myös joku toinen aktiviteetti, jos siellä ei kulukaan aikaa tuntikaupalla. Sinne kannattaa varata liput etukäteen, koska jossain päin Saksaa on aina loma silloin kun sitä vähiten odottaa. Planten&Blumen-puistossa on myös kiva valua yhden iltapäivän verran. Sataman kiertoajelu voi olla kiva, mutta voi olla myös lapsille tylsä, ja sen paatin kahvi on pahaa, joten hyvä vaihtoehto sille on vaikka siihen yhteen museolaiva Cap San Diegoon tutustuminen, joka on kävelymatkan päässä minimaailmasta. Se on siis yksi niistä, jotka vei köyhiä eurooppalaisia Ameriikkaan. Jos on tosi aurinkoista, voi Strandperle olla kiva vaihtoehto lounaalle ja leikeille, jos on omat hiekkalelut mukana, ja jaksaa raahata vaunuja sen viimeisen parisataa metriä hiekkarannan läpi.

  Saksassa sitten riittää paljon tuhistelijoita ja pään puistelijoita, jos lapset ei "käyttäydy", koska Saksalaisten sietokynnys kaikenlaiseen rauhattomuuteen on toooosi matalalla, vaikka ne lapsia rakastaakin. Tuhisijoista ei kannata välittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja Sakasta, tänään käytiin Planten un Blumen -puistossa! Kiitos siis vinkistä, puisto oli tosi ihana. Ja niin valtava, että ihasteltiin murto-osa paikasta, kunnes loppuaika vietettiin ihan super kivassa leikkipuistossa. Mullakin taitaa olla huomenna lihakset kipeinä siitä ilakoinnista siellä, ihan mahtava puisto näin aikuisnäkökulmastakin hengailuun :D

   Mä tajusin, että en olekaan ennen tätä käynyt lasten kanssa Saksassa. Että varokaahan vaan saksalaiset, rauhaton perhe Hertsikasta on saapunut maahan!

   Poista
 7. Planten un Blomen -puisto on tosiaan mainio, ja siellä erityisesti jokailtaiset vesiurut: http://plantenunblomen.hamburg.de/wasserlichtkonzerte/ Siis musiikin tahtiin tanssivat värikkäästi valaistut suihkulähteet, joita kokoonnutaan puistoon piknikvilteille katselemaan. Monta kertaa koettu, ja aina vain sykähdyttää. Tässä tosin voi tulla lasten nukkumaanmenoaika vastaan, vaikka ilmeisesti syyskuun pimeillä show on edes iltayhdeksältä kesäisen iltakymmenen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintoloista oon Hampurissa käydessäni suosinut Cha Cha -thaiketjua, jota löytyy Hampurista kolmekin: http://www.eatchacha.com/en/home.html Siellä panostetaan erikoisruokavalioihin enemmän kuin vastaavissa paikoissa yleensä, joten se on ollut mulle keliaakikko-allergikko-kasvissyöjänä helppo paikka. Samasta syystä toki mun on vaikea arvioida ruuan tasoa, kun harvemmin tuontapaista saan, mutta ainakin keltaista vihannescurrya on säännöllisesti ikävä. Voisin kuvitella, että toimisi lastenkin kanssa, jos heille vain yhtään tuontyyppinen ruoka uppoaa.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, tänään vietettiin päivää tuolla puistossa! Tosin vesiurut jäivä näkemättä, kun ihan liian aikaisen aamulennon takia lapsilla oli yöunta plakkarissa seitsemän ja meillä aikuisilla neljä, auts! Ja hei kiitos thaikkuketjuvinkistä! Meidän koko perhe tykkää thaimaalaisesta ruuasta tosi paljon, joten hyvä tietää, että näistä ravintoloista sitä saa hyvin laitettuna.

   Poista
 8. Miniatur-Wunderlandia myös komppaan, hauska paikka.
  Ja kauppasuosituksena Gummibärchen-kauppa. Koko kauppa täynnä erilaisia nallekarkkeja! Tarkkaa sijaintia en osaa antaa, mutta kyllä ihan keskustassa se oli, muistaakseni kohtuullisen lähellä raatihuonetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kokonainen kauppa nallekarkkeja. Tuli just viisi erilaista nallekarkkivitsiä mieleen :D

   Poista
 9. Joo , minäkin ehdotan Miniatur Wunderlandia. Lisäksi hyviä ravintoloita löytyy Portugisischen viertel-alueelta eli portugalilaiskortteleista. Hampuri on aika iso kaupunkimutta julkiset toimii hyvin ja selkeästi, ja Tierpark Hagenbeck on kiva iso eläintarha. Fischmarkt kannattaa myös tsekata ja HafenCityn "beach"kahvilat. St.Michel kirjontorniin kapuaminen voi olla hauskaa lasten kanssa.Hampurissa on superpaljon nähtävää myös lasten kanssa. Tuliaisiksi kannattaa ostaa luonukosmetiikkaa esim schleckeriltä tai rossmannilta. Toiv.oli hyötyä näistä, hauskaa matkaa :)
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos vinkeistä. Mä en nyt jostain syystä onnistunut paikallistamaan portugalilaiskortteleita kartalle, vaikka kiinnostaisi kovasti! Hafen cityssä luuhailu kiinnostaisi isosti, mutta se taitaa jäädä lyhyen reissun ja matkan pääasiallisen tarkoituksen takia nyt toiseen kertaan. Luonnonkosmetiikkaostoksille toivottavasti kuitenkin ehdin. Moni purtelo on loppu, ja huulipunavalikoima kaipaisi muutaman puikon lisää. Hajun perusteella entisistä on parasta ennen -päiväys mennyt aikoja sitten :D

   Poista
  2. https://www.google.fi/search?q=portugiesisches+viertel+hamburg&oq=portugiesisc&aqs=chrome.3.69i57j0l3.6317j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   Näin löytyi kartalta ja vähän ravintoloita :)

   Poista
 10. Kiitos kaikki hurjasti Hampuri-vinkeistä ja skaalautumisongelmien raportoinnista! Jospa kerrankin ennen reissua tulisi nukkuneeksi edes viiden tunnin yöunet, joten nyt unille :D Vastailen kommentteihinne heti, jahka tulee sopiva väli ja Saksa tarjoaa wifit!

  VastaaPoista
 11. Onhan se hurjaa muuttaa remonbtin keskelle, mutta toisaalta kun vanhalle rakkaalle kodille on sanonut kunnolla hyvästit, siitä on tullut lähinnä pakkaus- ja siivoustyömaa ja ajatukset ja lämpimät tunteet ovat kääntyneet enemmän uuden kodin duuntaan niin on se vanhan kodin jättäminen kaikessa haikeudessaan lopulta helpotus. Yksi taakka anousee harteilta. Tietää että tavarat ovat yhdessä kodissa ja tietää että se on oma koti ja siellä ollaan nyt eikä enää seilata.
  Toivottavasti oli hyvä reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä siirtymävaiheen aikana tunteet ovat tosiaan kääntyneet uuden kodin suuntaan. Tehtiinhän me kotikaupat alustavasti jo lähes neljä kuukautta sitten! Odotan jo innolla, että päästään laittamaan huonekaluja paikoilleen, nukkumaan eka yö uudessa kodissa ja ehkä sitten joskus tapiseeraamaankin seiniä :)

   Poista
 12. I would like to say that this post is awesome, nice written and include almost all important information. I'd like to see more posts like this.

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe