Meidän uusi suomalainen 50-luvun keittiö

15.3.17

Katsokaas, mitä kuvia sain sähköpostiini! Sehän on meidän Suomen-kodin keittiö, joka näyttää ihan valmiilta köökiltä! No todellisuus ei ole ihan sitä, sillä remontti on edelleen siinä vaiheessa, mihin se maailmalle lähtiessämme jäi.

Neljä Seppää -keittiökalustefirman ihmiset kuitenkin toivoivat voivansa ottaa keittiöstämme kuvia heidän markkinointikäyttöönsä, ja se toki sopi. Kuvankäsittelyllä on onneksi voinut hioa maalia odottavan seinän tasaiseksi ja naksauttaa seinistä roikkuvat piuhat piiloon. Vähän laattojakin puuttuu, mutta älkää kertoko sitä muille. Laajakulma saa näppärän taskukokoisen keittiömme näyttämään myös vähän isommalta.
Hauskaa nähdä keittiö näin sliipattuna ja meidän persoonasta purettuna, mutta kuvat toimivat loistavasti tarkoitukseensa. Niistä näkee esimerkin siitä, minkälaisen 50-luvulle ja skandinaavisuuteen kumartavan keittiön pohjalaisella suunnittelu- ja puuseppäammattitaidolla saa aikaan. Asujat sutivat sitten siihen päälle sen oman persoonansa ja keittiönsä hengen.

Huomaan, että en meinaa oikein malttaa odottaa, että voin kutsua teidät virtuaalikahveille meidän keittiöön oman kameralinssini läpi katsottuna! Miten paljon tykkäänkään tuosta tilasta, joka sekä sijainniltaan että toiminnoiltaan todellakin on kliseisesti se kotimme sydän.
Tämä neljän kuukauden tauko remontointiin tekee ehdottomasti hyvää. Viime syksy remontteineen oli aika puristus etenkin miehelle, ja vaikka molemmat pidämmekin nikkaroinnista, alkoivat ne purkissa lojuvat maalipurkit, työkalulaatikot ja lattialistat jossain vaiheessa ärsyttää.

Luulen, että tauon jälkeen näemme kotimmekin ihan uusin silmin. On parempi valita tapettejakin levännein silmin ja kevään valossa kuin kaamoksen keskellä kauheassa kiireessä. Ei tule vahingoissa hutiloitua. Joulukuussa koko projekti väsytti ja päätimmekin ihan suosiolla heittää hanskat hetkeksi naulaan. Nyt tekisi heti mieli päästä mallailemaan, mittailemaan ja jatkamaan siitä, mihin jäätiin. Oi että, on meillä ihana koti odottamassa siellä Suomessa!
Jos keittiöremontti kiinnostaa, täällä postaus keittiöremonttisuunnitelmista pohjapiirroskuvineen ja täällä kurkistus keskeneräisen remontin äärelle. Täällä taas kuvia keittiöstä ennen remonttia.

Mun ajatuksia keittiöremontistamme ja nämä Juha Männyn ottamat kuvat voi nähdä myös kuun lopussa ilmestyvässä Retrokoti-lehdessä, jossa on juttua muun muassa fiftarikeittiöistä.

Lue myös nämä

17 kommenttia

 1. Moi. Laitoitteko keittiöön vain yhden työtason alle integroidun pakastimen vai onko teillä myös arkkupakastin vielä? Itse pohduskelen, että riittäisiköhän sellainen meille sitten, kun jossain vaiheessa keittiötä remontoimme. Arkkupakastinta en kyllä halua, mutta marjoja tykkään pakastaa talven varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä palaan näihin tarkemmin sitten, kun esittelen keittiön paremmin ja oman linssini läpi nähtynä. Mutta meillä on siis jääkaappipakastin (joka ei näissä kuvissa näy) ja sen lisäksi yksi integroitu pakastin työtason alla. Ei siis enää pientä arkkupakastinta keskellä olohuonetta, kuten kaksiossamme! :D

   Poista
 2. Juuri eilen ajauduin jotenkin pohtimaan teidän uutta kotia ja tavallaan tulikin melkein "koti-ikävä" jo taas teidän kotipostauksiin, parvekkeen laittoon, sisustamiseen ja lähiseututäpinöintiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ihana kuulla! Ja tiedätkö, meilläkin on jo koti-ikävä, vaikka reissussa mukavaa onkin. On kiva tietää, että kotona sitten kuukauden päästä odotta kevät, remontti, parvekkeen kevättuohut ja ihana oma kotilähiö :)

   Poista
 3. Teiän keittiö on mun unelma! Taidan tarvita kohta fiilistelyvihkosen tulevaisuuden kotihaaveita varten, etten vaan unohda mitä haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana, ja unelmien täyttymys myös meille :) Fiilistelyvihkonen kuulostaa hyvältä. Mä keräilen nykyään ideoita ja unelmia kuvamuodossa Pinterestiin. Ei ihan yhtä ruohean mukava tapa kuin fyysinen vihko, mutta helppo tehdä ja kulkee aina (kun internet toimii) mukana :)

   Poista
 4. Kiva, jotain erilaista näihin nykyajan valkoisiin korkeakiiltoisiin keittiöihin (ei toki vikaa niissäkään, nättejä nekin), mutta erilaista. Kaunis!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me toivottiin talon rakennsuvuodelle kunniaa tekevää keittiötä. Eikä tietenkään yhtään haittaa, että tykkään ihan hurjasti 50-luvun muotokielestä :)

   Poista
 5. On kyllä tosi kiva keittiö, ihanan persoonallisen ja myös laadukkaan näköinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään myös kovasti :) Se tosiaan on meidän näköinen ja puuseppien tekemänä toivomme sen kestävän ainakin saman verran kuin vanha keittiö, joka toimi seitsemällä vuosikymmenellä.

   Poista
 6. Nuo lasiset jauhoastiastiat on ihanat, tuo mieleen oman lapsuudenkodin Munkkivuoressa. Faija maalasi täyspuiset vaaleansinisen kaapinovet jossain vaiheessa vaaleiksi ja petsasi puiset vetimet. Keittiö sinnitteli 2000 luvulle mutta sitten mutsi antoi periksi ja tilalle tuli uudet korkeakiiltoiset valkoiset kaapit. Sääli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat tosiaan ihanat, vaikka niissä on tällä hetkellä näemmä sisällä vielä kaikki sälä, joka niihin remontin keskellä jäi :D Alkuperäisessä keittiössä, joka siis purettiin tämän alta, ei ollut lasisia jauhoastioita, mutta muuten se oli ihan valtavan sympaattinen 50-luvun keittiö. Valitettavasti vaan ihan toimimaton (esimerkiksi tasot ihan liian alhaalla etenkin kaltaisillemme pitkille tyypeille) ja kaapitkin olivat vuosikymmenien käytössä pahasti kuluneet. Alakaapit olivat ihan mädät, yläkaapieista osan olisi voinut kunnostaa, mutta päädyimme sitten lopulta laittamaan senkin uusiksi ja kevyemmäksi. Keittiö on niin kovassa käytössä, että ei se valitettavasti näemmä ihan ikuisuuksia kestä puisenakaan, mutta toivotaan, että tämä meidän palvelee ainakin saman verran kuin edeltäjänsä :)

   Poista
 7. Oi, teidän keittiö on niiin kaunis, en kestä! Kyllä tuolla kelpais kokata �� Varsinkin nuo valkoiset yläkaapit, ihanat! Tuollaiset haluan joskus mun omaankin keittiöön, onkohan tuon tyylisillä kaapeilla joku oma nimi, oon yrittänyt googletella tuloksetta �� Kiitos muuten älyttömästi sulle blogistasi, löysin tänne vasta muutama kuukausi sitten mutta oon jo kahlannut kaikki postaukset läpi, kirjoitat niin mukaansatempaavasti että oon välillä kyynelehtinyt ja välillä nauranut lukiessani, Lähiömutsi ampaisi heti mun lemppariblogien kärkijoukkoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kans meidän keittiöstä ihan hurjasti! Se on ihan asujiensa ja 50-luvun talon näköinen. Mäkään en tiedä, onko noille yläkaapeille jotain varsinaista nimeä. Se on kyllä pienine puisine laatikkoineen keittiön SE juttu :)

   Ja voi miten ihana kuulla, että olet löytänyt tiesi tänne lähiöön ja että blogillani on kunnia päästä blogilemppariesi kärkijoukkoon!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Meidän keittiö olisi maksanut ilman Hiomon antamaa alea noin 22 000 € asennettuna. Pienen tilan keittiön hinta lähtee asennettuna noin 15 000:sta eurosta ylöspäin (ilman tasoja, allasta, kodinkoneita, yms.). Hintaan vaikuttaa kalusteiden määrä ja malli sekä valitut materiaalit ja varustetaso.

   Niin ja meidän keittiön materiaali runkoineen on siis kotimainen, lakattu ja oksaton koivuvaneri. Ei siis kestävä keittiö koko loppuelämäksi.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe