Koti-ikävää ja onnenläikähdyksiä

18.1.17

Lue myös nämä

10 kommenttia

 1. Oih, se saappaan alla nariseva lumi tosiaan! Sitä mulla on ikävä vielä 15 Hollannin vuoden jälkeenkin, tuttujen ruokien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ääni on kertakaikkisen lumoava <3 Mä en ole ehtinyt vielä ikävöidä suomalaisia ruokia, mutta eiköhän joku ruisleipävaje jossain vaiheessa iske :D

   Poista
 2. Hahaa, terveisiä Suomesta hiihtoladulta! Ihana, talvisen raikas sää, tosiaan ne punaiset posket ja suksi luistaa :) Ja tietenkin sen jälkeen ihanan pehmeä kylpytakki, kuuma kaakao, ja miehen tekemä uunituore leipä <3
  Mutta joo, ei tuo hassummalta vaikuta tuo Balikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, hiitäminen <3 Vähän harmittaa, että en ehtinyt tänä talvena laduille, vaikka muuten olen iloinen, että ehdittiin kokea kunnon lumitalvea Helsingissäkin ennen lähtöä. Ihania talvipäiviä sinne!

   Poista
 3. Mutta lohduttaudu sillä, että täällä Helsingissä sataa vettä ja on pirullisen liukasta ;) Minä kaihoan lämpöön ja aurinkoon, tässä näitä teidän tarinoita lukiessani olen saanut vahvan palon lähteä Balille :)

  Mukavia päiviä sinne aurinkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin ymmärtänyt, että Helsingissä on tälla hetkellä sellainen perin helsinkiläinen talvi. Toivottavasti kaupunki ja sen asukkaat saavat vielä palasen kaunista talvea osakseen.

   Aurinko on kyllä ihmeellinen. Miten paljon paremmin tunnun voivan, kun saan aurinkoa. Lähtien siitä, että kynnet kasvavat vahvoina ja päättyen siihen, että energiaa on on ylipäätään paljon enemmän. Vaikka tykkään Suomen vuodenajoista ja jopa kaamoksen mystisyydestä, en voi olla miettimättä, onko siinä pimeydessä asumisessa järkeä. Että kuinka monta vuotta vanhemmaksi minä eläisin, jos tekisin sen lähempänä päiväntasaajaa :)

   Poista
 4. Juu, monessa maassa ( just itselläkin kokemusta Balilta ja Thaimaasta,) pyykinpesu on usein sitä että kylmällä vedellä pesty mutta paljon mahd voimakkaan tuoksuista pyykinpesu/huuhteluainetta= puhdas. Eli vaate tuoksui "puhtaalle" mutta tahrat oli jäljellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne voimakkaan hajuiset pesuaineet, yäk! Mä olen hajusteille aika herkkä, joten katson pesulapaikan tarkasti sen mukaan. Kerran kävi kämmi, kun Bangokissa just ennen kotiinlähtöä ajattelin vielä pesaista pyykit. Mukavampi palata puhtaiden vaatteiden kanssa kotiin ja sitä rataa. Se lemu oli jäätävä, mutta ei enää voinut kuin tunkea ne matkalaukkuun. Kotona oli pakko pestä ihan kaikki, mitä laukussa oli. Matkalaukkukin oli monta päivää parvekkeella tuulettumassa siitä lemusta, huh!

   Nyt ei siis onneksi ole hajuista kyse, mutta tahroille ei tunnu tapahtuvan mitään. Ihan kuin pyykit olisi välillä vain silitetty :D Tänään testattiin uutta paikkaa, ja nyt tuntuisi pesujälki olevan vähän parempaa.

   Poista
 5. Ne koneet on semmosia ihania pulsaattoreja, joita oli ehkä 60-luvulla. Kylmällä vedellä pesee. Oman 6kk balielon jälkeen kaikki vaatteet, erityisesti valkoiset, oli turmeltuneita. Nimittäin se silitys siihen päälle polttaa tahrat kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se selittää! Mekin tajuttiin jo viikon jälkeen, että jokainen täällä käytössä oleva vaate on pilalla kolmen kuukauden jälkeen. Mustat vaatteet ehkä sietävät käyttöä vielä tämänkin jälkeen. Suosiolla pakettiin lempparivaatteet matkalaukun pohjille ja kierrätettään nyt pientä ja jo pilalla olevaa vaatekerrastoa nopealla pesula-käytä-pesula -syklillä.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe