Hakola Lazy – meidän uusi sohva + alekoodi

10.11.16


Yhteistyössä Hakola ja Suomen Blogimedia

Sohva oli ainut valmis paikka kodissamme, kun muutimme uuteen osoitteeseen pari kuukautta sitten. Ympärillä oli maaliämpäreitä, muuttolaatikoita, parkettihiomakonetta ja kasoittain jalkalistoja, mutta sohva oli paikallaan. Se tuntui lohdulliselta ja turvalliselta. Meillä on tämä pesä tässä, kyllä tämä kaikki tässä ympärilläkin kodiksi pian muuttuu.

On mielenkiintoista, miten omalta sohva heti tuntui, vaikka se onkin ihan uusi ja tähän kotiin hankittu. Saimme Lazy-divaanisohvan osana yhteistyötä Hakolan kanssa, ja ehkä siitä se kodikkuus osittain johtuukin. Sohvamme on tehty kotikonnuillani Pohjanmaalla, jossa Hakola valmistaa jo kolmannessa polvessa sohvia ja muita huonekaluja. Muistattekin ehkä, kun alkusyksystä kerroin tarinan paapasta, isästä ja tyttärestä, joille puu on muovailuvahaa? Nyt heidän käsissään muovautui meille uusi sohva.
Vanha sohvamme (näkyy esimerkiksi tässä postauksessa) olisi ollut vielä yli kymmenen vuoden kanssaelämisenkin jälkeen vallan hyvä sohva, mutta vuosien aikana tarpeet ovat muuttuneet. Siinä mahtui makoilemaan lusikka-asennossa poikkiksen kanssa, mutta ei enää, kun poikkiksen lisäksi perheeseen kuuluu myös kaksi pikkutyyppiä. Vanha sohva oli myös niin muhkea, että se olisi uudessa kodissa tukkinut kulun parvekkeelle, johon aukeaa ovi ihan sohvanurkkauksen vierestä. Onneksi sohvalle löytyi uusi koti, jossa se palvelkoon vielä monta hyvää vuotta.

Uusi sohva kannettiin siis suoraan uuteen kotiimme. Se näyttää ihan siltä kuin olisi tehty meille, ja itse asiassa sitä se onkin. Sohva tehtiin mittatilaustyönä just meidän kotiin, jotta se istahtaa nätisti juuri tuohon paikalleen ja että siinä samalla on maksimoitu kaikki käytössä oleva lököilytila koko perheelle. Mutta tiedättekö mitä! Se koettiin Hakolalla niin näppärän kokoiseksi muihinkin koteihin, että sellainen on nyt vakiomallina myös Hakolan nettikaupassa. Muita Lazy-malleja on 3-istuttava sohva ja kulmadivaani.
Pituutta meidän sohvalla on 224 cm, ja divaaniosalla on mittaa 160 cm. Meidän sohvan divaaniosa on vasemmalla puolella, mutta sen saa tokkiinsa myös oikeakätisenä. Sohvan jaloiksi me valittiin kotoisat ja 50-lukua henkivät puujalat, mutta sohvan saa myös metallijaloilla. Meillä on kotona niin rehevästi värejä, että valittiin sohvan kankaaksi vaaleanharmaata. Lazy-sohvaa saa kuitenkin esimerkiksi vaaleanpunaisena tai petroolin sävyissä. Lisäspeksejä sohvasta löytyy täältä.

Me oltiin ennen Hakolaan päätymistä etsitty kauan 50-lukulaista sohvaa, mutta jouduttiin sitten toteamaan realiteetit. Sirot fiftarisohvat eivät vain ole tehty kaltaisillemme hongankolistelijoille. Vintagesohvia koeistuessa tuli fiilis, että on jättiläinen istumassa nukketalon sohvalla. Hakolan Lazyssä on kuitenkin mun silmääni mukavasti fiftarihenkeä, mutta normaalia syvempi istuinosa tuomassa hyvät puitteet löhöilylle. Se on elegantin siro, ja korkeat jalat luovat ilmavuutta ja menneiden vuosikymmenten henkeä, mutta myös helpottavat siivousta. Edellisessä sohvassa imurin suulake ei mahtunut sohvan alle, ja sen kyllä huomasi sohvan alla asuvista popcorneista, hiuspinneistä ja pölymöröistä.
Mikä tärkeintä, sohvalle mahtuu pötköttelemään koko perhe. Mä vähän mietin tuota divaaniosaa, sillä divaanittomat sohvat ovat yleensä mun silmiini nätimpiä. Mutta just tuo jatkopötkäle tekee tästä sohvan, jossa voidaan köllötellä mukavasti koko sakilla. Sen on huomannut ihan konkreettisesti siitä, että vietetään sohvalla nykyään paljon enemmän aikaa kuin ennen. Koko perheen leffaillat ovat lisääntyneet 90 prosenttia sohvan ansiosta. Sohvan pehmeys vetää puoleensa, ja mä monesti jossain vaiheessa työpäivää hakeudun sohvan kulmalle kirjoittamaan. Esikoinen on nukkunut siinä jo useamman päiväunet, mikä on paljon lapselta, joka ei todellakaan nuku päiväunia.

Sohvan pitäisi kestää käytössä vuosikymmenet, sillä se on taidonnäyte suomalaisilta puusepiltä ja muilta käsityöläisiltä. Lazyn runko on massiivipuuta ja vaneria, eikä Hakolan muissakaan huonekaluissa koskaan käytetä lastulevyä. Sohvien rungot tulevat paikallisilta puusepiltä, kuten Paavo Kankaalta, jolla on ollut Jurvassa on pieni verstas jo pikkupojasta lähtien. Paavolle puun muotoilun opetti hänen isänsä, joka aikoinaan myös teki Hakolalle runkoja. Kun monissa yrityksissä tuotantoa on siirretty ulkomaille, tällaiset tarinat ansaitsevat paikkansa huipulla.
Muutenkin sohva on niin kotimainen kuin vain voi olla. Istuintyynyjen vanut hankitaan kankaanpääläisestä Ewona Finland Oy:stä ja vaahtomuovit ähtäriläisestä Vevia Finlandista. Hakolan sohvien selkätyynyjen sisätyynyt valmistetaan Jalasjärvellä Lennolilla. Lennol käyttää tyynyissä täytteenä ECOsoft -kierrepolyesterivanua, joka on pääasiassa pet-muovipulloista valmistettua kierrätyskuitua. Lazyn selkätyynyihin on käytetty sekoitustäytettä, joka koostuu polyesterivanun, hyöhenen sekä untuvan sekoiteesta. Vegaanille Lazy ei siis sovellu. Höyhenet ovat sertifioitua ankanhöyhentä, eli niitä ei ole otettu eläviltä linnuilta.

Hakolan sohvissa ainoastaan kankaat tulevat ulkomailta, suurin osa Belgiasta, ja nuo meidän sohvan kankaat ovat erinomaiset etenkin lapsiperheeseen tai muuhun kotiin, jossa sattuu ja tapahtuu.

Sohvan kankaat voi irrottaa pesua varten ihan runkokankaita myöten, ja vesipestä ne voi omassa kotikoneessa. Tämä on tullut todettua hyväksi asiaksi jo parissa kuukaudessa, sillä kankaista on meillä päädytty pesemään toisella kerralla verta ja toisella pissaa. Että terkkuja perheestä, hyvin lähti nekin eritteet irti ja sohva on taas kuin pränikkä! Sohvan kankaat ovat pestävyyden lisäksi myös kudottu niin, että ne ovat itsessään likaahylkiviä. Ja mistä isot pisteet, kangas on antibakteerinen eikä siihen ole lisätty kemiallisia jälkikäsittelyaineita. Se on mulle tärkeä juttu, sillä sohvalla löhöilevät perheen pienimmätkin, ja monesti iho on suoraan kosketuksessa sohvakankaisiin.
Lazy-sohva on meillä kodin kunniapaikalla, sillä siitä voi seurailla sekä ruokailutilan että keittiön elämää. Se on sopivasti lastenhuoneen vieressä, joten sitä voi pitää silmällä myös lastenkammarin menoa. Parasta on, että sohvanäkymä tulee ensimmäisenä vastaan, kun aukaisee ulko-oven. Joka kerta kotiin saapuessa vastaan tulee tuo pehmeys, kauneus ja kodikkuus! Sohva on niin kertakaikkisen ihana, että sen sylissä ihan hykerryttää onnesta.

Ps. Sain kun sainkin ruinattua teille käyttöönne alekoodin, jota jo viime Hakola-postauksen aikaan pyytelitte. Koodilla lähiömutsi saa 15 prosentin alennuksen kaikista Hakolan verkkokaupassa olevista Lazy-malleista, joita ovat tämän meidän divaanisohvan lisäksi 3-istuttava sohva sekä kulmadivaani. Sohvista löydät lisätiedot täältä. Koodi on voimassa tämän kuun loppuun, 30. marraskuuta asti. Ja muistattehan, että Hakolan verkkokaupasta saa aina ihan kaikki tuotteet ilman toimituskuluja ja olohuoneeseen asti kannettuna. 

Lisäys 13. marraskuuta: Hakolalta luvattiin, että koodi koskee Lazyjen lisäksi myös kaikkia muita verkkokaupan tuotteita!

Lue myös nämä

38 kommenttia

 1. IHANA sohva!! Oi miksimiksi meidän sohva on vielä elinkelpoinen eikä uudelle ole tarvetta. No ehkäpä lähivuosina sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ole! Mä toivon ja uskon, että tämä sohva säilyy elinkelpoisena sinne asti, että saavat sitten mahdolliset lapsenlapset tulla aiheuttamaan eritekatastofeja ja pyykkipäiviä sohvan kanssa :D

   Poista
 2. Tuo sohva on kyllä aivan ihana! Linkki meni välittömästi kirjanmerkkeihin :) Vanha sohva alkaa tosiaan olla aikansa elänyt, kuten monet muutkin huonekalut ja matot meillä.. Olen silti päättänyt olla ostamatta yhtään mitään muutamaa euroa kalliimpaa sisustustavaraa, ennen kuin on oikeasti se ikioma koti hankittuna. Mutta sitten! :D Mistä tuo sohvapöytä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on ihana! Jos muutto on joskus lähivuosina tiedossa, kuulostaa fiksulta siirtää huonekaluostokset sinne. On tullut taas todettua itse, että koti sanelee ihan valtavasti, mitä huonekalulta vaaditaan. Että esimerkiksi saa parvekkeen oven auki, kuten meillä :D

   Sohvapöytä ansaitsisi oman postauksen, sillä se on yksi kotimme rakkaimmista asioista. Me nimittäin elettiin monen monta vuotta ilman sohvapöytää, kun sopivaa ei tullut vastaan. Sitten löytyi tämä – sahanpurujen keskeltä vanhempieni ulkorakennuksesta. Se on ollut keittiönpöytänä isäni mummalla, joka asui aikoinaan samassa pihapiirissä. Pienessä tuvassa klaffipöytä oli kätevä, kun sen sai siirrettyä sivuun lastenlasten leikeiltä ja levitettyä taas ruokailujen ajaksi. Aikamoinen hiominen oli saada kaikki vanhat maalikerrokset pois, mutta se vaiva palkittiin! Pöytä on niin upea ja sen mukana kulkee palanen historiaa ja tarinaa. Pöydän jalkoja tosin pitäisi taas vähän lyhentää, sillä se on mun mielestä vähän turhan korkealla meidän nykyiseen sohvaan nähden.

   Poista
 3. Kaunis sohva! Meillä ollut muutaman vuoden Hakolan Block-kulmadivaani, mittojen mukaan sekin tehty. Sohvalle mahtuu koko 5-henkinen perheemme ja se on kaikkien lempipaikka. Voin muutenkin suositella Hakolaa lämpimästi, koska heiltä saa huippupalvelua! Tiedustelin kesällä jalkoja divaaniosalle jos divaaniosan haluaisi joskus siirtää eri paikkaan. Sähköpostiini vastattiin erittäin nopeasti, vanha tilauksemme löytyi heidän tiedostoistaan ja jalat olivat meillä kotona pari päivää myöhemmin. Nopeat ja sujuvat kaupat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mahtavaa, että sohvia voi teettää mittatilauksena myös, jotenkin se ei itselleni ensimmäisenä tullut mieleen. Ja ihan samaa mieltä huippupalvelusta. Vaikka omalla kohdallani tilanne on tietenkin yhteistyökuvion kautta erilainen, sain kuitenkin sitä kautta nähdä enemmän sitä tehtaan arkea ja Hakolan Annaleenan ja Jarin työntekoa. Upeaa asiakaslähtöistä asennetta löytyy koko tiimiltä siellä :)

   Poista
 4. Ei ne haluaisin Hakolalla laajentaa tarjousta myös muihin nettikaupan tuotteisiin? Sohvaa ei just tarvita, mutta kaikkea muuta ihanaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siinä mitään menetä, jos kysyy. Laitankin heti Hakolan Annaleenalle viestiä :)

   Poista
 5. Onpa kyllä ihana sohva! Meillekin tullaan valitsemaan harmaa sohva juuri siitä syystä, että värejä on muuten sisustuksessa enemmän ja värimaailmaakin voi vaihdella ilman, että sohva alkaa riidellä vaihtuvien värien kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kertakaikkisen ihana. Meidän aikaisempi sohva oli räiskyvän punainen, ja aika nopeasti sen päälle ilmaantuivat valkoiset peitot. Kun sitä väriä muuten kodissa piisaa :)

   Poista
 6. Voi sohva! Mietittiin juuri tuota uudeksi "perhesohvaksi", mutta päädyimme budjettiratkaisuun. Haaveilen kyllä, että seuraava sohva, sitten joskus, on Hakola. Vesipestävyys on niin must. Meilläkin on pesty jo kuuläkärkikynät ja veret uudesta sohvasta. Voih, vielä kerran, miten ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vespestävyys on todella must! Tää on jo ihan naurettavaa, kuinka monta kertaa tämänkin postauksen jälkeen ollaan pesty päällisiä. Kun sohvalla viihdytään, se myös sottaantuu :DD

   Poista
 7. Tämä oli niin loistava postaus! Kiitos. Tarvitsemme kolmilapsiseen perheeseemme sohvan, ja ihan varmasti tulee sotkua ja ties mitä sohvaankin. Otankin tämän heti tarkasteluun ja ehdotan miehelle tätä vaihtoehtoa. Muuttokin on tulossa parin viikon päästä ja vanha sohva ei ole tulossa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että osui hyvään väliin tämä postaus :) Tässä sohvassa on mun mielestä kaikki just hyvin ja kohdillaan lapsiperheen tarpeita ajatellen.

   Poista
 8. Voikohan näitä ihmetellä livenä jossain muuallakin kuin Jurvassa? Sohva on hieno, mutta pelkkien kuvien perusteellaa ei kyllä uskalla ostaa.

  Oliver

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi! Tuotteita on esillä näissä paikoissa: Malou C. showroom, Valilla Helsinki. Uploud Audio, Helsinki. Cafe Köket - Kiseleffin talo, Helsinki. Pisarameri Oy, Merituulen kauppakeskus, Espoo. Avaroom, Vantaa. Ja näissä sitä myös myydään: Artek, Keskuskatu 1, Helsinki, Kuusilinna, Annankatu 24, Helsinki, Sisustuksen Koodi, Linnankatu 6, Turku, TRE myymälä, Mikonkatu 6, Helsinki. Alekoodi tosin on voimassa vain nettikaupassa :)

   Poista
  2. Ei Tampereella kuitenkaan? Höh.

   Poista
  3. Ei valitettavasti ainakaan vielä. Mutta ehkäpä tulevaisuudessa :)

   Poista
  4. Ei oo todellista! Olin just tänään tuolla Cafe Köketissä, enkä sitten tajunnut tsekata sohvaa :(( Olis pitänyt vähän paremmalla ajatuksella lukea tuo lista, kun Helsingissä kuitenkin tulee käytyä.

   Oliver

   Poista
  5. Äh, no voi pylly! Siellä on tosiaan tokassa kerroksessa ihan Hakolan oma showroom.

   Poista
 9. Onpa tosi kivan näköinen sohva! :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on tämä ja voi kyllä maistuu päiväunet hyvältä! Sydäntä lämmittää myös päivittäin ajatus siitä, että on työllistänyt kotimaisia toimijoita <3
  Marle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sohvan päiväunisoveltuvuudessa esikoistamme parempaa testaajaa ei ole, sillä hän ei ole ikinä välittänyt päiväunista – paitsi vähän varkain nukahtaa tälle sohvalle :D Sohvan arvomaailma on tosiaan sellainen, että se tuo sohvalla köllöttelyyn vielä omanlaisensa mukavan fiiliksen.

   Poista
 11. Kiitos sinun hehkutuksesta Hakolan sohvista❤vahvisti päätökseni hankkia meille uuteen kotiin lazy divaanilla! miehenkin ympäri puhumisessa auttoi sun postaus sohvien valmistuksesta 😀
  kävin lapsimessuilla ja siellä pääsin viimein testaamaan sitä ja ai että. ..niin ihanahan se oli. Pääsin vielä asioimaan kasvotusten Annen kanssa ja -15% messuale niin ei voi olla muuta kuin iloinen. Vähän tyyriimmät messu ostokset😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei vau, ihana kuulla! Hakola ja Lazy ovat vain kertakaikkisen mahtavia. Ja hei hyvä, että saitte sohvan vielä messualella. Annaleena on tosiaan taiteellinen johtaja ja huonekaluyrittäjä kolmannessa polvessa :)

   Poista
 12. Kiitos tästä Lazy sohvaa koskevasta jutusta! Olen miettinyt juuri samaisen sohvan ostamista ja kaveriksi day -tuolia. Onkohan sulla sattumoisin lähiaikoina tulossa uusia yhteistyökuvioita Hakolan kanssa, jos vaikka alekoodia olis tulossa...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postauksesta on iloa ja apua. Ja lämmin suositus Lazylle, harva se päivä edelleen tulee sohvalla oleillessa mietittyä, että voi jehna, kyllä on tässä hyvä sohva. Lähiaikoina ei valitettavasti ole tulossa yhteistöitä, mutta toivottavasti joskus myöhemmin laitetaan taas Hakolan kanssa hynttyitä yhteen :)

   Poista
 13. Mekin haaveilemme uudesta sohvasta uuteen kotiimme. Lazyn kulmamalli sopisikin olohuoneeseemme todella hyvin. Haluaisinkin tietää onko kangas pysynyt hyvänä useiden pesukertojen jälkeen? Kangasmallit on tilattu, mutta lisäinformaatio aina paikallaan :) Halutaan sohva useiksi vuosiksi ja halutaan, että kangaskin pysyy hyvänä.

  -Heli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio unelmasohvavaihtoehto teillä! Kyllä, kangas on pysynyt ihan kuin priimana useista pesukerroista huolimatta. Tietty pesemisessä on aina hommaa, kun ennen meillä oli vanhan kuluneen sohvan päällä vain peitto heitettynä. Se peitto oli vähän helpompi vain paiskata pesuun ja siitä takas sohvan päälle kuin päälliset. Mutta palaisinko vanhaan, en todellakaan :D

   Poista
 14. Voi kun olisin lukenut tämän postauksen aiemmin :( sen verran arvokas sohva että ale olisi paikallaan..yyh. Ihana kylläkin on <3

  VastaaPoista
 15. Lazy on haaveissa täälläkin, vähän huolettaa selkätyynyjen jämäkkyys kun istuessa tuntuivat vähän löysiltä. Miten on pitemmän ajan käytössä toiminut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä huomannut mitään moitittavaa. Tosin mä tykkäänkin sellaisesta "lazy-ilmeestä", jossa tyynyt saavat olla sen näköiset, että lököilty on :) Omaan makuun siis rennosti lökö on parempi kuin jämäkkä ja skarppi. Siivoillessa mulla on tapana taputella tyynyt muotoonsa, ja mun silmään näyttävät näin vuoden käytön jälkeen ihan samalta kuin uutenakin :)

   Poista
 16. Hei! Mikä tän kankaan nimi on ja sävy on? Onko pysynyt käytössä hyvänä? Ihana sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meidän valitessamme sohvaa, valittavana oli kolme päävärisävyä näistä ns. neutraaleista sävyistä. Niistä tämä on vaaleanharmaa. Nythän neuraaleja valmissävyjä näyttäisi olevan enemmän. En ole nyt ihan sata varma, mutta Florist vaaleanharmaa näyttää meidän omalta (tätä varmistaa myös se, että sen sävyn kaverina oli valittavana just tummanharmaa ja hiekka).

   Poista
  2. Niin ja kyllä, on pysynyt käytössä hyvänä. Lapsiperheenä ollaan pestykin kankaita useampaan kertaan, mutta priimaa on edelleen :)

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe