Viidakkomuijan vegaaniset Axiology-huulipunat

19.1.17

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Kyllähän se olisi pitänyt jo kokemuksesta tietää. Pakkasin matkalaukkuun mukaani meikkipussukan, mutta en ole avannut sitä kertaakaan Balille saavuttuamme. Läträän kyllä erilaisilla öljyillä ja voiteilla aamuin ja illoin, mutta ajatus esimerkiksi ykkösmeikkituotteestani, mineraalimeikkipohjasta tuntuu tunkkaiselta. Painelen siis menemään muina viidakkomuijina; naama öljystä, hiestä, auringosta ja ilosta kiiltäen.

Välillä iltaisin lähtiessämme kotikeittiön sijaan nauttimaan illallista kylille, saatan vähän niin sanotusti panostaa. Vilvoittavan suihkun jälkeen levitän kasvoille – sen öljyn lisäksi – sävyttävää päivävoidetta ja sudin huulille pikkulaukkuni pohjilla kulkevista huulipunista jompaakumpaa. Sain Naturellelta testiin pari putkiloa uutta yhdysvaltalaista Axiology-huulipunaa.
Axiology on luonnonkosmetiikan huulipunasarja, jonka punat ovat lisäksi myös vegaanisia. Ilouutinen siis teille, jotka harmittelette huulipunissa olevaa mehiläisvahaa. Axiologyn tuotteissa se on korvattu meksikolaisen tyräkkikasvien lehdistä saatavalla kandelillavahalla.

Muutenkin punien sisällysluettelo näyttää taviksenkin silmiin ymmärrettävältä. Risiini-, avokado- ja kookosöljy tekevät punasta helposti levittyvän ja hoitavat huulia. On omppua, mangoa ja viinirypälettä. Sarjan takana oleva Ericka Rodriguez päätyikin kehittelemään oman huulipunasarjan juuri sen takia, että ei ymmärtänyt lainkaan, mitä hänen aikaisemmin käyttämiensä punien ainesosaluettelossa luki.
Uusien huulipunieni värit saadaan luonnollisista pigmenteistä. Ilokseni huomasin, että värivaihtoehtoja on kimaltavasta pinkistä aina mystiseen siniseen. Luonnonkosmetiikan punien heikkoutena kun on monesti ollut niiden kukkaistyttövärit, joissa lähes jokainen väri tuntuu taittavan rusehtavaan. Itse tykkään juuri mehevän maanläheisistä punasävyistä, mutta kaikki eivät jaa makuani ja ihonsävyäni, johon hippisävyt sopivat.

Omat huulipunasävyni ovat Worth ja Theory. Punaisen rehevää Worthia käytin paljon Suomessa, sillä se sopii niin monenlaiseen tilanteeseen ja tyyliin. Sen lisäksi että se luo mehevät pusuhuulet, se taikoo hampaat valkoiseksi. En tiedä, mikä sävyliitto punalla on keltaisten hampaideni kanssa, mutta se saa ne sädehtimään valkoisena. Katsokaa vaikka tämän postauksen kuvia (jossa huulipunani perään kyseltiinkin). En ole käsitellyt kuvista hampaitani valkoiseksi, kuten en koskaan tee, mutta silti minulla on hohtavan valkoinen hymy. Se on ihan puhtaasti huulipunan luoma illuusio.
Toinen Axiology-huulipunan sävyni Theory on rehellisen ruskea huulipuna. Se tuo mieleeni ysärinuoruuteni, jolloin huulet rajattiin paksusti ruskealla kajalilla ja väritettiin sen jälkeen nudella punalla. Loput kajalista sotkettiin silmiin tarkoituksena saada mahdollisimman suttuinen grunge-ilme. Silmäkajalihommiin en ole vielä lähtenyt, mutta niin vain jotkut asiat alkavat taas näyttää tuoreelta, kun muistot ovat saaneet tarpeeksi ajanpölyä päälleen. Tykkään Theoryn mattaisen rusehtavasta sävystä auringon pussailemaa ihoa vasten. Suomessa talvi-iholla se loi hauskan Noitapiiri-leffafiiliksen – jälleen vahva muisto 90-luvulta.

Axiologyn huulipunaputkilo ei ole halvin mahdollinen luonnonkosmetiikan puna. Yksi putkilo vegaanista mehevyyttä maksaa 34 euroa. Sen huomaa myös huulipunien hylsyissä, jotka ovat tyylikkään metalliset. Myös punien pahviseen myyntikoteloon on panostettu. Ne valmistuvat kierrätyspahvista paikallisten naisten toimesta, täällä Balilla.

Lue myös nämä

2 kommenttia

 1. Moi, ei liity aiheeseen mitenkään, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan sun ehkäisyasioista. Muistaakseni teit joskus aiheesta postituksen, jossa mietit eri vaihtoehtoja. Jos saa udella, kiinnostaisi tietää mihin päädyit ja oletko ollut tyytyväinen? Itselleni laitettiin pari vuotta sitten kuparikierukka. Nyt on puolen vuoden ajan ollut jatkuvaa selkäkipu, jolle ei ole löytynyt syytä. Itse epäilen kierukkaa ja tästä syystä olen harkinnut sen vaihtamista hormonikierukkaan. Kiva jos ehdit vastaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ehkäisyhommista toisinaan saankin kysymyksiä, joten tuolle postaukselle pitäisi varmaan kirjoittaa jatkopostaus. Se olisi vain lyhykäinen. Mä päädyin perumaan jo varatun kuparikierukan laitoin, sillä joku eettinen omatuntokkummajainen laittoi vastaan ehkäisymenetelmää. Ja niitä hormoneita en vain enää halua edes kokeilla, liikaa olen hyvää elämää niihin kokeiluihin jo hukannut. Niinpä ehkäisy ostetaan edelleen ruokakauppareissulla. Kondomit ovat rasittavia, mutta se on onneksi oman kokemuksen mukaan niiden ainut huono puoli :)

   Toivottavasti sun selkäkipuihin löytyy ratkaisu, kuulostaa tosi kurjalta. Monethan suorastaan rakastavat hormonikierukkaa ja sen mukana saamiaan kivoja sivuvaikutuksia (menkattomuus yms.), joten sekin kierukkavaihtoehto on varmasti miettimisen arvoinen ratkaisu.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe