Meidän talo Balilla

16.1.17

Tervetuloa kuvien välityksellä kylään meidän Balin-kotiimme! Tulemme asumaan tässä ainakin helmikuulle asti, minkä jälkeen katsotaan, josko reissujalkaa jo vipattaa. Meidät tuntien vipatusta alkaa ilmetä tovin kuluttua. Vuokrasimme tämän villan vasta täältä Balilta käsin, ja vinkkini villan tai talon vuokraamiseen Balilta löytyvät täältä.

Villamme on pohjaratkaisultaan melko samanlainen kahden makuuhuoneen talo kuin muutkin villat, joita kävimme katsomassa. Makuuhuoneet ja niiden yhteydessä olevat kylpyhuoneet ovat erillään toisistaan ja lukittavien ovien takana. Unelmatalossamme makuuhuoneiden välillä olisi kulkuyhteys sisäkautta, mutta tähänkin on kummasti tottunut. Toinen aikuinen nukkuu toisen lapsen kanssa yhdessä makkarissa, ja toinen kokoonpano toisessa. Ja mikäs siinä on sipsutellessa ulkokautta makuuhuoneiden välillä, kun ulkona on iltaisinkin hellästi hivelevät hellelukemat.
Kylpyhuoneet eivät nykyisessä talossamme ole balilaiseen tapaan avonaisia, kuten edellisessä majapaikassamme. Vähän kaipaan sitä palmunlehtien alla kylpemistä, mutta onneksi villan pihalta löytyy ulkosuihku sitä tarvetta paikkaamaan. Nykyisestä kodistamme tosin löytyy kylpyammeet, mikä on aikamoista överiyttä siihen nähden, että pihassa on vielä oma uima-allas.

Kylppäreiden ja makuuhuoneiden väliin jäävät yleiset tilat, eli keittiö ja oleskelutilat. Tilaa ympäröivät seinät vain kolmelta reunalta ja etuosa on avoinna. Tarvittaessa suojaa saa laskemalla eteen bambuverhot. Tämä patiomainen ratkaisu on yksi lempiasiani kodissamme. Olemme sisällä ja ulkona samaan aikaan. Teen työni pääsääntöisesti pation ison ruokapöydän ääressä, ja istumatyöläisenäkin saan nauttia ulkoilmasta ja tropiikin kauneudesta sekä äänistä työpäivieni ajan.
Ruuan laittaminen avonaisessa keittiössä on nautinto. Jos meillä olisi omakotitalo, tämän kokemuksen perusteella meillä olisi ehdottomasti myös pihalla oleva kesäkeittiö. Puolittain ulkona kokkailu on rentoa, vähän kuin grillaus niinä aikatauluttomina kesäpäivinä, kun ainut ongelma on, ettei jaksaisi hätistellä kärpäsiä ympäriltään. Ruoka valmistuu melkein itsestään, kun siitä ei tarvitse tehdä numeroa tilasta toiseen siirtymällä. Yksi voi tehdä ruokaa ja muut pulikoida uima-altaassa, mutta silti olemme yhdessä. Yksinkertaisessa keittiössämme on kaikki, mitä tarvitaan maittavan aterian valmistukseen.

Villassamme patio on jaettu kahteen osioon, mikä on meidän tarpeisiimme melko hyödytön ratkaisu. Yksi suuri tila olisi kivempi, kuten ensimmäisessä villassamme. Me elelemme pääasiassa vain pation toisella puolella, jonne kannoimmekin toiselta puolelta vielä daybedin, eli leveän sohvan, joka on mitä mainioin päiväunipaikka. Toisen puolen olemme nimenneet joogaloungeksi, sillä käytämme sitä oikeastaan vain ketaroiden ojenteluun joogamatolla.
Kotimme turkoosi timantti on puutarhan pieni uima-allas. Siihen pääsee pulahtamaan suoraan patioltamme, mikä on kyllä sellaista luksusta, että ihan hävettää. Miten me rakastammekaan tuota ihan vain meidän käytössämme olevaa uima-allasta! Käymme uimassa pari kertaa päivässä, vähintään. Lapset voisivat viettää siinä koko päivän, mikä yleensä ei ole myöskään kovin kaukana totuudesta.

Uima-allasta ympäröi viheriöivä puutarha, jonka kauneus ja väriloisto saa pohjoismaalaisen sydämen huokailemaa onnesta ja ihastuksesta. Viheriöinti jatkuu myös villaa ympäröivien muurien ulkopuolella, sillä kotimme on riisipeltojen ympäröimä. Siellä, missä ei ole riisipeltoja, on rönsyileviä puita ja pensaita.

Villamme sijaitsee Ubudin Penestanan-kylässä, sen sivukadun sivupolulla, viimeisessä mutkassa ennen kuin yleinen tie päättyy. Tai ei se tässä meidän kohdillamme enää ole edes tie, vaan polku, jossa hädin tuskin mahtuu ajamaan skootterilla tai kävelemään rinnakkain. Liikennettä ei siis juuri ole, mitä nyt välillä ohi kulkee pari kanaa tai maanviljelijä kantamuksineen. Toisinaan ohi pärryttää skootteri.

Kotimme yhteydessä on housekeeperin eli niin sanotun talonmiehemme koti. Kotimme turvallisuuden lisäksi hän pitää huolta puutarhasta, huoltaa uima-altaan, toimittaa meille tarpeen mukaan juomavesikanistereita ja siivoaa kerran viikossa sisätilat sekä vaihtaa lakanat. Hän myös ottaa nopeasti huomioon toiveemme. Kerroin hänelle pari päivää sitten pätkivästä netistä, enkä todellakaan odottanut mitään jatkotoimia asian suhteen. Tänään kuitenkin oltiin jo asentamassa uutta nettiä. Käyttövesi loppui eilen, ja tänä aamuna asia oli jo hoidettu.
Maksamme villastamme 11 500 000 rupiaa kuukaudessa, eli 817 euroa. Siihen kuuluu koko hoito siivouksesta vartiointiin ja sähköistä internetiin. Kerron vuokravillan tarkemmat yhteystiedot sitten, kun me olemme täältä lähteneet. Tämä villa sopisi hyvin kavereille tai kahdelle pienelle perheelle, jos haaveissa on rentoilua lähinnä omalla sakilla ja leppoista mökkihöperöitymistä.

Villamme on nimittäin aika sivussa kaikesta muusta, joten pidemmän päälle täällä voisi ainakin kaltaiseni ihminen tuntea olonsa vähän yksinäiseksi ja turhan eristäytyneeksi. Penestanan kylänraitille on matkaa reilu kilometri, lähimpään isoon kauppaan taksimatkan verran. Onneksi kiemurtelevan kotipolun varreltakin löytyy muutama ihana pikkuravintola. Villa-alue on selkeästi laajentumassa tähän suuntaan, joten tulevaisuudessa näillekin nurkille voi odottaa enemmän palveluita.

Mutta nyt tämä on juuri hyvä meille. Villa pikkukylän laitamilla, riisipeltojen keskellä ja ilman tarkkaa osoitetta on juuri se, mitä sielu kaipaa laskeutuakseen elämään toisella puolella maapalloa. Täydellinen piilopaikka tropiikissa.

Lue myös nämä

22 kommenttia

 1. Heippa. Minua kiinostaisi turvallisuus siellä ja olisikin kiva lukea siitä enemmän :). Minne jätätte kaikki tietokoneet ym kun lähdette käymään muualla? Voitteko luottaa talonmieheenne täysin ym. Ja onko teillä lapsille ranteissa tai nilkassa jotkin turvarannekkeet muualla seikkailessanne :). Ihanaa lomaa teille sinne täältä hankien keskeltä! ❤ terveisin kaimasi Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mulla ei ole turvallisuudesta tietenkään kuin oma mututuntumani, mutta mielestäni täällä on turvallisempaa kuin ehkä etukäteen ajattelisi. Ihmiset ovat ystävällisiä ja meininki leppoista. Ei ole edes sellaista ärsyttävää turistien kusetusmeininkiä rahastuksessa, vaikka toki markkinoilla hintaa laitetaan turistinaaman takia ylemmäs. Kerran mies antoi vahingossa kaupassa liikaa rahaa, mutta ne annettiin hänelle takaisin.

   Arvoesineet, kuten muukin meillä mukana oleva tavara, on reissujemme ajan villassa lukittujen ovien takana. Kuitenkin olen ihan tätä reissua ajatellen siirtänyt uuden koneen hankintaa ja lähdin tänne viimeisiä vetelevän läppärini kanssa :)

   Kehenkään ei voi tietenkään luottaa täysin, ei edes housekeepperiimme. Mutta jos kodistamme jotain varastettaisiin, siinä tulisi hänelle sanomista. Hän tuo kuitenkin sellaista henkistä tukea ja turvaa, joka ekasta majapaikastamme puuttui.

   Lapsilla ei ole turvarannekkeita. Thaimaan-reissullamme kolme vuotta sitten meillä oli sellainen, mutta esikoinen vihasi sitä, eikä suostunut pitämään moista :D En koe, että täällä sellaista edes tarvitsisi. Eri asia olisi suurkaupunki, jossa on eksymisvaara.

   Vaarallisinta täällä on oman tuntuman mukaan liikenne. Kapet ja huonokuntoiset tiet, monelle turistille (kuten meille) vääränsuuntainen liikenne ja paljon kokemattomia ajajia skoottereiden päällä. Meidän pienen kylämme raittiakin kulkiessaan saa olla tarkkana.

   Poista
 2. Heips! Tuli mieleen, kun asuminen on noinkin 'avonaista', että onko siellä luonnossa jotain vaarallisia/myrkyllisiä ötököitä, liskoja tai muita eläimiä joita pitäisi varoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vaarallisin ja yleisin ötökkä on hyttynen, joka voi tartuttaa kaikenlaisia tauteja. Siksi rokotukset pitää olla kunnossa, mutta kaikkia tauteja vastaan ei rokotteita ole. Malariariskialueeseen Bali ei kuulu. Sen lisäksi täällä on paria sorttia myrkyllisiä käärmeitä ja skorppioneja, mutta ne ovat kuulemma harvinaisia.

   Poista
 3. Moikka,
  Me olimme loka-/marraskuussa Balilla Sanurissa kaveriperheemme kanssa. Meillä oli villa vuokrattuna, johon kuului myös "henkilökuntaa" mm. kokki. Oli aivan yltiö luksusta, kun hän teki kaikki tarvitsemamme ostokset sekä aamiaisen ja tarvittaessa lounaan tai illallisen. Koko aikana ei tarvinnut käydä ruokaostoksilla tai tehdä ruokaa. Ostoksista maksoimme vain kuitin mukaan. Villa oli airbnb:n kautta ja oli mielestämme halvempi kuin esim. mitä olisimme saaneet Espanjassa. Lapsemmekin vielä muistelevat kokkiamme ja hänen herkkullisia ruokia. :-)

  Ihanaa oleskelua Balilla!
  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kuulostaa ihanalta lomalta! Mekin ollaan suunniteltu päättävämme meidän Bali-reissumme Sanuriin sitten keväämmällä. Mielelläni kuulen siis vinkkejä sinne suunnalle.

   Meillä oli mahdollisuus myös palkata myös kokki, joka olisi hoitanut myös ruokakaupassa käymiset. Tahdomme kuitenkin nyt elellä ainakin alkuun sellaista "arkimaista" eloa, joten teemme itse ruuat ja käymme kaupassa ja torilla. Nyt se on ainakin tuntunut hyvältä päätökseltä, sillä nautin ruuanlaitosta ja kaupoissa seikkailuista täällä :) Lyhyemmällä lomalla kokki olisi varmasti ollut mahtava juttu.

   Poista
 4. Multa kyllä pääsisi itku, jos pitäisi tuollaisessa asua edes yhden yön verran :D Mielenkiinnolla kuitenkin luen, vaikka itselläni ei ole koskaan ollut minkäänlaista kaukokaipuuta mihinkään tropiikkiin. Huh huh, kaikki liskot ja sammakot ja ötökät, hrrr. Ja talo ilman kaikkia seiniä, kylppäri taivasalla, kuumuus ja kosteus... Olisin niiiiiiiiin epämukavuusalueellani :D Neljä vuotta kesätöitä nuoruudessani kurkkutarhoilla kitki musta viimeisetkin rippeet matkustaa tropiikkiin.

  Olen aidosti onnellinen puolestanne, että olette päässeet toteuttaan unelmaanne, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Jos tulet käymään, nukkumaan sentäs pääset neljän seinän, yhden lattian ja yhden katon sisään sekä lukittavien ovien taakse. Mutta aika varmasti kaverina on ainakin pari kaapin takana asuvaa gekkoa :D

   Poista
 5. Moikka,
  Laitoin viimeksi vinkkejä Balille, kun vielä mietitte matkakohdetta ja onkin nyt tosi kiva lukea, että teidän reissu näyttää sujuvan ihanasti! Ehkä meidänkin perhe loppuvuodesta viettää hoitovapaata samoissa maisemissa (tuo villa näyttää tosi mukavalta!).

  Olen samaa mieltä, Balilla isoin riski on liikenne. Varmasti olette ihan turvassa talossanne, vaikka aina jotain voi sattua. Indonesiassa pikkurikollisuus on kuitenkin aika harvinaista verrattuna moneen muuhun paikkaan.

  Kaipaisitteko vinkkiä ekoresortista keski-Balilla? Voin etsiä yhden ihanan paikan tiedot ja laittaa vaikka spostilla. T. Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voi mielellään otan vastaan vinkin ekoresortista! Kuten myös muusta mukavasta saarella :) Mä yritin lueskella kaikki vanhat postaukseni aiheesta ja niiden kommentit, mutta muistelin ihan, että sain teiltä lukijoilta enemmänkin vinkkejä. Saatan muistaa väärin tai sitten en vain löydä oikeita postauksia.

   Voi, toivottavasti teidän hoitovapaasuunnitelmat Balilla toteutuu! Täällä yksi hoitovapaalainen ja yksi diginomandi perheineen suosittelevat sitä ratkaisua :)

   Poista
 6. Ihana paikka! Onko sun mies superpitkä vai onko tuo keittiön taso tosi matala?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana paikka! Mies on kyllä pitkä joo, mutta keittiön taso on myös matala :D

   Poista
 7. Kuulostaa ihan meidän paikalta. Rauhassa ja eristyksissä, mutta ei liian eristyksissä. Varmaan olisin tyytyväisenä ensimmäiset päivät vaan omassa villassa enkä nenääni näyttäisi ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sillä tavalla me ollaan elelty, ihan omassa rauhassa ja käyty muualla lähinnä viemässä pyykkiä pesulaan, ruokakaupassa ja välillä ravintolassa. Nyt parin viikon jälkeen alkaa tuntua, että voisi jo vähän sosialisoida ja nähdä muitakin nurkkia :D

   Poista
 8. Voi hyvänen aika! Näyttää aivan uskomattoman ihanalta! Ei ole koskaan itselläni ollut kaipuuta Aasiaan päin, mutta nyt tuli sellainen. Huh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä onni saada elelllä tämä talvi näin :) Mulla reissujalka vipattaa aina Aasiaan päin (tai vaikka lähimetsään, kunhan on reissua haha), ja onkin nyt kiva nähdä, miltä tuntuu elellä täällä vähän pidemmän aikaa.

   Poista
 9. Hyvälle näyttää! Miten vaadittu ettei lapset, etenkin pienempi pulahda altaaseen omin päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää ja tuntuu :) Lapset onneksi ymmärtävät ja uskovat, että altaaseen ei mennä ilman aikuisia. Valvomista helpottaa se, että kun olemme villalla, oleilemme altaan ympäristössä. Kukaan ei siis pääse pulahtamaan sinne ominpäin. Öisin ovet ovat lukossa, joten altaalle ei pääse. Ja tietty sekin jeesii, että päivisin vietämme altaassa noin 3 tuntia tai enemmän. Siinä ajassa lapset (melkein) ehtivät saada altaasta kylläkseen :D

   Poista
 10. Aivan ihanaa kun olette toteuttaneet unelmanne. Itsellekkin tulee sellainen olo että ehkä mekin joskus. Vaikka omassa unelmassa asun täällä Saksan alpeilla. Kivaa kun kirjoittelet sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen niin niin niin onnellinen, että toteutettiin tämä unelma. Vaikka jossain välissä (remontin syödessä säästöjä paljon enemmän kuin oli suunniteltu) mietittiin, onko tässä järkeä. Riippuu siitä, miten järkevyyttä tarkastelee, mutta nyt täältä päin katseltuna tässä on enemmän järkeä kuin monessa muussa asiassa elämässämme :) Saksan alpit kuulostavat kauniilta, en ole koskaan käynyt. Terkkuja sinne siis!

   Poista
 11. Anteeksi jos tää on tyhmä kysymys, mutta miksi lapset ei nuku keskenään ja aikuiset myös? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska lukittavat makuuhuoneet ovat tosiaan toisistaan erillään, kuten postauksessa kerronkin. Ei nyt sentään lukita lapsia toiselle puolelle puutarhaa ilman avainta ja toisiamme toiselle puolelle :DD Vaikka esikoinen osaa avaimen kanssa avata lukon – ja juuri siksi – ei tahdota heidän heräävän keskenään ja lähtevän uima-altaalliseen puutarhaan. Kaikista kivointa olisi nukkua kaikki yhdessä, mutta mukava on sekin, että on yksi rakas vieressä öisin.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe