Meidän suomalainen sänky – Kiteen huonekalutehtaan Notte

22.12.16

Voitteko uskoa, että meillä on sänky! Siis ihan oikea neljällä jalalla seisova sänky! Kun marraskuussa kirjoitin sänkyhaaveistamme, moni teistä lukijoista vinkkasi tsekkaamaan Kiteen Huonekalutehtaan valikoiman. Ja sieltä se moninaiset vaatimukset ja odotukset täyttävä sänky sitten löytyikin. Kiitos siis teille!

Päädyimme ostamaan Notte-sängyn, joka osuu unelmieni sängystä tekemääni toivelistaan niin hyvin, että se on kuin mittatilaustyönä tehty. Koivusta tehdyssä sängyssä on freesiä ja ajatonta skandinaavisuuta, mitä tietenkin korostaa vielä se, että sänky on Avainlippumerkin arvoisesti suomalainen. Kiteen Huonekalutehdas valmistaa tuotteensa nimensä mukaisesti Kiteellä, Pohjois-Karjalassa. Etenkin futon-patjan kanssa Notte-sängyssä on myös ripaus japania. Sirot jalat saavat sen asettumaan 60-vuotiaaseen kotiimme kuin se olisi aina ojennellut sorjia kinttujaan tuossa. Vinossa olevat jalat taitavat ihan harkitusti hakea innoituksensa 50-luvulta.
En edelleenkään oikein sisäistä, että tuo makuuhuoneeseen avautuva näkymä tosiaan on meiltä. Etenkin kun saimme vihdoinkin kotimme ensimmäisen verhotangon kiinni seinään, reilun kahden kuukauden kuluttua muutosta. Nyt ei enää tarvitse öiksi tunkea ikkunoiden väliin kauhtunutta ja reikäistä hippilakanaa, jonka toin mukanani Intiasta joskus 1990-luvulla. Hippireuhka yhdistettynä punaisena hehkuvaan tunnelmavaloon on saattanut antaa ulkopuolelle vähän todellisuutta pöllyisemmän kuvan huoneen käyttötarkoituksesta.

Tähän mennessä huone on ollut luola, johon on ryömitty nukkumaan, mutta nyt se on ihan oikea makuuhuone. Keskeneräinen, mitäpä muuta täällä ikuisuusremontin keskellä, mutta silti levollisuutta ja rentoutta edistävä huone, jonne on kiva käpertyä lepäilemään jo ennen varsinaisia yöunia. Vaikka yhden huoneen antaminen vain parisängylle tuntuu huikentelevalta tilanhaaskaukselta kaksiossa asumisen jälkeen, nautin tilan tietynlaisesta yksinkertaisuudesta. Tämä huone on pyhitetty hyvien unien näkemiselle ja levolle.
Oikeassa sängyssä nukkuminen tuntuu lähes viiden vuoden tauon jälkeen jännittävältä. Vähän kuin olisi hotellissa omassa kodissaan. Siirryimme miehen kanssa nukkumaan lattianrajaan puoli vuosikymmentä takaperin, kun meidän välissämme nukkunut esikoinen vauvana alkoi ryömiä. Tuntui turvallisemmalta nukkua vain tatameille asetetun futonin päällä. Sitten perheeseen syntyi toinen sängystä tipahtelija, ja olimme jo tottuneet sänkyratkaisumme askeettisuuteen. Käytännöllisyyden lisäksi se näytti kivalta. Vaikka lapset sitten jossain vaiheessa siirtyivät nukkumaan omiin sänkyihinsä, pääsivät he ilman apua kiipeämään meidän väliimme kesken yön, kun sänky ei ollut korkea.

Nyt meillä on ihan oikea aikuisten sänky. Pienet marakatit (tai ainakin toinen heistä) kiipeävät sänkyymme edelleen lähes joka yö, mutta enää he eivät kupsahtele sängystä päälleen alas. Pölykoirat juoksentelevat sängyn alla, eivätkä enää hypi sänkyyn samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Siksi päiväpeittokin tuntuu vähän turhalta. Tuntuu mukavammalta jättää petaus osittain auki, valmiina kaappaamaan syleilyynsä päiväunia kaipaavan.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Siis wooott! Oli reaktio kun huomasin, että Kitee mainittu Lähiömutsissa!

  Terv. Kitteeläinen seuraaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Teidän kulmilla tehdään upeita huonekaluja :)

   Poista
 2. Isot pisteet teille suomalaisten tuotteiden suosimisesta ja esille nostamisesta. Kaunis sänky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni suosin suomalaisia laadukkaita tuotteita ja palveluita sekä nostan niitä esille myös Lähiömutsissa :)

   Poista
 3. Hienoa, että sänky löytyi. On se kaunis! :) Meillä etsintä jatkuu. Tuotakin mallia olen katsellut, mutta siinäkin ongelmana on korkeahko pääty, joka ei mahdu vinokaton alle. Yksi hyvä vaihtoehto on mielessä ja toivon, että mieskin innostuu siitä ja saadaan pian uusi sänky meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on kaunis! Mulla ei koskaan ole ollut päädylistä sänkyä ja aluksi ajatus sellaisesta tuntui oudolta, jotenkin niin aikuiselta :D Mutta mitä enemmän sänkyä mietittiin ja etsittiin, sitä varmemmalta tuntui, että nyt on aikuissängyn aika haha! Ja onhan tuo pääty siitä hyvä, että takana oleva seinä kuluu vähemmän. Toivottavasti teidän mitoiltaan kinkkisempään makkariinkin pian löytyy sänky :)

   Poista
 4. Kaunis sänky. Juuri sellainen makuuhuoneen pitäisi olla että siellä käydään vain nukkumassa ja lepäämässä. Se rauhoittaa unta kun makuuhuoneessa ei ole ylimääräisiä virikkeitä.

  Sänkyä ei muuten pitäisikään pedata vaan jättää auki että tuulettuu kunnolla päivän aikana. Jos sängyn petaa ennen kuin se on kunnolla tuulettunut jää säånkyyn muhimaan kosteutta ja kaikenlaista ällöä. Meillä jos sänky pedataan niin se tehdään vasta pari tuntia ylösnousun jälkeen. Erillisen makkarin kanssa sängyn sekaisuuskaan ei niin haittaa kun oven saa kiinni. Nukkumaan on kyllä jostain syystä kivempi mennä jos sänky on pedattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka makuuhuoneen käyttö vain nukkumiseen aika huikentelevalta tuntuukin, on se tosiaan ihanaa :) Joskus opiskelija-aikoina joudun pitämään tietokonetta makuuhuoneessa, ja sitä virhettä en tee enää ikinä. Mutta sellaiseen yleiseen oleiluun suon makuuhuoneen taipuvan tarvittaessa tulevaisuudessakin.

   Meillä sängyn petaaminen on just aina se vika juttu ennen kodista lähtöä, että sänky ehtii tuulettua yön jäljiltä. En tiedä mikä fiksaatio mulla on sänkyjen petaamiseen, mutta koko koti tuntuu sekaiselta, jos sänky ei ole padattu – oli se suljettujen ovien takana tai ei :D Ja oon ihan samaa mieltä, että pedattuun sänkyyn on kivempi illalla pujahtaa nukkumaan kuin myttylakanoiden keskelle.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe