Kreisi viikko Unelmahommissa

28.4.17

Jos tuossa tovi sitten marisin, että voisi vähän jo alkaa tapahtua jotain, niin kuulkaa. Tällä viikolla on sitten tapahtunut. Ja sellaisella tohinalla, että sukkahousuja on puettu täpinässä väärinpäin päälle ja öisin ei meinaa saada nukutuksi, kun mieli surisee innoissaan arkistoiden ja prosessoiden kaikkea uutta. Morijens!

Tässä muutamia nostoja yhden unelmatyöläisen viikon varrelta:

Satu tuli Reykjavikista Suomeen, joten ollaan otettu Unelmahommat haltuun. Ollaan poseerattu kameralle muina kesämuijina hyisessä Helsingin kevättuulessa ja annettu haastatteluja erikseen ja yhdessä.
Käytiin Satun kanssa puhumassa kirjastamme, Unelmahommista ja niillä tienaamisesta Yle Puheen Aamussa, ja mikäli tuo puolituntinen meni ohi, se löytyy nyt Areenasta täältä. Radio Helsingissä taas käytiin tarinoimassa toinen puolituntinen esimerkiksi siitä, mitä se Unelmahommissa painaminen oikeasti on ja minkälaisilla työkaluilla, metodeilla ja soittolistoilla taomme valmista duunia. Se löytyy tallenteena kuunneltavaksi täällä.

Tällä viikolla myös taputeltiin kättä päälle ja nostettiin maljat sovittuamme podcast-sarjasta. Kyllä, minä ja Satu tullaan sun kuulokkeisiin! Aletaan tehdä podcast-sarjaa unelmaduuneista, ja joka jaksossa on mukana mielenkiintoinen ja tunnettu vieras. Jos kaikki menee kuten on suunniteltu, nauhoitukset rykäistään purkkiin kesän aikana ja elokuussa alkaa noin kolmen kuukauden putki, jossa pöllytetään työmaailma uusiksi ja ympäri. Kerrotaan tästä Satun kanssa lisää, kun asiat etenevät ja homma selkiintyy, mutta yhtä kaikki: niin siistiä päästä taas tekemään duunia äänellään!
Olimme Satun kanssa puhumassa Tietokirjailijat ry:n iltamissa WSOY:lla tietokirjailijan työstä ja miten sillä tekee rahaa – sillä pelkillä kirjoillahan Suomessa ei elä kuin muutama kirjailija. Vaikka olinkin itse puhujan roolissa, tulin samalla laajentaneeksi omaa tietämystäni ja maailmaani. En tiedä, onko millään muulla alalla niin laaja kirjo asiantuntijoita ja ihmistyyppejä kuin tietokirjailijoissa. Vaikka heistä jokainen on kirjoittanut tietokirjan, tietämys ja kiinnostus poikkeavat toisistaan. Ehdin illan aikana jutella kirjailijoiden kanssa, jotka ovat tehneet opuksen muun muassa ilmailusta, keskiajan puvuista, terveystiedosta, Euroopan historiasta, villiyrteistä ja suomen kielestä. Vau!

Viikon aikana olen myös kipaissut pikaisesti muutamissa pressipäivissä, joihin vain olen ehtinyt. Miten niin moni osuikin tälle viikolle! Oli mukava nähdä kavereita ja työtuttua monen kuukauden (Bali)tauon jälkeen. Ihan kuin ei olisi poissa ollutkaan, ja se on hyvä niin. Pressipäivistä on tarttunut mukaan käyntikortteja, joista ainakin osasta seuraa vielä jotain mukavaa myös teille tänne blogiin asti. Että kyllä, kyllä se kaipaamani laskutuskin tässä taas alkaa pian laulaa sulosointujaan, ja raha-ahdistus laantuu.
Ja sitten eilen torstaina oli yksi vuoden mahtavimpia päiviä, kun useamman kuukauden ajan suunniteltu Unelmahommissa after work -tilaisuus järjestettiin. Aamu meni roudatessa kamoja ja hakiessa puuttuvia juttuja kymmenen sentin korot kolisten. Käärittiin Satun kanssa kotimaisia orvokkeja kääreisiin näpit paperiviilloilla ja sujauteltiin orvokkien kaveriksi goodie bageihin kaikkea muuta kivaa suomalaista duuninäytettä – oma kirjamme mukaan lukien.

Kemut olivat kertakaikkisen mahtavat. Juhlatunnelmaa, mutta myös asiaa ja inspiraatiota. Tykkään! Ihan Unelmahommissa-kirjan näköiset juhlat, kuten Artun ottamista kuvista tässä postauksessa voi jo vähän päätelläkin. Mutta niihin tunnelmiin palaan myöhemmin tarkemmin, voi pojat, ihan varmasti, kunhan olen ensin laskeutunut eurofiakuplastani.
Nyt on aika lähteä kohti PING Helsinki -festareita. Tiedossa on 15 sopimani minipalaverin lisäksi work shoppeja, luentoja ja iltakemut. Perjantain lopuksi saa kyllä kantaa yhden väsyneen, mutta onnellisen unelmaduunarimuijan kemuista kotiin. Ja ei muuten hyydy hymy vielä siinäkään vaiheessa.

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. Huippua että alatte äänittämään podcasteja! En malttaisi odottaa päästä kuuntelemaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva kuulla, että säkin olet innoissasi tästä. Mä olen vasta ihan hiljan herännyt podcast-maailmaan, ja sehän on ihan äärettömän upea paikka tehdä monenlaisia asioita, joista olen haaveillut.

   Poista
 2. Sinulla on valtavan kaunis, heleä ääni Hanne. Ihana kuunnella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, onpas ihana kuulla, kiitos! Etenkin kun olen ääneni kanssa kipuillut radiota tehdessäni. Mutta kaikessa voi onneksi kehittyä, myös äänensä käytössä. Ja nyt tulen sitten oppimaan ja kehittymään siinäkin hurjasti lisää.

   Poista
 3. Podcasteja odotan minäkin. Tosin mieluummin olisin ehkä kuunnellut vähemmän tunnettuja vieraita, ihan vain työnsä perusteella valittuja.

  Punakynä löysi aika monta kirjoitusvirhettä tekstistäsi - toivottavasti kiireen keskelläkin pidät huolta oikeinkirjoituksesta. Mukavampi lukijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, että odotat podcasteja! Ja vieraat ovat juurikin valittu heidän työnsä perusteella, eli ovat tunnettuja ja ässiä siinä, mitä tekevät; oli sitten kyseessä tulevaisuudentutkija tai valokuvaaja :) Podcast-sarjan suunnittelu on ihan alkuvaiheessa, mutta te lukijat pääsette seuraamaan asian kehittymistä. Vain yksi vieras on tähän mennessä buukattu, joten on hienoa päästä kuulemaan mielipiteitä, ajatuksia ja toiveita. Mutta palaan podcastiin tarkemmin parin viikon sisällä, nyt vielä hurisee kreisin viikon jäljiltä liikaa :D

   Ja pahoittelut tosiaan kirjoitusvirheistä. Naputin tätä innoissaan kello kahdelta yöllä, näemmä ei kirjoitusvirhetutka ollut ihan terävänä siinä vaiheessa enää :D Koitain ne sieltä haravoida näin jälkikäteen, toivottavasti löysin kaikki :)

   Poista
 4. Orvokit selvisivät kotimatkasta ja ovat nyt onnellisesti istutettuina ruukkuihin terassin pöydällä. Kiitos niistä!

  Podcasteja odotan minäkin! Ja toivottavasti vielä lisää uusia inspiroivia näkökulmia meille unelmaduunista vielä haaveileville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, eka kommentti! Ihanaa, että olit mukana kemuilemassa, kiitos siitä :) Ja hienoa, että orvokot pääsivät heti terassia kaunistuttamaan. Mulla on niitä tukullinen tuossa olkkarin ikkunalaudalla odottamassa :D

   Ja niin niin kiva kuulla, että olet myös fiiliksissä podcasteista!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe