Remppamuijan päänsärky: täydellinen harmaa maali

25.4.17

Miten vaikeaa voi olla harmaan maalin valitseminen? Ylitsepääsemättömän vaikeaa, jos minulta kysytään. Niin vaikeaa, että mieluummin ollaan katseltu keittiön seinällä viikkojen ajan maalisävyliuskoja kuin harmaata maalia, jota ei vain osata päättää. Että remppamuijan kootut ongelmat -sarjasta päivää jälleen!

Kotimme remontti on siis edennyt vihdoin siihen kuuluisaan pientä pintaremonttia -vaiheeseen. Jos ei nyt oteta huomioon sysipaskaa vessaa, pohjaltaan toimimatonta kylppäriä, väärin asennettua ovea, puuttuvia verhotankoja ja ovetonta vaatehuonetta – noin esimerkiksi. Mutta nurkkia suoraksi vetäen voisimme sanoa olevamme nyt siinä pisteessä, että suurimmat duunit on tehty, ja jäljellä on enää silottelua ja yksityiskohtien hiomista.
Seuraavaksi vuorossa on seinäpintojen käsittely, mikä vaikuttaa hurjasti koko kodin yleisilmeeseen. Tällä hetkellä meillä on seinillä sudittuna maalarinvalkoiset pohjat, ja jokainen kotimieltymyksiämme tunteva varmasti aavistaa, että väriä kaivataan. Pitäisi siis valita maaleja ja tapettia.

Voisi kuvitella, että kaikista helpoin valinta olisi harmaa maali, jota on tulossa sekä keittiön että eteisen seiniin ja luultavasti vaatehuoneen puolelle asti. Muihin huoneisiin kun on luvassa mehevämpää väri-ilottelua. Mutta harmaa on siitä ovela väri, että siitä on olemassa noin 12 miljoona eri sävyä. Ja kun on viettänyt pari iltaa maalikaupassa tuijotellen eri värisiä harmaita, seinien sijaan harmaata sävyä alkaa ilmaantua vain hiuksiin.
Tällä hetkellä olemme siinä vaiheessa, että olemme saaneet valittua yhdeksän erilaista harmaata. Ne on läntätty väriliuskoina keittiömme seinään. Niitä on tuijoteltu ensin vajaa kuukausi tuossa talvella ja nyt Balin mittaisen tauon jälkeen pari viikkoa keväällä. Aina kun alan olla varma sävystä, tuleekin aamuaurinko, lumituisku tai kynttilänvalo, jossa hyvältä näyttänyt sävy luiskahtaa rumaksi ja se uitetulta hiireltä näyttänyt sävy alkaakin loistaa kauneudellaan.

Jos harmaasta on miljoonittain sävyjä, on sen yhden sävyn sisälläkin vielä ainakin tusina erilaista sävyvariaatiota riippuen vuodenajasta, auringosta, kellonajasta ja ulkona olevan ruskan, talven, pilviverhon ja roska-auton tuomista sävyvivahteista.
Päivien tuijottelun jälkeen voittaja alkaa kuitenkin hiljalleen nousta esiin. Kaupassa hyvältä näyttäneet harmaat ovatkin yhtäkkiä tunkkaisen beigejä. Tuosta keittiön seinällä olevasta sakista oikea alakulma on se, josta silmä tuntuu pitävän eniten kaikissa olosuhteissa. Se näytti kaupassa ihan liian siniseltä, mutta petroolin sävyisen keittiökaappien, koivupuisen tason sekä vetimien ja kuultolakatun parketin kanssa se näyttää raikkaalta ja noh, harmaalta. Harso-nimellä kulkeva maalisävy sopii hyvin myös eteisen sinisävyisiin marokkolaislaattoihin.

Mutta sitten kuitenkin. Onkohan se sittenkin liian hailakka sävy? Olisiko maalin hyvä olla pari astetta tummempi, jotta lapsiperheen eteisessä kumppareista lentelevät kurat eivät ihan heti näy pirtin toiselle puolelle asti? Ja onko tuo ykköspaikan vakiinnuttanut harmaa sittekin liian kylmä? Vai onko harmaa ylipäätään ihan tylsä ja tukkoinen sävy?

Pitäisi vissiin suosiolla aloittaa valinnat niistä räiskyväsävyisistä tapeteista.

Lue myös nämä

60 kommenttia

 1. Meillä oli yhdessä aiemmassa kodissa suunnittelijan sävyttämä harmaa. Aivan mielettömän kaunis, ehkä juurikin hieman sinisenharmaa. Voin kaivaa värikoodin esiin jos kiinnostaa. Se ei ole mikään valmissävy, en tiedä onko Tikkurilalla mitään ohjelmaa jonka avulla sävyä voisi edes tietokoneen ruudulta katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai maaleista saa vielä suunnittelijan sävyttämiä värejäkin, apua! Nyt mä meen ihan sekaisin :D Ootpa ihana, jos voit sävyn kaivaa, kiinnostaa kyllä! Jospa sitä koodin perusteella voisi jossain tiirailla.

   Poista
  2. Haha, tää taisi olla fake news (minullekin). Saatiin tuo harmaa maali aikanaan jämämaalina kera kertomusten - noh, näyttäisi se kuitenkin olevan ihan Tikkurilan normimaali 0423 (löytyy varmasti niistä paksuista viuhkoista, joissa on kaikki mahdolliset sävyt). Se oli kyllä mielestäni hirmu kaunis sävy. Mutta periaatteessahan luulisin omienkin maalisekoitusten onnistuvan - siis miksei onnistuisi jos ja kun vain määrittelisi speksit.

   Sitä kyllä jäin vielä miettimään, että olethan tietoinen että niitä kaikkia sävyjä on ihan miljoonasti enemmän kuin mitä maaliliikkeissä on sillä "sävyseinällä" mukaan otettavina mallisävypapereina esillä? Ne viuhkat saa rautakaupoissa tutkittavakseen kun vain pyytää maaliosastolta. Siinä voi sitten helposti katsoa lähekkäisiä sävyjä keskenään ja ottaa esim. tuosta teidän nyt ykkösvaihtoehdostanne asteen tummemman / vaaleamman tms.

   Itse olen kyllä lopulta aina maaliasioissa päätynyt vähän siihen lopputulokseen, että lopulta varmaan olen pähkäillyt kahden sellaisen vaihtoehdon välillä, joiden ero on lopulta niin pieni ettei sitä käytännössä edes huomaa. ;)

   Poista
  3. Meillä on ollut kodinhoitohuoneessa ja eteisessä Tikkurilan Luja -maalia. Vähän kalliimpi mutta kestää kyllä sitten pesun ja jynssäyksen. Vahva suositus.

   Poista
  4. En halua tietää, että niitä maalisävyjä on vieläkin enemmän :DDDD

   Joo, tuo pesun kestävyys mietityttää kyllä. Etenkin lapsiperheessä keittiö ja eteinen ovat kuitenkin paikkoja, jossa rapatessa roiskuu.

   Poista
 2. Oikean alakulman sävy miellytti heti omaakin silmää, vaikka tietty tästä läppäriltä blogikuvia katsellessa sävy ei välttämättä aivan oikein näykään. Mutta kokonaisuuteen tuollainen kylmä, vaalea harmaa sopisi. Ja varmasti kestää lapsiperheen menoa, kunhan valitsee maalin, joka kestää pesua.

  Omassa kodissa seinät vielä puolentoista vuoden asumisenkin jälkeen maalarinvalkoiset. Inspiraatiota odotellessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kylmä vaalea harmaa sen varmaan pitäisi olla. Vaikka jotenkin mietin, että ei meille mitään kylmää ja vaaleaa :D Kokonaisuuteen se kuitenkin toimii parhaiten. Ja joo, ehdottomasti maali, joka kestää pesua!

   Poista
  2. Mäkin olin tulossa sanomaan, että pyyhkimistä tai pesua kestävä maali lapsiperheeseen. Ne taitaa olla usein kyllä hieman kiiltävämpiä vai saako mattapintaista pesunkestävänä? Se kiiltokin kun vaikuttaa siihen miltä väri näyttää. Noi värikortit taitaa kaikki olla mattana(?).

   Harmaa on minusta hyvä taustasävy kun sen kanssa sopii melkein kaikki yhteen ja väritkin tulee todella hyvin esiin sen edessä. Eli varmasti saatte hyvinkin värikkään kodin vaikka harmaa olisikin taustalla sitä tasapainottamassa.:)

   Poista
  3. Eteisessä ja keittiössä etenkin maalin pitää olla ns. elämänkestävää :D

   Harmaa on kyllä jännä väri. Se tuo skrppiutta ja lämpöäkin (jopa siniseen taittavana) tilaan, vaikka samalla on tavallaan "valkoinen".

   Poista
 3. Sama juttu, minäkin olisin valinnut sen oikean alakulman. Sen verran olen malauksesta oppinut, että värisävy näyttää seinällä aina valtavasti tummemmalta kuin se värilastun pinnalla näyttää. Rohkaisenkin valitsemaan tuon oikean alalaidan sävyn, vaikka se lastulla voikin näyttää hailakkaalta, niin uskonpa että seinässä olette siihen oikein tyytyväisiä. Rohkea rokan syö ja vielä rohkeampi telaa heiluttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sävy varmasti näyttää voimakkaammalta, kun sitä heiluttelee koko seinälle, eikä vain tiiraile pienestä lappusesta. Tuntuu, että ei tämä tästä miettimällä parane enää tässä vaiheessa, joten pitäisi vaan ottaa asiakaksi marssia maalikaupoille :)

   Poista
 4. Meillä oli ihan sama ongelma ja kävin testailin seinässä maaliläiskillä ainakin viittätoista eri harmaata. Onko noista testereitä että voisi pienen läntin kokeilla seinään. Noi värikortit oli meillä ainakin enemmän suuntaa-antavia kuin ihan täsmälleen samanlaisia sitten seinään maalattuna.

  Mäkin sanoisin, että teidän kaappien värit huomioon ottaen ja eteisen laatat niin kylmähkö vaaleampi harmaa sopisi minusta parhaiten niin säilyy ilme raikkaana ja levollisena.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasta on testereitä joo. Siihen nähden, miten paljon olen tähän aikaa laittanut, on ehkä hölmöä, että en yhtään jaksaisi alkaa maalata testiläiskiä. Mutta onhan se totta, että ei tuollaisella paperitulosteella sävy toistu samana kuin mitä se maalaamalla olisi.

   Poista
 5. Me valittiin modernisti kodikas -blogin Kertun harmaa maalisävy ja olemme siitä tykänneet. Edellisessä asunnossamme harmaalla on maalattu eteinen sekä olohuone-keittiö. Vaikka väri on liuskalla vaalea, on se oikeasti juuri sopivan tumma. En lähtisi itse yhtään tummemmalla maalaamaan olohuonettamme.

  Oikean maalisävyn valinta on todella hankalaa ja suosittelen kiinnittämään liuskat myös kaapin oveen. Näet paremmin, miten sävy reagoi kaappiin :) tsemppiä valintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Kertun blogista kurkkimassa, ja kappas, ja hänen kotinsa harmaa maali tosiaan näyttää ainakin tietokoneen ruudulla hyvin puhtaalta harmaalta, mukavan betoniselta ja neutraalilta.

   Ja hei hyvä vinkki tuo liuskojen kiinnittäminen kaappiin!

   Poista
  2. Tuo Kertun väri valikoitui meillekin viiden eri testipurkin jälkeen keittiöön ja olohuoneeseen. Ensimmäinen seinässä oikeasti harmaalta näyttänyt sävy, muut oli sinisiä ja turkooseja.

   Poista
  3. Okei, mielenkiintoista! Meillä sävy saakin taittaa siniseen, mutta ei kyllä tahtota mitään lattiasta kattoon sinistäkään, kun sitä meillä on jo keittiökaapeissa ja eteisen laatoissa.

   Poista
 6. Tikkurilaltahan saa myös A4-kokoisia värimalleja. Mulla on itsellä Mulperi seinissä, ei ole harmaa, vivahtaa aika tavalla beigeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isommassa koossa voisi tosiaan olla helpompi pähkiä sävyä. Mä olin meille ajatellut lämmintä harmaata, just beigeen vivahtavaa, mutta eteinen ja keittiö näyttävät nyt kaipaavan kaverikseen kylmempää sävyä. Otetaan se lämpö ja kodikuus sitten peliin mukaan muista asioista :)

   Poista
 7. Sitä alareunan sävyä katsoin itsekin,ennenkuin luin eteenpäin että samaa olit itsekin ajatellut...kiva lukea sun juttuja..joten olen vakilukijasi,vaikkei mitään omaa blogia olekaan..Hyvää kevään jatkoa..jatka samaan malliin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sävy näyttäisi olevan muiden mieleen, myös meillä livenä värilastut nähneiden kavereiden. Niin kiva kuulla, että käyt visiteeraamassa täällä virtuaalilähiössä ihan vakkarina, kiitos siitä! <3

   Poista
 8. Meinasin tulla kommentoimaan että oikea alakulma näyttää hyvältä, mutta olitte jo tulleet samaan tulokseen. Meillä on yhdessä makuuhuoneessa ja olohuoneessa laasti-sävy tehoste värinä, olohuoneessa väri taittuu beigeksi ja makuuhuoneessa liilaan. Ihmeellinen vaikutus sillä mistä ilmansuunnasta valo tulee. Ymmärrän täysin tuskan sävyn etsimisen suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikea alakulma vaikuttaa kyllä parhaalta, ainakin nyt :D Laasti-sävy on tosiaan meilläkin skabassa mukana, oikeassa yläkulmassa. Mutta olen huomannut saman kuin teillä olkkarissa, ja väri taittuu beigeen jossakin valossa. Ja vaikka tykkäänkin pehmeistä sävyistä, keittiö ja eteinen kaipaavat parikseen kylmempää sävyä.

   Poista
  2. Meillä kanssa Laastia yhdellä seinällä ja ihan liian ruskehtavaa (tai mitä beigeä se nyt lie...) mun makuun. Muistaakseni noilla oli siis jako kylmiin ja lämpimiin maanläheisiin sävyihin kartoissa ja laasti oli just kylmällä puolella. Meillä on myös joku "lämmin maanläheinen", joka on musta sininen ja miehen mielestä violetti. Että ota näistä selvää :D
   Harmaa on aika haastava väri, kun se tuntuu vaihtuvan just kellonajan, vuoden ajan, huonekalujen ja valaistuksen mukana.

   Poista
  3. Laasti oli pitkään harkinnassa, mutta sen huomaa tuosta sävyliuskastakin, että se taittaa beigeen. Ja se ei sitten mätsää keittiön ja eteisen ympäristön kanssa.

   Onneksi en ole valitsemassa omakotitalon ulkopintojen maaleja – eihän siitä tulisi mitään! :D

   Poista
 9. Tuttu tunne! Talon ulkomaalia valitessa väännettiin aika pitkäänkin. Lopulta valittiin miehen suosikki, joka aluksi näytti mun silmissä ihan siniseltä (yäk), mutta nyt kun silmä on tottunut, niin on se freesimpi kuin se mun valitsema punaiseen taittuva olisi ollut.

  Kylmät sävyt on raikkaampia ja kyllä mä kans kallistuisihin tuohon muiden suosikkiin oikeassa alakulmassa.

  Ekaan lastenhuoneeseen maalattiin kaksi seinää beigellä, joka liuskassa näytti tosi haalealta, mutta seinällä TODELLA keltainen/oranssi (sellainen kasarikerrostalo). Ja se näyttää kyllä aika likaiselta/tunkkaiselta. Päätin jo silloin, että kun huoneesta tulee mun työhuone aikanaan niin maalaan ne seinät uusiksi. Eli luvassa maalipähkäilyä täälläkin tulevana kesänä :D

  Jos valkoista laitatte johonkin, niin suosittelen Tikkurilan Enkeli-sävyä. Meillä on sitä keittiössä (tummat kalusteet kaipasi pariksi valkoiset seinät). Ja mutsin kämpän raikastin Enkelillä myös (nimi oli enne!). Taittuu ihan haitusen siniseen tai enemmänkin hopeaan. Ei ole sellainen kamala kuin maalarinvalkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, just kommentoin tuohon ylle, että onneksi en ole valitsemassa talon ulkomaalia. Ei nimittäin tulisi kyllä mitään! :D

   Valkoisessa olen kuullut muiltakin peukkua Enkeli-sävystä. Luultavasti valkoista ei tule, mutta tässä on nyt kaikki vielä niin sanotusti levällään tämän asian kanssa :)

   Poista
 10. Oikea alakulma on paras :) Meillä on koko yläkerrassa beiget seinät. Mulle tulee niistä mieleen kaverin lapsuuden kodin seinät, siellä oli tupakoitu sisällä ja seinät oli tupakan vääjäämät. Ei kiva. Mut pitää odottaa keittiöremppaa ennen kuin kannattaa alkaa maalaan koska keittiö on yläkerran isoin alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, no ei kovin kiva mielleyhtymä ei. Mä voisin kuvitellakin sellaista paahteista beigeä, reilusti roosaan taittavaa, maalia jonnekin, mutta keittiön ja eteisen kanssa harmaan pitää kyllä olla enemmän siniseen taittava.

   Poista
 11. Ei varmaankaan tule uutena asiana, mutta isommalla pinnallahan se väri näyttää tummemmalta. Me maalattiin eteinen Tikkurilan h499(?) sävyllä ja maalaushommissa harmittelin, että tulipa hailakka sävy. No valmiina olikin juuri hyvä sävy 👌

  Maalia valitessa voi onneksi ajatella, että onhan se helppo (tavallaan) vaihtaa sävy tai väri myöhemmin uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle on muutama remonttia tehnyt kaveri kertonut, että maali onkin ollut paljon tummempi kuin kuvitteli. Tottahan se on, että maali on kuitenkin onneksi suht helppo vaihtaa. Keittiö on helppo maalata, mutta eteinen sitten on kaikkine kulmineen ja 50-luvun ihmeellisyyksineen hankalampi.

   Poista
 12. Ja onneksi edes harmaa. Beige on vielä kamalampi valita! Nätein ja viileinkin beige saattaa "kivassa" keltaisessa valossa saada aikaan oksennusrefleksin 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei totta, voin kuvitella, että beige on vielä hankalampi :D

   Poista
 13. Mä äänestän oikeaa alakulmaa! Näyttää parhaalta etenkin kauempaa otetussa kuvassa.

  Värit ne on sitten vekkuleita. Ne vaan vaihtuu riippuen valaistuksesta ja siitä mitä niiden ympärillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää aika selkeesti olevan se ykkönen myös muiden kuin meidän mielestä. Ja kyllä, värit ovat vekkuleita :D

   Poista
 14. Me valittiin aikoinaan työhuoneen harmaa seinämaali sen perusteella, että sävy oli sama kuin macbookin kansi ;)

  VastaaPoista
 15. Jos sävyä tulee isolle pinnalle niin se näyttää yleensä melko vaalealta. Meillä alakerrassa sävy Laasti ja moni ei edes hoksaa että seinissä on muuta kuin valkoista. Harso taittaa vähän eri suuntaan kuin tuo Laasti. Mutta kiva sävy se on :) ja hyvä pohja muulle väri iloittelulle. Vanhan symphony-kartan liuska 499 on puhtaan harmaita, sellaisia joissa on vain mustaa ja valkoista sävyä joukossa. Niistä ei vaan ole olemassa kotiin saatavia lastuja kai enää. Se niissä on huono puoli, ei pääse oikeissa olosuhteissa testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksena onkin tosiaan just se, että ihan heti ei edes hoksaa, että seinissä on muuta kuin valkoista. Että se harmaa ei pomppaa silmille, mutta tuo kuitenin seinään pehmeyttä, kodikkuutta ja ryhtiä.

   Laasti oli pitkään mietinnässä sekin, mutta tuossa sinisten kalusteiden kaverina ja etenkin aamuauringossa se alkaa taittaa liiaksi beigeen. Ja tuohon tilaan kaivataan juurikin sitten siniseen taittavaa. Tai ihan vain puhdasta harmaata. Kai. En tiedä :D

   Poista
 16. Teknos Biora 7, väri NCS S1500N
  Voin laittaa sähköpostitse kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, ootpa ihana <3 Mä löysin googlaamalla siitä kuvia, on muuten tosi hyvä!

   Poista
 17. Ei jeesus, en pystynyt katsomaan maalilastuja kun jäin tuijottamaan keittiön kaappeja! Miten upeat! Aivan järkyttävän hienot! Ja eteisen laatat myös! Apua! Huutomerkkejä!

  T. Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! No ne on kyllä, sekä kaapit että eteisen laatat <3

   Poista
 18. https://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat_ulkomaalaukseen/pro_grey_-varikartta/1951.15247.xhtml

  Tämä! Paras harmaa. Tikkurila Pro Grey 1951, taitaa vuosilukukin sopia kämppäänne. Hieno keittiö!Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, siinä mätsäisi vuosilukukin :)

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Se on vahvoilla, ja aika moni teistä lukijoista on samaa mieltä :)

   Poista
 20. KIITOS!!!! Ihanaa katsoa ja lukea blogia, jossa sisustus ei perustu "harmooniseen valkoisen ja harmaan liittoon" tai sitten "valkoiseen ja hipsteri-väreihin (eli siihen mikä milloinkin on muodissa...)". Kiitos kiitos kiitos! Ja tekstit on kermaa blogien viidakossa. Ja pakko vielä huomauttaa noista laatoista, ne räjäyttää mun tajunnan, IHANAT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiitos itsellesi palautteesta :) Vaikka mun mielestä on ihana katsella ja viettää aikaa muiden harmonisen valkoisissa kodeissa, ei meidän oma koti voisi olla sellainen. Meidän näköinen koti on jotain muuta :) Eteisen laatat ovat tosiaan ihan superit, tykkään niistä valtavasti.

   Ja voi, ihana kuulla, että tykkäät teksteistäni!

   Poista
 21. Ihanat nuo kaapit!

  Oman kokemuksen pohjalta suosittelisin ottamaan jonkun suht neutraalisn sävyn seiniin. Meilläkin väri saa sisustuksessa olla, mutta onneksi asiantunteva maalari tyrmäsi mun vauhdikkaammat väriehdotukset sanomalla, että niin isolla pinnalla (useampi huone vierekkäin) siihen kyllästyy pian. Ja meillä, kuten ilmeisesti myös teillä, on paljon kirjavia sisustuselementtejä, tauluja, roinaa.. suhteellisen neutraali seinäväri (ei siis ihan valkoinen vaan juurikin harmaansävy), sitoo kokonaisuutta ja miellyttää vielä 3 vuoden jälkeenkin. Mutta onnea viimeisiin silauksiin, maalin valitseminen on jotain uskomattoman vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhdikkaammat väriehdotukset, ihanasti sanottu :D Keittiöön ja eteiseen tosiaan joku kokoava netraali maali, joka kuitenkin tuo kotoisuutta, syvyyttä ja lämpöä tuon kalsean maalarinvalkoisen sijaan. Väri-iloitteluakin meille on kyllä tulossa seinille, mutta tapetin muodossa :)

   Poista
 22. Oikea alakulma on munkin mieleen ja myös oikea yläkulma. Meillä lähdettiin myös liikkeelle maalarin valkoisella ja pikkuhiljaa rauhassa ollaan valittu sopivia värejä ja pintoja. Onnea pohdintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kaksikko meitäkin on miellyttänyt. Ja oikea yläkulma taas tietyssä valossa taittuu vähän liikaa beigeen ja jopa roosaan, mikä siis johonkin muuhun tilaan olisi kiva, mutta ei taas sovi keittiön petroolisävyisten kaappien kanssa. Meilläkään ei sinänsä olisi mitään hoppua maalien ja tapettien kanssa, mutta tässä vaan käy pian niin, että totutaan asumaan maalarinvalkoisilla seinillä ja ilman lattialistoja :D

   Poista
 23. En kestä, teidän koti näyttää NIIN IHANALLE! Meillä taitaa olla täsmälleen samanlainen sisustusmaku :) Itse en toistaiseksi ole voinut toteuttaa sisustushaaveitani niin paljon kuin haluaisin, sillä asumme vuokralla tällä hetkellä. Enkä tiedä osaisinko edes noin hyvin - olen turhan varovainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koti on kyllä ihana, just meille. Hauska kuulla, että kotimaut osuu yhteen :) Vuokrakodissa ei tosiaan voi samalla tavalla pistää remonttiranttaliksi. Meillekin tämä on ensimmäinen iso remontti. Aikaisemmin ollaan lähinnä maalattu ja tapetoitu seinää.

   Poista
 24. Oikea alakulma näyttää parhaalta näin kuvattuna ja näytön välitykselläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan silmään se näyttää parhaalta myös luonnossa ja kaikissa valoissa :)

   Poista
 25. Oikea ylä- tai alakulma saa minun ääneni. Meillä taitaa suurin osa (eteinen ja olohuone) olla tuolla keskimmäisellä maalattu. On luonnossa todella vaalea eikä moni taida edes tajuta, ettei meidän seinät ole valkoisia :) Antaa kivan balanssin meidän lattialle, joka huusi sinisävyä kaveriksi, muuten olisi liian kellertävä.

  Teidän keittiön kaapit on ihanat ja niihin sopii kyllä ihan parhaiten kaveriksi harmaa. Meidän makkari on harmaa seiniltä ja turkoosi yhtenä sisustusvärinä, ihan täydellinen kombo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kaksikko mulla on ollut tarkemmassa syynissä, mutta enemmän siniseen taittava alakulma taitaa viedä voiton. Maalin ei (tällä kertaa) tarvitse olla sellainen vauh, vaan just enemmän maali, joka taittaa tuon maalarinvalkoisen kylmyyden pois ja tuo eloa ja syvyyttä seinään. Voi siis moni luulla maalausurakankin jälkeen, että seinissä ei mitään "erityisempää" maalia ole :D

   Poista
 26. Tykästyin itse tuohon oikeaan alakulmaan ja sitten lopusta luin, että se olisi valintanne :)

  Harmaa on hyvä tausta sävy. Muut värit pääsevät sen kanssa hyvin esille.

  VastaaPoista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe