Suomidesign goes lähiö

2.9.16

Asiat, jotka saavat minut innostuneeksi: pöhinä täällä Itä-Helsingissä, suomalainen osaaminen ja kauniit asiat. Siksi kävinkin heti tänään avajaispäivänä kylässä Nordic Designers’ Pop-up Shopissa, joka pitää majaansa kuukauden ajan tuossa parin metropysäkin päässä Itis-kauppakeskuksessa.

Shopissa on tarjolla herkullinen kokoelma suomalaista designia kynttilänjaloista kotimaisiin neuleisiin ja aurinkolaseista kumisaappaisiin. On graafista musta-harmaata ja sitten villiä kukkailottelua. Myynnissä olevat brändit on kuulemma koottu sillä ajatuksella, että ne on tuotettu eettisesti ja ekologisesti. Hyllyille ja rekeille on aseteltu tuttuja klassikkobrändejä ja uudempia tekijöitä, joilla ei edes ole vielä omaa myymälää.

Mä jäin suustani kiinni itselleni entuudestaan tuntemattoman laukkubrändin, Kasperin, perustajan ja suunnittelijan kanssa. Jaetaan niin samanlainen ajatusmaailma ja visuaalinen näkemys laukuista ja repuista, että on kummallista, että tavattiin vasta nyt perjantaisena aamuna itä-helsinkiläisessä kauppakeskuksessa. Mallailin selkääni parin vuoden ajan kehittelyssä ja nyt suunnittelijalla itselleen testauksessa ollutta prototyyppireppua ja olin valmis heti muuttamaan sanaparren istuu kuin hansikas muotoon istuu kuin selkäreppu.

Kasperin lisäksi shopissa on myynnissä on 22 muuta brändiä, joista omia lempimerkkejäni ovat esimerkiksi Uhana Design, Kaino, Costo ja Poola Kataryna. Tykkään, että ne on tuotu juuri tänne itään, omalle lähiostarilleni. Olen aikaisemminkin maininnut, että tunnen oloni kotoisaksi ostareilla, sillä yrittäjien tyttärenä olen kasvanut kauppakeskuksen hulinassa. Itiksessä on vielä ihan omanlaisensa fiilis, kun perisuomalaiseen kulttuuriin sekoittuu piirteitä eri puolilta maailmaa. Tykkään, miten avaraan ja jättimäiseen kauppakeskusfiilikseen yhdistyy makealta teeltä tuoksuva lämminhenkinen sekä kiireetön tunnelma.

Että tervetuloa tänne villiin itään. Tarjolla jämtiä kotimaista osaamista ja rentoa basaaritunnelmaa saman katon alla! Nordic Designer's Pop-up Shop löytyy ihan Stockmannin vierestä, kauppakeskuksen ekasta kerroksesta.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Itiksessä pyörivät joutilaat sossupummit - lämminhenkinen ja kiireetön tunnelma. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höpösis! Varmasti pyörivät myös sossun asiakkaat – ja niin moni muukin. Siksi Itiksestä tykkäänkin, kulttuurien ja ihmisten kirjo on niin laaja.

   Poista
 2. Onko tuo sun päälläsi oleva mustavalkea hame Uhanan? Aika ihana.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo Uhanan kukka-bomber, muistatko mitä kokoa kokeilit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana! Olisiko ollut kokoa L tai 40, sellaisia kokoja mulla yleensä vaatteissa on.

   Poista
 4. Hei mitä merkkiä nuo hauskat tupsupipot on?

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe