Suoraan sun korvaan

19.6.17

Vielä viimeinen työviikkorutistus ennen kuin lähes koko Suomi vaipuu kollektiiviseen kesähorrokseen ja sitä myöten omakin työkalenteri hiljenee. Näyttäisi siltä, että tulevan rapian kuukauden ajan aikataulutetut työmenot ovat lähinnä työtä ja lomaa yhdistäviä reissuja. Välillä edelleen itseään joutuu nipistämään, että tosissaan uskoo voivansa tehdä tällaisia juttuja työkseen.

Jos juhannusviikko yllätti muijan, sen teki myös tämän viikon työrupeama. Muistatte ehkä, kun höpisin jotakin podcast-sarjasta, johon lupasin palata myöhemmin? No nyt on sitten se myöhemmin, sillä seuraavien päivien aikana minä ja Salamatkustaja-blogin Satu linnoittaudutaan Rähinä Recordsin studiolle Unelmaduunarit-podcastsarjan ensimmäisten vieraiden kanssa.
Satun ja minun Unelmahommissa-kirja on puhuttanut ja saanut niin paljon hyvää palautetta, että työelämän pölyjen tomuttamiselle on selkeästi tarvetta ja tilausta. Niinpä päätimme tuossa keväällä Satun kanssa tehdä kirjalle itsenäisen jatko-osan podcastina. Esitimme ideamme huhtikuussa Wecast-tuotantoyhtiölle, jonka kanssa löimme saman tien kättä päälle.

Unelmaduunarit on kahden unelmatyöläisen, minun ja Satun, houstaama podcast-sarja unelmien työelämästä. Kuten Unelmahommissa-kirjakin, podcast on tarkoitettu ihan kaikille, jotka tahtovat rakastaa työtään. Työelämäaiheita on tomuttamassa minun ja Satun kanssa liuta mahtavia vieraita, jotka hekin ovat omissa unelmahommissaan. Puhumme muun muassa omien unelmahommien löytymisestä, työssä jaksamisesta, rahasta, työn tulevaisuudesta ja uran sekä perheen yhdistämisestä.
Emme lupaa sen vähempää kuin että kuuntelemalla Unelmaduunarit-podcasteja työstä häviää rangaistuksen maku! Ensimmäinen jakso sarjaa ilmestyy tulevana syksynä, minkä jälkeen tiukkaa ja hauskaa puhetta työelämän ihanuudesta ja kamaluudesta on luvassa joka viikko aina vuoden loppupuolelle asti.

Ennen kuin saat Unelmaduunarit suoraan sun korvaan, voit aloittaa orientoitumisen kuuntelemalla Unelmahommissa-kirjaa äänikirjana. Sillä vihdoin se on valmiina! Äänikirjan perään on kyselty, ja nyt Unelmahommissa löytyy ainakin jo Bookbeatin valikoimista sähkökirjan lisäksi myös luettuna versiona. Että eikun napit korviin ja Suomen suvesta sekä unelmista nauttimaan!

  Kuvista kiitos kaimalleni Hannelle!

Lue myös nämä

8 kommenttia

 1. AIVAN MAHTAVAA! Itsekin työyhteisöjen kehitystyössä hommia tekevänä olen sitä mieltä, että tällaiset jutut on just sitä mitä suomalainen työelämä ja kulttuuei niin tarvitsee! Edelleenkään en ole ehtinyt kirjaa lukea, mutta jospa tässä kesälomalla! Siihen voikin sitten jatkoksi kuunnella podcast-sarjan... en malta odottaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun ihana kuulla! Selkeästi tällaiselle työelämän tuulettamiselle on tarvetta, sillä kirjamme aiheet ovat puhuttaneet ja liikuttaneet niin paljon. Kiva on kuulla myös se, että aiot lukea kirjan ja päräyttää podcastit siihen jatkoksi - jes!

   Poista
 2. Tietämätön kyselee, mikä on podcast? Miten sitä kuunnellaan (missä, miten ladataan ym?) ja maksaako se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tungen tänne Hannen tontille :) Eli podcast on vähän niin kuten blogi tai kolumni, mutta äänimuodossa. Se ei ole suora kuten radio-ohjelmat yleensä, vaan podcastin jakson voi kuunnella silloin kun haluaa. Se ladataan vaikka koneelle, ipadiin tai kännykään tai sitä voi kuunnella suoraan nettisivun kautta. Jos haluat jo tutustua, niin suosittelen esimerkiksi äitiys- ja vanhemmuusaiheissa Valeäidin (hänella siis blogi valeaiti.fi) podcast-sarjaa, sitä voi kuunnella esim. täällä:

   Eikä maksa mitään :)

   Toivottavasti tästä oli apua. Mäkin olen aika uusi podcastien kuuntelija, joten olen vasta ihan viime keväänä opetellut näitä asioita...

   Poista
  2. Kiitos Satu, kun ehdit käydä vastaamassa mun puolesta. Syytäkin on, aina kun Satu ilmestyy kaupunkiin, mulla pitää niin kiirettä, että en edes blogikommentteihin ehdi vastata :D

   Kysymys on tosiaan erinomainen, sillä podcastit eivät ole Suomessa vielä niin tunnettuja. Esimerkiksi Ruotsissa suurimmat podcastaajat keräävät jokaiselle jaksolleen puolimiljoonaa kuuntelijaa. Podcast on tosiaan kuin äänimuotoinen blogipostaus, lehtireportaasi, ajankohtaistelkkariohjelma tai sketsivideo. Sisältö riippuu paljon tekijästä ja aihepiiristä, kuten nyt telkkarin, radion, lehtien, videoiden blogien sisälläkin.

   Satunkin mainitsemia Valeäidin nauhoituksia pääsee tosiaan kuuntelemaan esimerkiksi täältä.

   Ihan erilaista settiä taas tarjoaa Antti Holma, jonka radioparodia löytyy täältä. Antti on muuten vieraana meidän podcastin yhdessä jaksossa puhumassa luovuudesta.

   Poista
  3. Ah ja niin, podcastien kuuntelu on tosiaan ihan ilmaista. Me tekijät taomme elannon tästä laittamalla hynttyitä yhteen yhteistyökumppaneiden ja mainostajien kanssa. Yleisradion alla podeja tekevät saavat sitten tietenkin liksansa ihan verorahoin maksettuna ansiona. Harrastelijapohjalta pyöriviä podcast-sarjojakin on tietenkin ihan valtavasti, etenkin maailman mittakaavassa.

   Poista
 3. Te olette kyllä niin inspiroivia! Ahmin viikonloppuna Unelmahommissa-kirjan, se on ihan käsittämättömän loistava!
  Oon ollut alkuvuodesta äitiyslomalle jäätyäni vähän hukassa sen suhteen, mitä tekisin isona, eli sitten kun mammaloma päättyy. Rakastan työtä, josta jäin pois, mutta jokin siinä kuluttaa liikaa. Tiedän toki, mikä se jokin on, mutta ei siitä nyt sen kummemmin :)
  Mulla on ollut mitä ilmeisimmin tooosi vanhanaikainen käsitys työstä ja työn tekemisestä. Omat taitoni mm. kirjoittamisen ja luovuuden suhteen oon alentanut semmoiselle harrastelen tässä vähän -tasolle, sillä työ, sehän on just sitä että hampaita kiristellen painellaan työmaalle olemaan siksi aikaa, että ne vihdoin loppuvat. Tärkeintä siinä on vakinaisuus ja säännöllisesti tilille kilahtava palkka. Vai onko?
  Ehkä ryhdyn tekemään itselleni omannäköistä unelmaduunia, kiitos teidän! Ehkä vielä joskus teen sen, mistä oon haaveillut pitkään: yhdistän luovan minäni ja opettajaminäni ja teen jotain ihan uutta - omaa unelmaduuniani.
  Kirjanne antoi uskoa itseeni, perästä kuulkaa kuuluu :D

  Innolla jään odottelemaan podcastia. Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, niin mahtava kuulla! Kiitos tästä palautteesta. Aivan parasta, jos ollaan Satun kanssa meidän kirjalla avattu työelämää ihan uudella tavalla ja saatu sinut miettimään, miten ja mitä oikeastaaan töitä voisikaan tehdä.

   Luovan minän ja opettajaminän yhdistäminen kuulostaa mainiolta suunnitelmalta – ja mikä parasta, sellaiselta, mikä on täysin mahdollista toteuttaa. Mahtavaa, jos kirjasta sait uskoa omaan tekemiseen ja osaamiseen. Iloa ja onnea tulevaan!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe