Menkat Hampurissa

28.9.16

Mitä tekee Hampurissa asuva paikallinen nainen, kun hänellä alkaa kuukautiset sunnuntaina, eikä kotona ole tamponeja, siteitä sen kummemmin kuin kuukuppiakaan?

En todellakaan tiedä. Mutta sen tiedän, että suomalaisnainen voi käyttää perheineen sen asian selvittämiseen 11 tuntia.

Kävi nimittäin niin, että eräänä viikonloppuna suomalaisnainen perheineen matkusti Hampuriin juhliakseen ystäviensä rakkautta ja häitä. Juhlien jälkeisenä yönä hän herää neljän aikoihin kummalliseen tunteeseen vatsassa. Ei, suomalaisnainen ei ollut juhlinut niin ankarasti, että vatsa siitä ilmoittelisi, sillä hän oli tullut perheensä kanssa samoihin aikoihin nukkumaan hotellille iltakymmenen aikoihin.

Vessaan hiipiessään suomalaisnaisella on jo ikävä aavistus siitä, mitä tuleman pitääpi. Vatsajomotus on tuttua, mutta suomalaisnaisen aikataulut koossa pitävä puhelin ei ollut ilmoittanut sellaisen mahdollisuudesta mitään. Pytyllä pikkuhousut nilkoissa istuessaan suomalaisnainen päästelee litanian suomalaisia kirosanoja, vaikka yrittää hiljentää kovimmat ärräpäät taatakseen perheensä unen. Menkat perkele!

Suomalaisnainen etsii hotellin vessasta turhaan pidesuihkua, joten kömpii suosiolla suihkuun. Suihkun lämpötilaa säätelevien naviskojen merkinnät ovat niin kuluneet, että suomalaisnainen käyttää muutaman minuutin äheltäessään hanaa ees ja taas. Olkoon hana missä asennossa tahansa, suihkusta ei tule lämmintä vettä. Mutta suomalaisnainen ui vaikka jääkarhujen kanssa, joten kyllähän se nyt kuukautisveret ronskisti huuhtoo jääkylmällä vedelläkin.

Suihkun jälkeen suomalaisnainen kompuroi pilkkopimeässä hakemaan matkalaukusta uudet pikkuhousut. Sen jälkeen hän tarkistaa, että on tosiaankin sitten juuri tässä kuussa unohtanut merkata puhelimensa kalenteriin varoituksen lähestyvästä verenvuodosta. No perkele, että menikin sopivasti! Käsilaukun armoton penkomien ei tuota tulosta. Mihinkään pikkutaskuun ei ole unohtunut edes nenäliinaa saati tamponia.

Onneksi suomalaisnainen on aikamoinen niksipirkko, joten kätevänä emäntänä hän myttää pikkareihin kasan paperia, asettelee sängylle pyyhkeen ja painaa pään takaisin tyynyyn.

Aamu valkenee Hampurissa aurinkoisena ja syksyisen kirpakkana. Melkoisen kirpakkana on myös suomalaisnainen. Hän vaihtaa vessapaperitollon pikkareihin ja kävelee hotellin aamupalalle sen näköisenä, että housuissa on paperitollon verran jotain ylimääräistä.

Aamupalan jälkeen suomalaisnainen perheineen reippailee tovin kiertäen lähikortteleita ja todetakseen, että mikään paikka ei ole vielä auki. Muu perhe jää läheiseen puistoon, kun suomalaisnainen kömpii uusi paperitollo pikkuhousuissaan hotellin sänkyyn makoilemaan ja miettii, että tältäkö tuntui naisista ennen kuukuppeja, siivekkeellisiä siteitä ja superhypertamponeita.

Kello 12 jälkeen reippaillaan taas. Paperitollo alkaa olla liian heppoinen ratkaisu kuukautisten ensimmäiseen veriputouspäivään, mutta ei auta. Suomalaisnainen toteaa kauppojen olevan yhä kiinni. Sen jälkeen hän juoksee perheensä kanssa kaupunginosan auki olevista kioskeista läpi noin 25 todetakseen, että missään ei myydä siteitä tai tamponeja. Viinaa, tupakkaa ja seksilehtiä kyllä, joten luultavasti hampurilaisnainen hoitaa kuukautisensa niiden turvin. Suomalaisnaistakin alkaa pian houkuttaa se ajatus, sillä paperitollo on totaalisen epäonnistunut tehtävässään ja suomalaisnaista rehellisesti vituttaa. Mukana kulkevia lapsia taas marisuttaa, ihan aiheesta.

Tämän piti olla ihanan leppoisa perhesunnuntai Hampurissa, mutta koko homma on nyt ihan verillä.

Suomalaisnainen päättää, että nyt otetaan metro keskustaan. Hampurissa asuu yli 2 miljoonaa ihmistä, joten hemmetti sentään, siellä on pakko olla joku kauppa avoinna. Metrossa suomalaisnainen seisoo varmuudeksi takapuoli kohti seinää, vaikka hänellä onneksi onkin tummat housut jaloissaan.

Keskustassa toistuu sama kuin aikaisemmassakin kaupunginosassa. Mikään kauppa tai apteekki ei ole auki, ja kioskit ovat erikoistuneet viinaan, röökiin ja seksiin. Yhdessä kioskissa myydään jopa nakkeja, kirjekuoria ja pomppupalloja, mutta ei tamponeja. Kukaan paikallisista ei myöskään ymmärrä suomalaisnaisen kyselyitä siteistä, vaan he vastaavat takaisin saksaksi olkiaan kohautellen. Suomalaisnainen alkaa olla niin epätoivoinen ja veressä, että ei edes tajua kaivaa netistä sanakirjaa esille.

Jos tässä kaupungissa asuu noin miljoona naista, aika monella niistäkin on tällä hetkellä menkat! Jos Saksassa joka toisessa baarissa röökataan tupakoinnin kieltävästä laista huolimatta, on se nyt kumma, että silti jokainen kauppa on kristillisesti kiinni! Suomalaisnainen puhisee perheelleen, ja matka jatkuu.

Suomalaisnainen maksaa sisään kahvilan vessaan todetakseen, että siellä ei ole vessapaperia. Suomalaisnaista kiukuttaa niin että itkettää. Hän päättää, että nyt on päästävä hotellille ja kietouduttava vaikka jättimäiseen kylpypyyhkeeseen, jos ei muuta. Muu perhe seuraa verta ja kiukkukyyneliä valuvaa suomalaisnaista hotellille.

Hotellilla nainen linnoittautuu pyyhkeiden sekä vessapaperin kanssa huoneeseen ja suomalaisnaisen mies käy kysymässä respan työntekijältä havaintoja aukiolevasta kaupasta. Respan työntekijä puhuu reissuseurueen ihmeeksi englantia, ja matkaajat saavat tietää, että päärautatieaseman Lidl on ainut kauppa koko Hampurissa, joka on auki sunnuntaisin.

Tamponiritari lähtee sinne suomalaisnaisen jäädessä hotellihuoneen vangiksi. Kello 15 tamponiritari saapuu takaisin, mukanaan paketti siteitä ja tamponeja. Suomalaisnainen vuodattaa helpotuksenkyyneleitä tamponiritarin kertoessa seikkailuistaan. Mitään Lidliä ei ollut päärautatieasemalta löytynyt, ei vaikka kuinka oli kyselty. Sen sijaan tamponiritari oli sattumalta löytänyt asemalta ison Rossmann-kaupan, josta hän sai kaivatut tuliaisensa ostettua.

Sen jälkeen suomalaisnainen ja tamponiritari perheineen viettivät onnellisina Hampuri-reissunsa lopppuun asti. Heidän perheensä tarinan opetus ”Ei Hampuria ilman tamponia” tullaan muistamaan vielä useiden jälkipolvien ajan.

Lue myös nämä

55 kommenttia

 1. Rautatieaseman Rossmann on tosiaan ainoa, ellei lähde lentokentän Edekaan. Apteekkien päivystysluukuilta voi myös kysellä, mutta niitä turisti tuskin löytää, koska paikallisenkin täytyy katsoa googlesta päivystävä apteekki, ja etsiä sen oven vierestä vielä mahdollisesti ovikello, koska ovi ei joka paikassa suinkaan ole auki. Myös kaikenlainen sairasraminen on viikonloppuisin pannassa. Viikollakin mielellään ennen lounasaikaa, koska lääkärien vastaanotot menee viimeistään kahdelta kiinni. Muina aikoina pitää suunnata sairaaloiden päivystysjonojen sekalaisiin seurakuntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, apua! Saksassa pitää siis muistaa olla järjestelmällinen myös niin kuukautistensa kuin sairastamisen kanssa! :D

   Poista
 2. Ai kalmala! :D :D Vaikka täällä työpöydän takana nauraa pyrskähtelenkin. Mutta voin uskoa että ei reissuperhettä kamalasti naurattanut. Ihan kamala tilanne, mutta onneksi tamponiritari karautti paikalle valkealla ratsullaan pelastamaan tilanteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tamponiritari ja valkoinen tamponiratsu :DDDDD Apua, hajoan!

   Poista
 3. Mulla alko menkat Botswanan jossain pikkukylässä ja ei en ollu varautunu ollenkaan. Siinä sit lähdettiin kyseleen ovelta ovelle paikallisen majoitusliikkeen muilta turisteilta, että olisko jollain jotain mukana. Ei paljon naurattanu, mut onneks jo parin oven jälkeen jollain aussitytöillä oli Tampaxit mukana. Elämäni ekaa kertaa sit harjoittelin tamppoonin asettamista afrikkalaisessa linnakkeessa. Onnistu 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No siinä on ikimuistoinen eka kerta tamponin kanssa! :D Mäkin mietin kaupungilla jotain avoinna olevaa kauppaa tai tamponeita tms. myyvää kioskia etsiessäni, että olisi varmaan helpompi alkaa kysellä ohikulkijoilta tamponia. Varmuudeksi joltain turistilta, joka ehkä osaisi englantia. Mutta suomalaisnaisen tarinalle tuli nyt tällä kertaa toisenlainen loppu :D

   Poista
 4. Eikä, nauran vedet silmissä vaikka suomalaisnaista ei ehkä verta valuvana oo paljo naurattanu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei paljon suomalaisnaista naurattanut ei! Paitsi sitten jälkikäteen, sillä kaikista paskaisimmat jutut (tai verisimmät tässä tapauksessa) ne parhaiten naurattaa! :D

   Poista
 5. Toi on just paha kun ei kuukupin käyttäjällä
  Ole ikinä varasuojaa mukana, mullakaan. Onneksi synnytyksistä jäi virtsannarkailuvaiva niin kummasti alkaa jonkinlaisia rättejä edes löytyyn taas joka kassista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyötyä virtsankarkailustakin!

   Poista
  2. Ja jotain hyötyä epäsäännöllisistä kuukautisista. Kuppi kulkee mukana aina jos edellisen vuodon päättymisestä on yli viikko. Edes lähimpään ravintolaan en lähde ilman ja jos tiedän etten pääse vessaan pariin tuntiin ja on pienikin aavistus että vuoto voisi alkaa niin laitan kupin ihan varoiksi. Monesti tämä on kannattanut. Lisäksi se että on teinistä asti ollut niin runsaat valkovuodot että suoja pitää olla käytännössä lähes aina on aika iso helpotus. Se mikä vielä auttoi oli kun keksin siirtyä kestosuojiin. Ne kun ovat kerran napanneet jopa yöllä alkaneen kuukautisvuodon, mitä kaupan pikkuhousunsuojat eivät varmasti olisi onnistuneet niin täydellisesti tekemään.

   Poista
  3. Kaikessa on näemmä hyvätkin puolensa :)

   Poista
  4. Kun oikealta kantilta katsoo ;) Jossain kohdin t5oki huonoja on selkeästi enemmän.

   Poista
 6. Meillä kävi vähän samanlainen tilanne vaippojen kanssa kerran. Matkustettiin Ateenaan esikoisen ollessa vaippaikäinen ja säästettiin matkalaukku tilasta. Ostetaan sitten perillä! Joo, ei ollut siihen aikaan mikään kauppa auki, kun saavuttiin. Noo, olihan niitä vaippoja ehkä 2 seuraaviksi 15 h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Nää on niin just näitä! Ihan kuin mulla olisi joku samanlainen vaippamuisto joltain reissulta, mutta jonka innokas reissuroope minussa on tietoisesti täysin unohtanut :D

   Poista
 7. Kysyittekö hotellin respasta? :) Aika monessa hotellissa on yllättävän paljon kaikenlaista sälää hotellivieraiden yllättävien tarpeiden varalta. T. respan täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei me tajuttu kysyä! Meinattiin kyllä lähteä kierrokselle muihin hotellihuoneisiin, josko koputtamalla joku olisi ensinnäkin avannut ja sen lisäksi vielä voinut antaa muutaman siteen tai tamponin :D Mutta ei sitten tullut respalta mieleen kysyä kuin avoinna olevaa kauppaa, shiiiit! :D

   Poista
 8. Ai että mikä tilanne! :D
  Mulla kävi jotain vastaavaa muutama vuosi sitten. Lapsen syntymän jälkeen toiset kuukautiset alkoivat tietysti juuri silloin kun olimme mökillä. 3 muun lapsiperheen kanssa. Niin ja se mökki oli muuten saaressa ja lautta kulki satunnaisesti. Kyselin muilta siteitä tai tamponeja mutta kun 4 naisesta 2 oli juuri synnyttänyt ja 1 raskaana niin saldo oli aika heikko. Ei auttanut kun miehen ja toisen miespuolisen henkilön lähteä soutamaan saaresta mantereelle. Hyvällä säällä se ei ehkä olisi ollut niin pitkä matka mutta alkavassa myrskyssä siitä ei tullut mitään. Hätäpäin he ankkuroivat veneen ha juoksivat lautalle, joka ei ollut lähdössä. Suostuttelun (ja vissiin lahjonnan) jälkeen lautta suuntasi mantereelle ja miehet kauppaan. Kun vihdoin sain tulvanestovälineitä olin enemmän kuin kiitollinen. Ja suuntasin ULKOVESSAAN. Nykyään mies aina ensimmäisenä muistuttaa siteistä kun pakkaamme reissua varten. Hauska kokemus mutta never again :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Synnytyksen jälkeen kuukautisten alkaminen on kyllä sellaista arpapeliä, että siinä pitäisi olla koko ajan joku suoja mukana enimmillään monen vuoden ajan haha! Saari, myrsky, miespartio kauppaan ja ulkovessa – siinä riitää jälkipolville kertomista :D

   Poista
 9. Saksalaisilla on tosiaan tapana pitää sunnuntaisin kaupat visusti kiinni. Minä olen kerran ollut Münichissa etsimässä avoinna olevaa ruokakauppaa. Netistä löytyi Saksaan muuttaneiden foorumi jossa neuvottiin käyttämään nettikauppoja koska aukioloajat viikollakin ovat työssä käyville mahdottomat. Ja hanuristahan ne oli. Tein viikon töitä siellä, eikä työpäivän jälkeen enää ehtinyt oikein keskustaan tuliaisostoksille.

  Toinen vinkki oli mennä päärautatieasemalle tai lentoasemalle, koska laki sallii että niillä saa kaupat olla auki myös sunnuntaina. Onneksi en juuri tullut lentoasemalta ajatellen että kyllä perillä kauppaan ehtii.

  Tässä laissa on muuten myös syy siihen miksi Münichin suurin ostari on lentoasemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua, miten olin unohtanut kokonaan Saksan kauppojen sunnuntai-aukiolot. Aikaisemminkin tämän asian kanssa tuskaillut, en tosin yhtä akuutin asian kanssa. Ensi kerralla toivottavasti muistan mahdollisen akuutin tarpeen yllättäessä, että päärautatieasemilla ja lentoasemilla kaupat saavat olla auki.

   Eniten ihmettelen sitä, että kioskeja oli joku kulmalla auki, mutta missään niistä ei myyty siteitä tai tamponeita. MarkkinaRAKO, sanoisin.

   Poista
 10. Meillä vastaava kokemus kuluneelta kesältä Innsbruckista Itävallasta, 2kk ikäisen vauvan vaippoja jäljellä 1 ja kaikki kaupat kiinni, koska sunnuntai. Vanhan kaupungin keskustasta löytyi puolivahingossa ruokakauppa, jona myi onneksi myös vaippoja. Ostin onnellisena paketin, ja ulos tullessani mies kysyi ensimmäiseksi, että paljonko maksoi. Vastasin että ihan sama, mutta ilmankaan ei oikein voida olla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah joo, vaipat! Meilläkin niiden kanssa muutamia vastaavia kokemuksia, joten en enää lähde mihinkään ilman muutamaa varavaippaa. Omien vuotohommieni kanssa Hampurissa meinasin lainata myös lapsen vaippoja, mutta kun niitä oli sitten käytetty hövelisti, ja jäljellä oli juuri se tarvittava määrä.

   Poista
 11. Ihanan rehellisesti kirjoitettu kamalan tuskaisasta ja niin luonnollisestakin asiasta. Jälkikäteen asialle varmasti voi naureskella, mutta varmasti on hirmunen ärrinmurrin-kamala-supermega ärsytys tilanteessa ollu.
  -Kirpun äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista jutuista tosiaan tulee ne parhaat naurut – sitten jälkikäteen. Tapahtuessa ei naurattanut sitten yhtään. Taisi reissupirkko jopa parkua tahtovansa kotiin :D

   Poista
 12. Kä-sit-tä-mä-tön tarina, siis yhteiskunta ja maailma. Että vielä 2016 voi olla näin.

  Melkein voisin kuvitella että olisi(n) tuossa tilanteessa provosoitunut siteiden puutteesta niin, että olisi antanut lorista vaan. Olisi saanut joltain viranomaiselta sitten siteet, jos joku olisi tullut asiasta moittimaan.

  Onkohan naiset siis 300 vuotta sitten eristäytyneet? Entäs luolanaiset? Onko punainen niagara vaan valunut pitkin sääriä?

  -Nupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin siinä kelailin, että miten vuosisatoja sitten on oikein tehty. Joskus siitä olen jostain lukenutkin, mutta nyt en enää muista yhtään. Olisipa mielenkiinoinen asia, ihan kirjan / dokkarin / näyttelyn tms arvoinen!

   Poista
 13. Mulla lähestyvistä menkoista muistuttaa puhelinsovellus, ei tartte muistaa itse laittaa kalenteriin. Suosittelen! :) Omani on My Calendar nimeltään, mutta noita on vaikka kuinka ihan ilmaiseksi ladattavissa.

  VastaaPoista
 14. Voi ei, on sulla ollut koettelemus! Vieraassa paikassa ei tosiaan ole hajuakaan mistä saa mitäkin, varsinkin jos kaikki tuntuu olevan suljettuna. Mä taidan tulevaisuudessa vastaavassa tilanteessa googlettaa paikallisten suomalaisten fb-ryhmiä. Ainakin Suomalaiset Hampurissa -ryhmässä vastaus kysymykseen kuin kysymykseen tulee nopeasti. Ja Hampurissa on tietty myös merimieskirkko jonne voi soittaa ja kysyä mitä vaan <3

  Oli muuten hauska tavata lentokoneessa! Jotta sä et tartuta muille Hampuri-traumaa niin tässä mun postaus kotikaupunkini hyvistä puolista :-D
  https://puolivalissa.wordpress.com/2016/09/26/hampuri-kotikaupunkini/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin niin paniikissa tai vastaavassa "en kykene ajattelemaan kuin sitä, että tarvitsen siteen tai tamponin" -tilassa, että en tajunnut kysyä netistä. En edes sitä, mikä on side tai tamponi saksaksi, kun sitäkään ei kioskeissa tunnuttu ymmärtävän. Ehkä sellaisia olisikin myyty tiskin alta tms, jos olisin vain osannut kysyä oikealla tavalla.

   Ja joo, oli hauska tavata lentokoneessa!

   Poista
 15. Mutta eikö oikeesti ollut mukana harsoja, vaippoja tai kestovaipan osia..? Mulla on tapana sujauttaa jokaisen kassin ja laukun johonkin taskuun kerttisside, niin on edes se yks mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, mutta niitäkin oli tasan tarvittava määrä mukana, kun oltiin matkassa yhden pikkulaukun meiningillä. Ja kerttisvaippoja metsästääkseenkin olisi pitänyt tehdä sama rulijanssi :DDD

   Poista
 16. Ai kauhee?!!! Hirveä tilanne! Onneksi sille voi jälkikäteen jo nauraa!! Mulla oli vastaava tilanne, kun otin vain lukuparin liivinsuojia Kreikkaan. Kas kylä oli niin pieni, että sieltä ei moisia löytynyt. Ja tämmöiselle meijeristille se oli aika iso ongelma. Kiva oli hillittömät talouspaperitukot rintsikoissa kulkea helletopit päällä xD onneksi toisella viikolla löytyi isommasta kylästä apteekki, joka myi todella kalliita liivinsuojia! Voihan suojat sentään ja naisten elämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah voi joo! Voin kuvitella! Ja sitten vielä helle, että niitä suojia on hyvä vaihtaa usein tai alkaa haista mädäntyneelle maidolle koko muija :D

   Poista
 17. Ihanaa kun tästä aiheesta kirjoitellaan rehellisesti, avoimesti ja kaunistelematta.
  Minä tein jo kauan sitten päätöksen että kun esikoinen oli tyttö niin hoidan kuukautisasioita hänen nähtensä. En pyri sulkemaan vessan ovea erikseen jos olen taaperon kanssa kotona ja tyhjennän ja pesen kupin ihan reteesti suihkussa tytön katsellessa vierestä.
  Minulle kaikki tuli vähän liian yllättäen. Tietysti koulussa oli aiheesta puhuttu ja tiesin mitä tapahtuu, mutta olisi ollut paljon helpompi suhtautua asiaan jos kuukautisten ympärillä ei olisi leijunut häpeän verhoa.
  Nyt oma tyttö pesee innoissaan vanhaa kuppiani aina kun näkee minun pesevän omaani ja tietää minne kuppi laitetaan. Kantaa myös ihan innoissaan puhtaasta pyykistä pikkuhousunsuojia niille varattuun laatikkoon ja osaa kertoa mihin ne laitetaan.
  Ehkä jonkun mielestä aiheutan lapselleni trauman, mutta uskon että kun en tee asiasta isoa numeroa niin tämä on kaikista paras tapa pienestä pitäen näyttää reilusti millainen homma on kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luonnollinen, kamala, ihana asia. Me asutaan niin tiiviisti, että kuukautisia ei oikein ole voinut edes peitellä lapsilta. En tosin ole kokenut siihen tarvettakaan. Molemmat lapset tietävät, mikä on homman nimi ja kuukautiset tietenkin kiinnostavat ihan valtavasti. Nyt saivat sitten myös tällaisen kokemuksen kuukautisista heh!

   Poista
 18. huikea teksti!!! kiitos tästä

  VastaaPoista
 19. Siis Saksassahan ei myöskään voi esim. pestä autoa lauantai-illasta eteenpäin viikonloppuisin. Maanantaina taas avaavat autopesut viikonlopun jälkeen. Pyykkiä ei saa kuivattaa ulkona (niin että naapurit näkee) sunnuntaisin, eikä mekkaloida mitenkään sisällä (imuroida saatikka tehdä remonttia, naulata tauluja seinään tms).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei eräässä entisessä kodissa saanut kuivata pyykkiä sunnuntaisin. Se oli ihan pöljää, sillä milloin sitä muuten töissä / opiskeluissa arkipäivisin käyvä pyykkihommansa hoitaa. Meillä ainakin sunnuntai on juuri se päivä, kun kone käy aamusta iltaan ja valmistaudutaan tulevaan viikkoon. Mutta imuroida sentään sai :D

   Poista
 20. Huh, mikä tilanne! Ei varmasti tilanteen ollessa päällä ole naurattanut yhtään, mutta kyllähän tuosta aika legendaarinen tarina syntyy. Olin aikoinaan Wienissä vaihdossa ja sielläkin oli sunnuntaisin auki vain isoimmilla rautatieasemilla sijaitsevat kaupat. Muutama vuosi sitten oli siellä käymässä ja tietenkin olin siellä juuri sunnuntaina vailla noita sinunkin kaipaamiasi tuotteita. Onneksi hostelli oli lähellä rautatieasemaa ja muistin siellä auki olevan kaupan, niin hätä ei kasvanut yhtä pahaksi kuin sinulla. Toivottavasti muuten oli onnistunut reissu!

  -Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, menkat Hampurissa jää kyllä matkakertomustemme ikisuosikkeihin :D Ja tästä eteenpäin toivottavasti muistetaan, että Saksassa kaupat ovat kiinni sunnuntaisin, mutta että päärautatieasemalta saattaa joku auki oleva löytyä. Onneksi muuten olisi oikein mukava reissu :)

   Poista
 21. voi jestas, nää on nii näitä! luojan kiitos oli tamponiritari matkassa mukana :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ylistäkäämme tamponiritaria! En tiedä, mitä olisin tehnyt ilman.

   Poista
 22. Aivan käsittämätöntä, mutta tasan 2 viikkoa sitten seikkailin samaisessa kaupungissa samoissa asioissa... Tilanne ei tosin ollut ihan niin kriittinen, koska käsilaukun pohjilta löytyi ihme säkällä pari sidettä, mutta Berliinin-junasta meinasin kuitenkin myöhästyä, kun syöksähtelin etsimässä tamponeja sieltä perkeleen Rossmannista. Onneksi matkassa oli yksi 1-vuotias vaippoineen: mietin jo, että saksin vaipoista siteitä, jos ei muu auta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä mä just – en voi olla ainut, joka tuossa kaupungissa on saman asian kanssa hädässä. Siksi ihmettelen, miten ne sunnuntaisin auki olevat kiskat eivät ota siteitä / tamponeja / vaippoja valikoimiinsa. Meillä kun oli vaippojakin mukana vain tarkka määrä, niitäkään ei olisi oikein voinut lainata :D

   Poista
 23. Hahahhahahahhahahhahaha!!!! Kiitos mielettömän hyvästä tekstistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä paskaisempi (tai tässä tapauksessa verisempi) tarina, sen paremmat naurut jälkikäteen :D

   Poista
 24. Lueskelin tästä eilen puolihuolimattomasti Instan puolelta ja luin koko postauksen nyt - kuvittelin jostain syystä siihen asti, että tämä tamponiritari on joku bongaamasi paikallinen appsi. Tyyliin Wolt, mutta ruoan sijasta kiikuttelee tamponeja :D Ei jösses..irtosi aika muhevat naurut, vaikka samalla sympatiat kohtuunihkeestä tilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahhha, oiskin ollut sellainen sovellus, jota käyttää! :D

   Poista
 25. Hei! Vielä mobiililaitteilla lukemisesta. Lumialla pitää veivata näyttöä sivusuunnassa edes takas :( Mulla tää on ollut nyt vasta muutaman postauksen ajan, aina ennen oon pystynyt hyvin lukemaan. Niin kiva blogi, toivottavasti tulee korjaus tähän asiaan :) Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Lumian laitteiden kanssa on ollut ihan järjetön määrä ongelmia. Kiitos ymmärtäväisyydestä ja siitä, että raportoit ongelmista! Nyt pitäisi olla tämänkin asian kunnossa, ainakin toivottavasti!

   Poista
 26. Mun mielestä on ihanaa että on sunnuntait. Siis niin että kaupat on kiinni. En kestä 24/7-yhteiskuntia. Eikä se nyt niin mieletöntä järjestelyä vaadi minkään suhteen, varsinkin kun rautatieasemilla on aina kauppoja auki. 16. vuosi Saksassa menossa ja hyvin on selvitty ;) Vinkkinä tuleville reissuille tänne Saksanmaalle: monissa ravintoloissa on vessoissa tamponiautomaatteja ;)

  Ja ei se Münchenin lentokentän ostari todellakaan ole kaupungin suurin :D pakko korjata näin räikeät väittämät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olenkin enemmän kallellaan 24/7 -yhteiskuntaan (kun mieskin tekee töitään tuolla akselilla), ymmärrän kyllä hyvin sun pointin. Siksi välillä on päästävä metsään tai mökille, jossa ei ole mitään aukioloaikoja :) Mutta sitä ihmettelin, miten niissä auki olevissa kiskoissa ei ollut myynnissä siteitä tai tamponeita. Vai enkö vain osannut kysyä oikein, kun englantia ei oikein tunnuttu ymmärtävän. Ehkä niitä oli jossain tiskin alla. Yritän muistaa ravintoloiden tamponiautomaatit mahdollista seuraavaa Saksan menkkahätätilannetta varten! :D

   Poista
 27. Kiitos ihanat kommenteistanne! Mä palaan näihin ihan heti, kun mutto-remonttihärdellin akuutein vaihe vähän helpottaa! Ehkä jo huomenna on joku väli naputtaa konetta :)

  VastaaPoista
 28. Lidl oli päärautatieaseman sijaan Altonan rautatieasemalla, auki sunnuntaisin kahdeksaan. Huomasin vasta nyt tämän, mutta tervetuloa uudestaan! Kiskoilla ei ole naisten hygieniatarvikkeita, koska ne ovat (lähi-idästä tulevien) miesten pitämiä.

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe