Ne epäonnistuneet blogikuvat

11.11.16

Tiedätte varmaan ne elokuvien epäonnistuneet otokset, joita silloin tällöin sujautetaan elokuvien tekijätekstien jälkeen katsojien viihdyttämiseksi. Ne ovat mun puolisalainen – ja nyt tämän jälkeen julkinen – paheeni. Rakastan niitä!

Tässä teille sitä samaa nannaa tarjoiltuna blogigenrestä. Tyrskähtelen joka kerta vähän kahvia nenästä, kun katson näitä.

Yhtä blogipostausta varten bloggaajat ottavat tai otattavat kymmeniä ja jopa satoja kuvia. En tiedä, jos jotkut vahvasti kuva edellä menevät blogit valitsevat postauksensa kuvat jopa määrältään nelinumeroisten otosten joukosta. Mulla kuvamäärä vaihtelee postauksesta riippuen kymmenistä aina sinne satoihin. Matkapostauksia varten kuvia voi olla useampia satoja. Niistä valkkaan itse postaukseen aiheesta ja postauksen pituudesta riippuen noin 6–20 kuvaa. Paljon jää siis ulkopuolelle.

Huomasin vanhoja paperikuva-albumeita selatessani, että olen liimannut muistoja pursuavien kuvakollaasien joukkoon ihan jokaisen kuvan. Kun filmirullalle mahtui 24 tai 36 kuvaa, jokainen tallennettin albumin väliin. Nekin, jotka olivat vähän tärähtäneitä ja joissa itsellä tai kaverilla oli ihan pöljä ilme.

Sellaisia kuvia ei enää oikein näy, ja huomasin vähän kaipaavani sitä filmikameroiden aikaa, kun kuvat napattiin pokkarikameralla ja saletisti salama räiskyen.

Välillä mietin, minkälainen mielikuva mulle itselleni ja teillekin minusta muodostuu, kun voin valita sen edustavimman otoksen ja jättää pois sen, kun unohdin vetää vatsaa sisään tai pälätin taas kesken kuvausten niin että näytän ripuloivalta. Siksi päätin huonojen kuvien deletoimisen sijaan alkaa kerätä niistä ne karsealla tavalla hauskimmat talteen. Muistutuksena todellisuuden toisesta puolesta sekä teille että itselleni, mutta myös ihan puhtaana huvina.

Sillä ovathan nämä nyt ihan hulvattomia! Hauskaa viikonloppua, ihanat!

Lue myös nämä

10 kommenttia

 1. Oi kiitos tästä! Odotan jo innolla seuraavia kuvia <3 Mikään ei ole hauskempaa katseltavaa kuin pieleen menneet kuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ole hyvä! Arvelinkin, että joku muukin jakaa intohimoni pieleen menneisiin otoksiin :D

   Poista
 2. Ihanaa!
  Itse olen harkinnut filmikameraan siirtymistä. Tämä nykymeno on niin siloteltua, välillä ällöttää.. vaikka tietysti itsekin teen sitä, valitsen "parhaat", "kauneimmat". No tylsäähän se oikeasti on!! Tavallista elämää tulee juuri niistä "pieleen menneistä"!

  Mahtava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidin tosi kauan kaapissa mun vanhaa filmijärkkäriä, kun just ajattelin, että pian otan sen digikameroiden rinnalle käyttöön. No ei koskaan tullut se hetki ja lopulta myin rungon pois pölyyntymästä. Mutta ehkä joku kesä vielä!

   Poista
 3. Olet niin ihanan aito! :)

  VastaaPoista
 4. Tää on ihana idea, lisää näitä!!! :D :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän muistaa kerätä niitä "paskat kuvat" -kansioon, enkä vain poistaa :D

   Poista
 5. Itse harrastan myös näitä ei niin onnistuneita- kuvia, mutta niissähän ihminen ja tilanne on aidoimmillaan! :)

  http://ikiomahankalaelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tykkäänkin tallentaa kuviin kauniita hetkiä, niiden vähän rujompien kuvaamista ei saisi unohtaa. Näissä epäonnistuneissa ilmeissä on hauska kombo molempia :D

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe