Lähiömutsi täysin itsenäiseksi bloggaajaksi

1.8.17

Alkaneen elokuun myötä Lähiömutsissa tapahtuu muutoksia. Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivatkin heti tänne blogiin saapuessa, että sivun yläkulmassa ei enää ole Suomen Blogimedian banneria. Tästä päivästä lähtien olen täysin itsenäinen bloggaaja.

Me pidimme Suomen Blogimedian kanssa yhtä yli neljä vuotta. Kun nelisen vuotta sitten keinuttiin Helsingin edustalla Suomen Blogimedian lanseerausjuhlissa, en todellakaan olisi osannut kuvitella, mitä kaikkea tulemme yhdessä tekemään, oppimaan ja saavuttamaan.
Neljän vuoden aikana Suomen Blogimedia on muuttanut blogikenttää, taistellut bloggaajien oikeuksien puolesta, näyttänyt somemarkkinoinnin voiman ja raivannut edellä tietä blogien ammattimaistumiselle.

Lähiömutsi oli neljä vuotta sitten pikkuinen blogi, josta tahdoin saada jotain muutakin kuin iltaöiden harrastuksen. Laitoin blogiin paljon aikaa, mutta taloudellisesti sain siitä lähinnä karkkirahoja. Vuosien saatossa asiat ovat muuttuneet isosti, enkä olisi nyt tässä ilman Suomen Blogimediaa. On mahtavaa voida tehdä työkseen jotain, mitä rakastaa ja mikä antaa paljon. Olen ylpeä siitä, että olen voinut luoda itselleni työn, jonka koen merkityksellisesti. Mahtavaa on myös se, miten blogityö on laajentanut muuta työkenttääni.
Bloggaajaroolin lisäksi olen saanut tehdä työtä Suomen Blogimedian tuottajana, mikä opetti ihan valtavasti etenkin blogimaailman pienistä mutta merkityksellistä nyansseista.

Joskus sitä kuitenkin vain kasvaa hyvässä ja tärkeässäkin suhteessa liian kauaksi toisesta. Siksi nyt on aika kiittää Suomen Blogimediaa ja toimiston upeaa väkeä kaikesta tuesta, työstä sekä opeista ja ottaa ihan kaikki narut omiin käsiinsä. Yhdessä aloitettuja projekteja kyllä tipahtelee tänne blogiin vielä tasaiseen tahtiin tämän vuoden ajan. Vaikka silmäkulmassa onkin vähän haikeutta ja vatsassa jännitystä, olen kuitenkin ihan valtavan innoissani tulevasta.
On mahtavaa, että Lähiömutsin koko paletti on nyt täysin omissa käsissäni, myyntiä ja kaupallisten sisältöyhteistöiden projektivetämistä myöten. Tiedän tasan tarkkaan, missä mennään. Se tulee tarkoittamaan enemmän työtä, mutta toisaalta asiat selkeytyvät ja nopeutuvat, kun välikädet vähentyvät. Kuluneiden vuosien aikana olen huomannut, miten paljon olen tykännyt juuri niistä yhteistyöprojekteista, joita olen itse vetänyt läpi alkupalaverista loppuraportointiin.

Omissa käsissäni ovat nyt myös blogin bannerimainokset. Vaikka koenkin bannerit erillisenä osana Lähiömutsin sisällöstä, kuten tekemäni lehtijutun vieressä olevan mainoksen, on myönnettävä, että ei tule ikävä mainoksia, jotka eivät ole oman arvomaailmani kanssa balanssissa. Tervemenoa bensamoottoriautojen ja lihatalojen mainokset! Tästä lähtien jokainen bannerimainos on minun myymäni ja asiakkaat minun valitsemani.
Miten muuten tämä itselleni iso muutos näkyy teille? Eipä käytännössä juuri mitenkään. Lähiömutsi on Lähiömutsi jatkossakin. Koska olen aina ollut omalla sivullani ja domainillani, mitään muuttoja sivustolta tai portaalista toiseen ei ole luvassa. Mutta täällä taustalla kyllä rakennetaan jotain ihan uutta parhaillaan.

Olen vaihtamassa alustaa kokonaan, mutta sillä ei ole Suomen Blogimediasta lähdön kanssa mitään tekemistä. Blogger-alusta on alkanut käydä liian kömpelöksi tarpeisiini nähden ja vaihdan Wordpressiin. Se mahdollistaa esimerkiksi sen, että pian te lukijat pystytte paremmin selailemaan vanhoista postauksista, kuten raskausviikkopostauksista, resepteistä tai Balin reissutarinoista, ne haluamanne. Tätä on pyydetty ja paljon!
Nyt siis nikkaroimme graafikon ja it-tiimin kanssa vasarat paukkuen täysin uutta alustaa Lähiömutsille. Kuten olen kertonutkin, tämä nykyinen valmiina ostettu blogiteema osoittautui niin sudeksi, että olen kuluttanut sen hätäkorjailuun ihan naurettavan määrän rahaa ja tuskanhikeä. Ja edelleen vähän joka nurkka vuotaa – samaten kuin oma pääni huonosti toimivan teeman kanssa. Olisi pitänyt jo aikaisemmin tajuta remontoimisen sijaan purkaa koko paikoilleen lahoava paska ja rakentaa uusi täysin itse suunniteltu tilalle.

Valmista tulee olemaan tämän kuun aikana, kunhan koneistot tästä kunnolla taas kesälomapöhnän jälkeen käynnistyvät. Nyt ehtiikin vielä esittää toiveita tulevaan blogiteemaan liittyen. Kun kaikki tehdään alusta lähtien itse, kaikki on mahdollista. Mikä tässä nykyisessä alustassa toimii? Mikä ei (sen vanhojen postausten lukemisen lisäksi)? Teidän vinkit, toiveet ja näkemykset ovat todella arvokkaita!
Samalla kun Lähiömutsi laitetaan uuteen ja paremmin toimivaan kuntoon, myös osoite mutsiavautuu poistuu kummittelemasta osoiteriviltä. Pian mennään Lähiömutsina ihan osoitetta myöden. Mutta ei hätää, omistan liudan domaineja, ja naputtelemalla osoiteriville mutsiavautuu, päätyy vanhaan tuttuun tapaan Lähiömutsiin myös jatkossa.

Tulevasta syksystä tulee kulkaa mahtava. Nyt vielä leijutaan hetki kesätunnelmissa, mutta kunhan taas palaan työhuoneelle, laitetaan tuulemaan ihan hurrikaanina!

Lue myös nämä

27 kommenttia

 1. Edellisessä kommentissa kirjoitusvirhe. Parempi onni tällä kertaa:
  Upeaa! Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin sun ensimmäisen kommentin :) Mutta se tärkein; iso kiitos! Vaikka koti säilyy samana kuin ennenkin, on mahtavaa, että tiedän tasan tarkkaan, mitä nurkissani tapahtuu :)

   Poista
 2. Onnea tulevaa, varmasti upea juttu sinulle! :) Toiveena uuteen alustaan: kun postauksen lopusta painaa kommentit mobiilikäyttäjänä auki, sivu ohjaisi suoraan kommenttien alkuun eikä loppuun (tai itseasiassa blogin kuvaukseen), kuten nyt. Kommentteihin voisi myös olla linkki sekä heti otsikon alla että lopussa. Kiitos jo etukäteen, jos nämä huomioidaan uudella tontilla. Iloista loppukesää!

  T. Vakkarilukija alusta lähtien

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin olen varma, että tämä päätös on hyvä, vaikka haikeuttakin on pitkän yhteisen taipaleen jälkeen ilmassa.

   Ja kiitos toiveista uuteen alustaan. Kommentointi on tosiaan toinen juttu, josta saan noiden vanhojen postausten lukemisen vaikeuden lisäksi palautetta. Ehdottomasti siihen tehdään parannuksia. Voisi tosiaan miettiä, olisiko syytä, että kommentit aukeaisivat ekaan kommenttiin lopun sijaan. Koska yleensähän sitä varmaan tahtoo lukea muut kommentit ensin ja kronologisessa järjestyksessä. Oikeastaan ainoastaan arvonnoissa (joihin kommentteja voi tulla satoja), olisi järkeä, että ohjautuu suoraan kommentointilomakkeeseen, eikä muiden kommentteihin. Ja joo, kommenttilinkki voisi olla myös heti alussa, että näkee, onko aiheesta keskustelua. Se vähän tökkii visuaaliseen silmääni, mutta katsotaan :D

   Ja niin ihanaa kuulla, että olet ollut vakkarilukija alusta alkaen, vau! <3

   Poista
  2. Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta! Kommenttikenttähän voisi postauksen alussa aueta vaikka pienemmästä pallurasta, joka olisi otsikon alla oikealla? Sitten ei ehkä tökkisi niin pahasti :D

   Blogisi on ollut mahtavaa seurattavaa nämä vuodet ja erityisesti nyt, kun odotan esikoistamme rv34. Kaikki raskausviikko- ja tarvikepostaukset on kahlattu uudestaan läpi hartaudella :)

   T. M

   Poista
  3. Kommenttien kirjoitusmahdollisuushan voisi aueta myös kommenttien yläosasta tai siellä olla linkki joka heittää suoraan alas kommentoimaan. Ei se skrollailu niin iso ongelma ole, mutta minäkin arvostaisin jos kommenttien lukemisen voisi tosiaan aloittaa ensimmäisestä tarvitsematta vieritellä erikseen ylös.

   Toinen mitä kaipaisin olisi arkiston nostaminen ihan kunnolla ylös. Käytän itse sitä katsoakseni paljonko on tullut uusia postauksia ja etsiäkseni vanhoja ja jotenkin se on nyt sellaisessa kohdassa että joutuu vierittelemään yllättävän paljon alas sen löytääkseen. ja tietysti köpönä vieritän monesti ohi ja sitten taas takaisin.

   Poista
  4. Mä luulen, että mun mahtava graafikko osaa tehdä sellaisen kommentointimahdollisuuden, että se on sekä näppärä että nätti katsella :) Ja ihan totta tuokin, että kommenttien yläosasta voisi olla nappi / linkki, joka ohjaa suoraan alas kirjoittamaan omaa kommenttia. Mutta suurin osa varmasti tahtoo ensin lukea aikaisemmat kommentit.

   Arkisto on nyt tosiaan kökkö, ja vanhojen postausten lukeminen hankalahkoa. Sekä arkistoon että teemojen mukaan hakuun on tulossa isoja ja ihan mahtavia parannuksia – olen niistä tosi innoissani! Ylipäätään lähes kaikki toiminnot tulevat siirtymään ylös, sillä Lähiömutsista tulee yksipalstainen myös pöytäkoneella / läppärillä lukiessa (nythän se on jo sellainen mobiilissa). Näin näkymä rauhoittuu, ja teksti sekä kuvat saavat ansaitsemansa huomion ja tilan :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tämä jännää olla ihan omillaan, mutta mulla on vahva kutina, että näin tästä kaikesta tulee entistä parempi :)

   Poista
 4. Moi! Onnea, menestystä ja tsemppiä tulevaan! Siitä tulee mahtavaa, koska olet rautainen ammattilainen! Ehdotuksen olisi tosiaan, että postauksen alussa heti näkisi, onko kommentoitu. Itse Tykkään siitä varsinkin silloin, jos on jonkun sanasen jättänyt, niin näkee sitten heti, onko bloggaaja tai joku muu siihen kenties vastannut ja onko keskustelua aiheesta tullut lisää. Ihanaa lämmintä elokuuta koko perheelle! -Siiri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olipa kauniisti sanottu :)

   Hei toi on muuten hyvä pointti! Että näkee heti blogiin tullessaan, että onko tullut vastauksia / lisää keskustelua sitten oman kommentoinnin.

   Poista
 5. Itse tykkään siitä, että pystyn lukea juttujasi "jatkuvana nauhana". Monella on nykyään pakko klikata edellinen/seuraava juttu tai etusivulla näkyy vain sneak peak jutusta ja sen lukiakseen on pakko klikata juttu auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä taas en yhtään tykkää jatkuvasta nauhasta, varsinkaan jos kommentteihin ei ole suoraa linkkiä jo alussa. Jos on pitkäkin postaus ja sen on jo lukenut, niin ei yhtään huvita skrollailla koko tekstiä joka kerta läpi, vain, että pääsee kommentteihin. Mä tykkään, että näen nopealla silmäyksellä monen postauksen alun etusivulla ja ideaalisti siellä olis myös linkki kommentteihin.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä anonyymin klo 14 kanssa. Tunnen syvää vastenmielisyyttä lukea blogeja joissa näkyy postauksesta vain vähän alkua ja se pitää klikata erikseen auki. Nauhana lukeminen on paljon mukavampaa. Toki minulle kelpaisi sekin että sivun ylä- sekä alalaidassa olisi hyvin selkeästi esillä linkit seuraavaan tai edelliseen postaukseen. Mutta ei niin että en pystyisi lukemaan yhtä postausta avaamatta sitä ensin erikseen.

   Poista
  3. Postausten auki klikkaaminen tai koko postaus näkyvillä jakaa tosiaan mielipiteitä, mutta Lähiömutsi tulee pysymään (ainakin nyt, koska tulevasta ei koskaan voi varmuudella mitään sanoa) blogina, jossa tekstit ovat suoraan luettavissa. Mähän viime blogipohjauudistuksen aikaan koetin sitä, josko postaukset pitäisi klikata auki, mutta päädyin aika nopeasti vaihtamaan sen takaisin. Sen verran sain siitä palautetta, ja lisäksi itsellekin tuli olo, että tämä on minunlaiseni tapa.

   Uudessa pohjassa aikaisempien postausten selaaminen ja tarkistaminen tulevat kuitenkin muuttumaan näppärämmäksi selata. Ja tuo kommenttiosio on tosiaan sellainen, että siihen pitää tehdä muutoksia. On hyvä pointti, että kommenttien määrä olisi näkyvissä heti postauksen alussa, jotta näkee helposti, onko uutta keskustelua tullut sitten viime käynnin.

   Poista
 6. Onnea ja menestystä uudelle polulle!

  VastaaPoista
 7. Tykkäysnappi! Olisi kiva välillä vaan sydäntä painamalla kertoa kuinka ihana postaus oli (näin on kyllä lähes joka kerta, kun uusi postaus on tullut). Olen lukenut blogia vuosia ja tämä taitaa olla toinen kerta kun kommentoin, mutta tykännyt olen ja paljon. Onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei totta joo, sitä voisi miettiä. Olisi nopea tapa antaa palaute, ja minulle hyvä väylä seurata, minkälaisista postauksista tykätään. Laitan tämän harkintaan ja graafikolle pureksittavaksi! Ja hei, kommentoi ihmeessä useammin, on ihanaa, kun kommenttiboksissa syntyy keskustelua :)

   Poista
 8. Onnea tulevaan!

  Mulla ei ole mitään yhteistyöpostauksia vastaan, mutta Lilyn ja Suomen blogimedian ongelmana on se että kaikki seuraamani blogit tarttuvat samaan yhteistyöhön. Esimerkkinä BookBeat jonka esittely tuli vastaan jo neljännessä blogissa (riittäisi jo!). Samoin nyt on joku piirakkabuumi menossa :)

  Yritän tässä siis sanoa, että itsenäisenä bloggaajana toivottavasti teet eri yhteistöitä kun kaikki muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   BookBeat on mullakin tullut nyt vastaan useammassa blogissa, jota seuraan. Sehän ei omalla tontillani tosiaan ollut Suomen Blogimedian yhteistyö, vaan hoidin sen järjestelyt ja myynnin itse. Mä kun olen tosiaan näiden vuosien aikana tehnyt koko ajan myös itse yhteistöitä. Jos yhteistyö on toteutettu kimpassa Suomen Blogimedian kanssa, siitä on ollut heti alussa maininta myös :)

   Jatkossakin Lähiömutsissa tulee olemaan vain yhteistöitä, jotka tänne sopivat. Koska rattaisto keveni ja yksinkertaistui itsenäiseksi siirtymisen jälkeen, toivottavasti tulen tekemään myös vähän enemmän "out of the box" -yhteistöitä.

   Poista
 9. Hei ja onnea valinnasta! Se on varmaan hyvä. Minäkin olen pitkäaikainen lukija ja jotenkin olet saanut minut roikkumaan mukana vuosien ajan. Mä tykkäisin enemmän "mutsi avautuu" tyyppisistä kannanotoista. Sulla kun on sana ja ajatukset hallussa niin olisi hyvä sitä käyttää hyvien asioiden edistämiseen. Kommentit perhepolitiikkaan, tapaan hoitaa asioita yhteiskunnassa, koulumaailmaan - ne olisivat kiinnostavia aiheita kun lapset tässä (onneksi) koko ajan kasvaa. Tsemppiä tulevaan ja niin, matkajuttuja saisi olla enemmänkin! Tykkään myös uutuustuotteiden esittelystä, jos se on tehty jotenkin oivaltavalla tavalla ja niille olisi itselläkin käyttöä ja uusia ideoita, vaikkapa kasvikuivureita, trampoliineja, parkouria, hybridiautoja, harrastuksia, uimaräpylöitä, uikkareita, silmälaseja, vuokrataloja, kirppislöytöjä, kompostointia, kierrätystä, kirjan kirjoittamista, jatko-opiskelua, voimistelua, lenkkeilyä, äiti kuntoon lajeja, helppoja arkiruokia, jne jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin uskon, että valintani lähteä täysin omalle tielleni on hyvä :) Ja niin mahtavaa kuulla, että olet käynyt visiteeraamassa täällä virtuaalilähiössä jo vuosien ajan <3

   Ja iso kiitos postaustoiveista. Avautumisia ja kannanottoja tulee ihan varmasti jatkossakin, kuten tähänkin mennessä aina silloin, kun aihetta asiaan on ja aihepiiri blogin aihepiiriä jotenkin koskettaa ja "inspiroi" itseäni. Erityisen iloinen olen kuullessani, että matkajuttuja saisi mielestäsi olla enemmänkin. Toivoisin kovasti, että voisin laajentaa niiden osuutta blogissani, joten saas nähdä, miten käy!

   Poista
 10. Onnea onnea onnea onnea tulevaan! <3 Ihan superhienoa, että Lähiömutsilla menee näin hyvin :) Jätin sulle joskus viestiäkin, että sain hurjasti teidän kirjasta inpsistä omaan uuteen blogiini. Tästä iloisesta postauksesta napsahti taas lisää hyvää energiaa ja tekemisen meininkiä!

  Ihanaa viikonloppua :)

  Terkuin Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos onnitteluista! Ja on aina yhtä sykähdyttävää kuulla, että kirja on inspiroinut, kiitos palautteesta <3 Kivaa viikonloppua sinne myös!

   Poista
 11. Hei paljon onnea! Omilla siivillä lentää aina vapaammin :)

  Ja Wordpress on kyllä hyvä ratkaisu, taipuu niin moneen. Tiedä vaikka löisit joskus verkkokaupan kylkeen tai muuta... Itse tehnyt jo vuosia kaikki asiakkaiden sivustot Wordpressillä pienestä esittelysivusta aina isoihin varausjärjestelmiä ja verkkokauppoja sisältäviin.

  Mutsi avautuu -tyyppiset postaukset on lähellä mun sydäntä ja tietty kaikki unelmahommiin liittyvät, molemmat kun raapii omaa elämää niin osuvasti.

  Parasta syksyä sulle, perheelle ja blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ihan täysin omat siivet tosiaan tuntuvat kevyemmiltä lentää :)

   Mä olen monta vuotta miettinyt tuota WP:tä, mutta kun säätö on niin iso (ja kalliskin), se on aina jäänyt. Mutta nyt! Verkkokauppaominaisuuskin on mielessä tulevaisuuteen, joten on hyvä, että pohja taipuu myös siihen. Tosi hyvä kuulla, että sulla on WP:stä hyviä kokemuksia omien asiakkaiden kanssa!

   Avautumisia ja unelmahommiin liittyviä postauksia tulee ihan varmasti myös jatkossa aina, kun ajatuksia sellaisia varten syttyy :)

   Mahtavaa syksyä myös sinne!

   Poista

Lähiömutsin kuukauden nostot

Facebookissa

Pinterest

Subscribe